Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sebevražda nebo vražda? Sehraný tým brněnské kriminálky v čele s šéfkou Karin (J. Čvančarová) a její pravou rukou kriminalistou Davidem (J. Dvořák) musí odhalit vraha mladého nadějného malíře, který zemřel za podezřelých okolností. Jeho smrt navíc pravděpodobně souvisí i s krádeží vzácného obrazu P. P. Rubense z Moravské galerie v Brně. V průběhu vyšetřování, do kterého se zapojí i další zkušení detektivové (M. Isteník a P. Bučková), však dojde k další vraždě. Případ zasáhne i do osobního života Karin, jejíž harmonický rodinný život dostane krutý šrám. (Česká televize)

(více)

Recenze (140)

Peabody 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

¨První díl mi pčišel hodně slabý, on scénárista snad detektivku nikdy nepsal a tady se to zdá se učil hodně za pochodu. Takže dva policisté se skroo neobjeví kromě nočního podniku, dva neslezou z plátna, nějaká logika pokulhává. Problém je i v castingu, paní Č mluví v podstatě v jedné hlasové a emoční rovině a navíc místy jí není rozumět, což vyniká zejména v kontrastu s naprosto profesionálním Jiřím Dvoříkem, který vyslovuje zcela čistě. Padouch Jiří Schwarz - co se to s Karlem Hynkem stalo? Ale on nikdy nebyl moc herec. JInak matka opravdu k pohledání, přijde domů pozdě, nedbale políbí dceru, vrátí ji okamžitě chůvě a jde si otevřít flašku vína, se kterým se mazlí asi 3 x déle než s dítětem. Charakterizace postavy? Renčova režie jako obvykle a vedení herců dtto, tedy kdo chce a umí hrát hraje, ostatní si dělají co chtějí, kouzlení s neustálými prostřihy a odlesky je sice o něco lepší, než v jiných jeho pracech, ale pořád zůstává. Podívejte se třeba kolik střihů je než jedna postava projde v galerii dvě místnosti. Docela legrační, podobně zcela nefunkční prostřihy na prosklenou střechu v jiné scéně, jen aby se to hábalo, Mladý Heřmánek hrál psychopata slušně, ale logika toho, že rozbitá a pokrvácená benzínka se nikým neřeší, ačkoli na každé jsou kamery, je tady scénáristický logický ořech. ()

VLADEK odpad!

všechny recenze uživatele

S pozorností jsem fakticky vydržel asi 30 minut, ale tohle se nedá ani jako kulisa. Takže nevím jestli mám právo "hlasovat" hvědičkami, ale je to za hranicí všeho co jsem z "původní" kriminální tvorby na ČT viděl. Jednoznačné vadné zboží s právem na reklamaci a vrácení poměrné části koncesionářského poplatku, nebo by to měl prověřil NKU a pana Renče vykoupat ve Vltavě, nebo všichny povinně poslat na Hrad pro medaile za zásluhy. ()

Reklama

ACDCKL 

všechny recenze uživatele

Ztracená hodina času. Raději jsem měl koukat na divy starověku a měl bych z toho alespoň něco. Vím, proč Renče poslední dobou vůbec nemusím a zde to jen potvrzuje. Naprosto bez náboje, herecké výkony o ničem, scénář příšerný. Odpad tomu dát nemohu, přece jenom Slunečné a Ordinace jsou větší dno televizní zábavy. ()

lu1 

všechny recenze uživatele

I na parodii je to, jak by řekla Jolanda “ velký špatný “. A oni to navíc myslí asi vážně. Ale jednou jsem se zasmála, jak se Jitka pokusila rozběhnout a stíhat zločince :) Jinak úplně toporné dialogy, naprosto haluzové situace, já nevím jak si odůvodnit tu jednu *... je mi proste blbý dát odpad, jiný důvod nemám ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nalákalo mě Brno (kterýho tam bylo po málu) a vlastně i paní Čvančarová, i když mám pocit, že už je jí nějak hodně. No a co k tomu říct... už u toho intra, který jako by vypadlo z časů tak deset let zpátky, jsem začala být rozpačitá a vlastně mě ta rozpačitost neopustila do konce. Vyšetřovací parta je nevýrazná a to i přes charisma pana Dvořáka, které pro mě má. Případ celkem nudný, rozhodně neudržel mou pozornost. S tím bráchou jsem to nepochopila doteď, co to mělo být... předpokládám, že se ta linka bude prolínat dalšími díly. Bohužel se to v mých očích nijak neodlišuje od stejných projektů, kterých je přehršel a neumí to ani přenést specifickou atmosféru místa. Škoda. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • „Pokud jde o toho kaskadéra, kterého jsem mlátil na záchodě, tak toho jsem hrozně litoval, protože nám furt nechtělo zrcadlo, do kterého jsem mu narážel hlavou, rupnout. Ani nevím, kolikrát jsem mu tou hlavou mlátil, musela se měnit tři zrcadla, než to bylo to pravé. Pak mu asi dost zvonilo v hlavě,“ prohlásil Karel Heřmánek ml. (Duoscop)
  • Menší roli bodyguarda si na závěr v kasinu zahrál Pavel Pásek, známý filmový producent, příležitostný herec a kapelník rockové skupiny Walda Gang. (rublik05)
  • „Scéna ubodání tužkou vznikla až na place. Řekli jsme si, že to chceme udělat opravdu brutálně. Pak Filip Renč řekl, že použijeme tu tužku, a šli jsme do toho. Jednou jsem taky zabral trochu víc, ale pan Schwarz si naštěstí nestěžoval,“ prohlásil Karel Heřmánek ml. (Duoscop)

Reklama

Reklama