Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když se Maciej Berbeka vrátí z výpravy na Broad Peak, ukáže se, že vlastně nevystoupil na vrchol. Po pětadvaceti letech se nakonec rozhodne zkusit to znova. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Prvá polovina filmu bez väčších problémov, zachytenie silných a náročných momentov cesty k dobitiu Broad Peak (na prvý pokus) si myslím, že vie osloviť každého fanúšika horolezectva. Druhá polovina však už vypadá tak, akoby bola „nejako narýchlo natočená“, bez sústredenie na jednotlivé časti príbehu. Herecké výkony sú spíš ploché, nehovoriac o napísaných dialógoch. Na Everest to nemá, ale to rozhodne nebolo snahou tvorcov. Osobné hodnotenie: 72% (***) ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Broad Peak je sice zajímavý film, ale je poměrně nudný a brzy se okouká. Vím, že jsou životopisné filmy v nevýhodě, protože mají určité omezení, když jejich příběh je inspirovaný skutečnými událostmi, ale jsou filmy, které jsou i tak skvělé, ale Broad Peaku se to nepovedlo. Tento příběh by si prostě zasloužil, aby byl odvyprávěn lépe. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Polský survival o dobytí nedobytí a nakonec dobytí jednoho himalájského vrcholu dle skutečnosti.  Pokud jde o horolezeckou akci ve sněhu a mrazu, tak je to výborný autentický zážitek a klobouk dolů, že jsou Poláci schopni natočit takovou sportovní žánrovku, ale film jako celek je vlastně málomluvný komorní film se snahou o přesah do psychologie, takže pocitově tříhodinový film, který se táhne bezemočně do nudy. ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Když už i já dávam filmu o lezení 3 hvězdy, tak je něco trochu špatně. Nevim nakolik za to můžou ti herci, nakolik ty prkenný repliky co si vyměňujou a nakolik divnost sledu samotnejch scén. Tomuhle stylu lezení, populárnímu hodně mezi Polákama v 80. letech, kdy tzv. neměli co ztratit, teda dvakrát nefandim. Kdykoliv se dostanou do kritický situace, kdy by se měli podle plánu stáhnout, tak si řeknou "nu co, když už tu jsme" a pokračujou dál. A tenhle rozhodovací strom s jedinou šipkou použijou třeba 3x během cesty. Ten příběh samotnej znam už z knihy Lezci svobody, která spíš tak povrchně sumarizuje celou řadu polskejch zimních prvovýstupů a dalších rekordů. Ani v knize nebyla autorka schopná vysvětlit chování parťáků Macieje Berbeka. Člověk asi dovede pochopit, že mu jeho zdolání předvrcholu odsouhlasili jako legitimní výstup, aby už začal sestupovat a i tak ho zachránili jen tak tak pomocí vrtulníku. Místo toho ale, aby mu řekli pravdu jen co se v pod kopcem v nemocnici dal trochu do kupy, tak ho nechali doject s velkou slávou do Polska, přijmout medaile, dávat rozhovory a pak po x měsících najednou pustí do novin tu jobovku, že tam vlastně nevylez a že se nemá co chvástat. Asi byl taky člověk, se kterym jde těžko vyjít, ale tohle je hrozná podpásovka a neexistuje podle mě o moc lepší vysvětlení, než že to byli tak trochu dementi. #pořádjetolezeckejfilm (70%) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Film Broad Peak je síce zaujímavý, ale veľmi nudný a rýchlo sa omrzí. Dobré životopisné filmy majú výhodu v tom, že sa zakladajú na skutočnej udalosti, ktorá zvyyčajne zvykne diváka aj motivovať. V tých najlepších nájdeme aj množstvo emócií. Broad Peak však k nim rozhodne nepatrí. Jednoducho si zaslúžil lepšie spracovanie. Podpriemer. 40/100 ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama