Reklama

Reklama

The Music Box

  • Slovensko Sťahujeme piano
Krátkometrážní / Komedie
USA, 1932, 30 min

Obsahy(1)

Doručovatelia Laurel a Hardy majú dopraviť nový klavír do domu na vrchu kopca. K domu však vedie vysoké rovné schodisko. (Turiec)

Recenze (35)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Dost dobré, nicméně přeci jen viděl jsem už oba pány v zábavnějších scénách, než najdeme v Music boxu. Vzpomínám na své dětství a TV pořad uváděný MIlanem Nedělou... ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Báječná krátkometrážna komédia o dvoch sťahovákoch, ktorí musia dopraviť piano do domu na kopci. Vedie k nemu dlhé schodisko... Následné trampoty vyvrcholia v dome, ktorý bude skoro zdemolovaný... Skvelý Stan a Ollie ! ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Česky Stěhujeme piáno. Doručovatelé Laurel a Hardy mají dodat na příslušnou adresu piáno. Nenajdou k domu jinou cestu než po strašidelně dlouhých a prudkých schodech. Zažijí trable s chůvou, policistou a teologem a piáno jim vždycky těsně před koncem schodů sjede zase zpátky dolů. Když se jim to konečně podaří, zjistí od pošťáka, že to mohli klidně objet s vozem. Tak snesou piáno zase dolů a objedou to. Nikdo ovšem není doma a tak stěhují piáno přes balkón do obýváku v přízemí. Konečně se jim to po mnoha problémech podaří a uklízejí zbytky z dřevěné bedny. Pustí si k tomu vlastenecké písně a předvedou pěkný taneček, i když prkna nosí každý z jedné hromady na druhou, takže nepořádek pouze přeskupují. Výborný byl gag na konci, kdy se šťastný majitel rozhodl piáno rozsekat na třísky a po úderu zazněla americká hymna, on se po vzoru Stana a Olivera postaví do pozoru, což si vzápětí uvědomí a dalším úderem hymnu zase vypne. Druhá polovina byla super, ale ta první úmorně otravná. Film bývá označován jako syntéza těch nejlepších prvků komiky Laurela a Hardyho. Použili zde všechno, čím se proslavili a proč je máme rádi, ale mě osobně to nekonečné schodiště lezlo už pěkně na nervy. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Síce legenda, ale nie tak dynamická a vtipná, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Dokonca niekoľko gagov by som zaradil do položky nie celkom podarených. ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála jejich grotesek, které jsou vtipné a ne tak brutální. Jako využití zvukového filmu ideální :) ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Stan a Oliver žili pre hercov v dosť prelomovej dobe. A to, keď sa z chaplinovských nemých grotesiek, pri ktorých celý herecký výkon pozostával z gest, mimiky a pohybu, kde všetky fórky vychádzajú z nešikovnosti, ťarbavosti, či smoly hlavného hrdinu, sa k tomuto všetkému pridáva hovorené slovo. Už nestačilo dobre vyzerať či sa dobre hýbať ,a všetko za vás vykreslil rytmus klavíru, už sa musel zapojiť aj hlas. Pár hercov kvôli tomu skončilo. Čo však nieje prípad tejto dvojice. Samozrejme, že neskoršie filmy sa nechytajú na ich prvotné, zrýchlené a nemé prvotiny, ale stále sú to klasický komici. Aj v tomto filme je jasne vidieť, že v prvopočiatkoch hovoreného filmu boli dialógy vlastne na oštaru a scenáristi s nimi ešte nevedeli zaobchádzať. Tak isto obaja hlavní protagonisti vo filme zakladajú svoj výkon na starých nemých pózach a pohyboch, dialógy sú akoby nútené. Klasika, ale stále vydarené a zábavné scénky. ()

KIT.HL 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvostné ! Vrchol zvukové éry L+H. Budete ohromeni každou scénou tohoto nádherného ,milého filmu. Vždy i v těch nejhorších etapách života je tu Stan a Olie a Ti Vám napraví náladu. 100 % ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Dokonalá ukázka toho, že i několik let po nástupu zvuku mohla vzniknout groteska se všemi náležitostmi a navíc velmi originálně a vtipně implantující i zvukovou stopu. Laurel a Hardy se stávají oběťmi jednoduché situace, která se zničujícím magnetismem přitahuje smršť problémů, vrcholících jak jinak než totální destrukcí. Music Box je ryzím dokladem toho, že i v pozdější fázi jejich tvorby se rozhodně nedalo mluvit o jakémkoli krácení dechu, naopak, tento oscarový kraťas je po všech stránkách vyzrálým dílem v němž vše funguje jako v dokonalém soustrojí. ()

buldock 

všechny recenze uživatele

Přenádherně strávená půlhodinka s touto groteskou u které se moje bránice zastavila jen párktrát. Klasická komedie která zvedne náladu při každém shlédnutí. Laurel a Hardy , you are the best! ()

zette 

všechny recenze uživatele

Laurel a Hardy byla skutecne sympaticka dvojice. Zde jim vice nez zdatne konkurovala postava profesora. Dnes jiz legendarni komedie, ktera potesi asi kazdeho divaka. Fanouskem grotesky ci dnesnich crazy komedii ale nikdy nebudu. ()

sator

všechny recenze uživatele

Slavné schody, které jsou ústředním bodem grotesky, stále existují v okrese Silver Lake v Los Angeles, poblíž parku Laurela a Hardyho . Schodiště je veřejným schodištěm, které spojuje ulici Vendome  s Descanso Drive a nachází se na severní ulici Vendome 923-925 poblíž křižovatky Del Monte Drive. Do jednoho ze spodních schodů byla umístěna pamětní deska. ()

latvar 

všechny recenze uživatele

Laurel a Hardy mají za úkol dopravit piáno do nekonečně dlouhých schodů, jak už je u nich zvykem, tak se jim to příliš nedaří a o zábavu je postaráno. Velmi vtipná a nápadivá podívaná. 85% ()

duddek 

všechny recenze uživatele

"What, walk around?! Me, Professor Theodore Von Schwarzenhoffen, M.D., A.D., D.D.S., F.L.D., F-F-F- and F, should walk around?!!" :) První vítěz Oscara za nejlepší krátký film (a zároveň jediné oscarové ocenění Laurela a Hardyho). ()

Reklama

Reklama