Reklama

Reklama

Akta Tesla

(seriál)
  • USA The Tesla Files
Dokumentární / Historický / Mysteriózní
USA, 2018, 3 h 28 min (Minutáž: 40–42 min)

Scénář:

Kevin Burns

Hrají:

Travis Taylor (průvodce)
(další profese)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Tým kolem astrofyzika Travise Taylora se snaží vypátrat, kam zmizelo množství dokumentů, které byly v kufrech vynálezce Nikoly Tesly. Nebojí se ani realizovat jeho nejodvážnější pokusy... Geniální vynálezce a vědec Nikola Tesla zemřel o samotě v hotelovém pokoji v New Yorku v roce 1943. Co se stalo s kufry plnými přelomových návrhů na celosvětovou síť s elektřinou zdarma, nové zbraňové systémy, vesmírná plavidla a další futuristické patenty? Byly zkonfiskovány? Výsledky nového vyšetřování založeného na odtajněných dokumentech z archivů CIA překvapivě naznačují, že osobnost tohoto výjimečně chytrého muže je obklopena tajuplnou historií. (TV Prima)

(více)

Recenze (5)

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Pěkně to vystihuje ředitel muzea Nikola tesly v Bělehradu, který má celý štáb amíků za konspirační debílky a dává jim to jasně najevo. Což ve výsledku taky jsou, když musejí každou otázku zakončit konspirační teorií. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klasický dokument z produkce History. Upřímně nemám vůbec v lásce tento formát, kdy se neustále opakují základní informace pořád dokola. Je to samozřejmě dáno také televizní tvorbou, kdy se tradičně po reklamě zopakují všechna základní fakta. Možná, aby senioři sledující pořad nezapomněli, na co se dívají? Každopádně samotný dokument je co se informací týče nepříliš plodný. Že vláda zatajovala existenci Teslových dokumentů? Pro koho je to překvapením. Bezdrátový přenos elektřiny vzduchem a pod zemí je sice krásná představa, ale jaký by to mělo dopad na živočichy, potažmo lidi? Mimochodem není divu, že se Teslu snažili ostatní zdiskreditovat. Chtít postavit zařízení produkující elektřinu zdarma?! To by přeci nešlo, proč by měli lidé dostávat něco zdarma, když za to můžou platit. ()

Reklama

subic 

všechny recenze uživatele

Cokoliv o Teslovi se rád dozvím, tak třeba že se kolem něho už tenkrát motali předek Trmpa a předek Buschů. Ale ta forma zpracování pro americké hamburgrožrouty na gauči je opravdu strašná, spousta záběrů, jak se dívají ze střechy, jdou někam autem, k čemu to je dobré? Fakta se dají shrnout do jednoho dílu, ostatní je prostě vata. ()

dalziel 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu že Nikola bol jeden z najväčších géniov nielen svojej doby v tomto seriály už tlačia priveľmi na pílu. A aj na priek tomu že za súčasný moderný svet vďačíme hlavne Teslovi ,tvorcovia seriálu sa vydávajú tak povediac do ríše za zrkadlom. ()

luciekout 

všechny recenze uživatele

Kdyby tam byly jen fakta, dalo by to sotva na jeden díl. Slabota a konspirace, ztráta času. Už chybělo jen aby řekli, že byl Nikola emzák. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama