Reklama

Reklama

Tulák

  • USA The Hobo
všechny plakáty
Komedie / Krátkometrážní
USA, 1917, 15 min

Recenze (5)

Kass 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá imitace postavy tuláka, pokud máte rádi imitace. Chaplin byl ale v téhle době už umělecky někde jinde. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Obraz 6/10/// PLUS: především skutečnost, že se tenhle snímek dochoval, je tu hodně mladý Oliver Hardy, skoro není k poznání MÍNUS: v televizi uvedení snímku jako Laurel a Hardy: Tulák, přitom je to zavádějící, protože Laurel v době uvedení/natočení snímku ještě nikde nehrál./// Shrnutí: Herec Billy West se hodně podobá Charliemu Chaplinovi, k tomu zmíněný název, bylo to zprvu hodně matoucí. Obraz je hodně zastaralý, ale vzhledem k době vzniku je to v pořádku. Děj má bohatý komparz a celkem úsměvné gagy./// Celkem 71%/// ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ak by som to pustil laickému obecenstvu ( priznám sa, že keby som nevedel do čoho idem a neprečítam úvodné titulky, tak som na tom rovnako, bolo by mi to však krajne podozrivé ), určite by ich ani nenapadlo že nesledujú originál Chaplina. Možno by niektorým ťuklo, vidieť to v 4K. Ide o zdarnú grotesku a Billy West má naozaj k pôvodnému hitmakerovi blízko. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Mnohem lepší, než kdejakej Chaplin a to je fakt co říct. Nesmírně zábavná groteska, která mně neskutečně překvapila. Asi nepatří zrovna k nejznámějším, ale je to velká škoda, protože u Tuláka (podoba není náhodná) jsem se výborně bavil od začátku do konce. Nezbývá mi, než doporučit, v této grotesce jsou gagy opravdu velmi vydařené, děj je bohatý a celé je to poměrně výpravné. Jsem nadšen. 88%. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Měl filmeček od začátku zmátl. Opravdu jsem si zpočátku myslel, že sleduju Olivera Hardyho na jednom place společně s Chaplinem. Billy West je mu nesmírně podobný. Nutno říct, že imitace sama o sobě není nic špatného, ale také  to trochu značí neschopnost vymyslet něco svého. Navíc Chaplin už v té době měl na kontě výborné filmy jako Chaplin bankovním sluhou a Chaplin se vrací z flámu. A to nemluvím o tom, že ve stejném roce, kdy B. W. teprve načínal druhý rok natočil Chaplin další výborná díla. S ohledem na ně dávám dvě hvězdy, protože tohle je z velké části čerpání toho, co už se někde objevilo, ačkoli dobré momenty tu jsou. ()

Reklama

Reklama