Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Olie má zase den. Urputně hledá buřinku na všech místech v domě kromě toho nejpravděpodobnějšího, vlastní hlavy. Manželka má ale na jeho vrtochy tak zrovna náladu, a tak místo na schůzku se Stanem Hardy vyrazí na střechu opravovat anténu k nehrajícímu radiu. Jaký by to byl Stan kamarád, kdyby Hardymu nepomohl. Demolice domu začíná... (dopitak)

(více)

Recenze (6)

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Ti tomu zase dali! Hardy a jeho tvrdá ruka, role hlavy rodiny kterou se tak urputně doma snaží prosadit, dopadne tak, že žena i hospodyně z něj mají pouze legraci. Místo ztrácení času s kamarádem Stanem musí postavit anténu, což samozřejmě dopadne klasickou katastrofou. Asi třikrát spadnou do studánky před domem, rozbijí sklo na oknech svého vlastního domu, a aby toho nebylo málo, strhnou komín. Samozřejmě konec je ještě peprnější. Nejlepší jsou jejich výrazy. Laurelův věčně nevinný výraz, neboť má pocit že za katastrofy kolem něj skutečně nemůže, a Hardyho naštvaný, protože on si uvědomuje že to asi nevychází tak jak by mělo. Je to zábavné, a je to plné jejich slavných gagů. Je to Laurel & Hardy. ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Česky trampoty s anténou nebo také Laurel a Hardy staví anténu. Hned na úvod filmu přichází slavný gag Olivera Hardyho: zběsile hledá klobouk, který má celou dobu na hlavě. Pak musí kvůli ženě postavit na střeše anténu, aby mohla poslouchat v rádiu třeba Japonce. Ve štychu ho ovšem nenechá jeho nejlepší kamarád Stan. Místo stavění antény ovšem Oliver (obvykle přičiněním Stana) jen neustále padá ze střechy do jezírka. Na závěr se omylem Stan rozjede s autem, na němž ovšem stojí žebřík, a po něm leze samozřejmě Oliver. Následuje zběsilá jízda městem, v níž nebohý Ollie balancuje vysoko na žebříku trčícím z auta. Když konečně spadne na zem a chystají se odjet, slisují jim auto zpředu i zezadu dvě tramvaje. Podle mě jedna z nejlepších grotesek dvojice L+H. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Úvod s hledáním klobouku, co je na hlavě, je trochu slabší, ale co chtít po někom, kdo přijme Stanovu nabídku pomoci při montáži antény na střechu. Čtyři události, které možno kvalifikovat jako neúmyslné zabití ve fázi pokusu (3x pád do jezírka, jeden průlet komínem), skončí jako tradičně bez zranění, takže je možno na konci předvést prototyp vozidla pro snadnější parkování ve městě.. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Podle mě celkem slabá L&H. Začátek je vyloženě trapný, a ani střecha to nezachrání. Slisování auta na kolejích tramvaje nedává smysl, to jely vozy proti sobě? Rok 1930, a velmi pozvolný přechod ke zvukovému filmu, repliky nejsou dokonale zřetelné, na pozadí hraje klasická (otravná) odrhovačka z éry němé. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Exteriéry se natáčely v Culver City v Kalifornii, interiéry pak v Hal Roach Studios. (Komiks)
  • Natáčení proběhlo na začátku dubna roku 1930. (Komiks)

Reklama

Reklama