Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sebevražda nebo vražda? Sehraný tým brněnské kriminálky v čele s šéfkou Karin (J. Čvančarová) a její pravou rukou kriminalistou Davidem (J. Dvořák) musí odhalit vraha mladého nadějného malíře, který zemřel za podezřelých okolností. Jeho smrt navíc pravděpodobně souvisí i s krádeží vzácného obrazu P. P. Rubense z Moravské galerie v Brně. V průběhu vyšetřování, do kterého se zapojí i další zkušení detektivové (M. Isteník a P. Bučková), však dojde k další vraždě. Případ zasáhne i do osobního života Karin, jejíž harmonický rodinný život dostane krutý šrám. (Česká televize)

(více)

Recenze (140)

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Scénář je přinejmenším nepříliš inteligentní, režie nudná. Jenže herecké obsazení je skvělé. Jirka Dvořák má dostatek prostoru, aby ostatní kolegy herecky převálcoval. Jen krůček za ním se drží okouzlující galerista Goldflam. Vidět zase po dlouhé době Dvořáka s Barešem v Brně, byť ne na prknech, která znamenají svět, ve mně vyvolává tolik blažených vzpomínek na nejedno úžasné představení, že musím zcela neobjektivně hvězdičku přihodit. ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Děj je akční, má spád, ale bohužel až příliš. Navíc je všechno značně přitažené za vlasy. Vraždy přibývají jak na běžícím páse a stejně hladce policie odkrývá nejrůznější indicie a důkazy vedoucí neomylně k pachatelům, všechno jí totiž hraje přímo do karet, včetně všelijakých náhod. Čímž ovšem příběhu prakticky chybí napětí, a to je u kriminálky dost velký hendikep... ()

Reklama

VLADEK odpad!

všechny recenze uživatele

S pozorností jsem fakticky vydržel asi 30 minut, ale tohle se nedá ani jako kulisa. Takže nevím jestli mám právo "hlasovat" hvědičkami, ale je to za hranicí všeho co jsem z "původní" kriminální tvorby na ČT viděl. Jednoznačné vadné zboží s právem na reklamaci a vrácení poměrné části koncesionářského poplatku, nebo by to měl prověřil NKU a pana Renče vykoupat ve Vltavě, nebo všichny povinně poslat na Hrad pro medaile za zásluhy. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další z průměrných detektivek, které se vyrábějí jako na běžícím pásu. Dříve bylo dobrým zvykem, že na scénáři pracovalo víc lidí. Někdo dodal námět, ten se rozpracoval a někdo jiný třeba napsal dialogy. Právě na dialozích Hlava Medúzy troskotá. Označení Smrťák pro pro policejního patologa může být vtipné, pokud ho ovšem vzápětí nepoužijete jako oslovení. Policajtům nevěřím, že jsou to policajti, galeristům, že jsou to galeristé, jenom tomu Brnu věřím, že je to Brno. Poslední dobou se mi zdá, že filmový tvůrci počítají s méně inteligentními diváky, kterým musí všechno naservírovat pěkně polopatě, aby to i přiblbý divák pochopil ... ()

j.sorensen 

všechny recenze uživatele

To není ani parodie na televizní detektivu, to je strašný paskvil.Jak stvořený pro tv zn@va, ale i ta ji zřejmě, po přečtení scénáře, odmítla.Tak šel Renč do ČT, kde dopředu věděl, že odmítnut nebude...Policisté plácající dlaněmi do dřevěných dveří, otevřete, policie, zatímco zásahovka přihlíží opodál :D Mdlé dialogy, nuda, prostě jedním slovem hrůza. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Premiéru první epizody sledovalo téměř 1,7 milionu diváků starších 15 let. (rublik05)
  • „Scéna ubodání tužkou vznikla až na place. Řekli jsme si, že to chceme udělat opravdu brutálně. Pak Filip Renč řekl, že použijeme tu tužku, a šli jsme do toho. Jednou jsem taky zabral trochu víc, ale pan Schwarz si naštěstí nestěžoval,“ prohlásil Karel Heřmánek ml. (Duoscop)

Reklama

Reklama