Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sebevražda nebo vražda? Sehraný tým brněnské kriminálky v čele s šéfkou Karin (J. Čvančarová) a její pravou rukou kriminalistou Davidem (J. Dvořák) musí odhalit vraha mladého nadějného malíře, který zemřel za podezřelých okolností. Jeho smrt navíc pravděpodobně souvisí i s krádeží vzácného obrazu P. P. Rubense z Moravské galerie v Brně. V průběhu vyšetřování, do kterého se zapojí i další zkušení detektivové (M. Isteník a P. Bučková), však dojde k další vraždě. Případ zasáhne i do osobního života Karin, jejíž harmonický rodinný život dostane krutý šrám. (Česká televize)

(více)

Recenze (140)

troufalka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další z průměrných detektivek, které se vyrábějí jako na běžícím pásu. Dříve bylo dobrým zvykem, že na scénáři pracovalo víc lidí. Někdo dodal námět, ten se rozpracoval a někdo jiný třeba napsal dialogy. Právě na dialozích Hlava Medúzy troskotá. Označení Smrťák pro pro policejního patologa může být vtipné, pokud ho ovšem vzápětí nepoužijete jako oslovení. Policajtům nevěřím, že jsou to policajti, galeristům, že jsou to galeristé, jenom tomu Brnu věřím, že je to Brno. Poslední dobou se mi zdá, že filmový tvůrci počítají s méně inteligentními diváky, kterým musí všechno naservírovat pěkně polopatě, aby to i přiblbý divák pochopil ... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Genocida český kriminálky. Čtou ty herci vůbec scénář a nebo prostě je jen otázka "kolik za to" ? Pak hodí na diváka tuhle absurdní směšnost a je jim všechno jedno. Je mě z toho už opravdu smutno. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nerad hodnotím a komentuju seriály po prvním díle, ale tohle byl neskutečnej průser. Policajti tady tasí atrapy policejních odznaků jak z nějaké deskové hry a řeší případ, kterej na konci chce přijít s takovým šokem, že jde úplně proti logice. Je mi líto herců, sešla se jich tu totiž pěkná várka a je radost na ně koukat. Ale všechno ostatní je čiré filmařské zlo. Zajímalo by mě, jestli podobné sračky točí i v Polsku nebo zdali k nám chodí jenom ty dobré seriály... ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Scénář je přinejmenším nepříliš inteligentní, režie nudná. Jenže herecké obsazení je skvělé. Jirka Dvořák má dostatek prostoru, aby ostatní kolegy herecky převálcoval. Jen krůček za ním se drží okouzlující galerista Goldflam. Vidět zase po dlouhé době Dvořáka s Barešem v Brně, byť ne na prknech, která znamenají svět, ve mně vyvolává tolik blažených vzpomínek na nejedno úžasné představení, že musím zcela neobjektivně hvězdičku přihodit. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Dialogy jsou celkem prázdné a zápletka průhledná. Netradiční je hudba od skotského skladatele. Je třeba ocenit, že natáčecí tým fungoval do poslední chvíle před Čínským morem a jako první pokračovali po uvolnění. Vynikající pohyblivá kamera dramatizuje i banální scény. V tomto díle se moc vyšetřovatelského dílu neukázalo. ()

triatlet odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chaotický scénář během 60 minut zvládne návštěvu domu s lucernou, neskutečnou bitku na toaletě benzínky (kterou mimochodem nikdo neřeší), krádež nějakého obrazu a závěrečné deus ex machina v podobě šéfky nosící za každé situace čepici. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Takže, historik umění se pozná podle toho, že má na stole štos Pichoanových dějin umění... Fajn. Podle téže logiky by měl mít spisovatel na stole slabikář a písanku, akademický malíř nejspíše omalovánky. ()

helianto 

všechny recenze uživatele

Nechme tomu šanci, hodnotit podle prvního dílu je vždy dost ošemetné... Nebylo to nic světoborného, ale viděla jsem už i horší. Spíš tak, zapomenutelné... ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tedy ten poslední zvrat byl hodně nepovedený (proč by měl milionář potřebu chodit za bráchou?), ale jinak docela slušný díl, který je ze všeho nejvíc asi propagací Moravské galerie (protože reálů z Brna je tam žel hodně pomálu). Jiří Strach by tomu asi dal mysterioznější háv, a ne že by se mi tu nelíbil, ale jinak slušná zápletka i herci (až teda na herečku Bučkovou, netrpí ona anorexií?) a jsem rád, že jsem po čase viděl hrát paní Švandovou a pana Vlasáka. A líbí se mi, že na rozdíl od Labyrintu jsou jednotlivé příběhy uzavřené, ne že si pět týdnů budu muset pamatovat, kdo se náhodně mihnul v jednom krátkém záběru v prvním dílu v sedmé minutě. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Zajímavý scénář, líbí se mi tam i druhá dějová linka zabývající se bratrem v podání Karla Heřmánka ml., příjemné obsazení až na Isteníka - nepříjemný hlasově, (při vší úctě on mutuje? správně posazený hlas je pro herce zcela zásadní) vzhledově i herecky a svým kolegům těžce nestačí... Zatím 3* ()

Patw odpad!

všechny recenze uživatele

Co o to, jestli herci přijmou placenou práci, ale to si nikdo z vedení nepřečte scénář než vypíše šek na financování celé produkce? Snad scénář je základ, tohle už sepsané na papíře muselo vypadat jako blbost kterou je lepší nenatočit. ()

Kosmik 

všechny recenze uživatele

Při sledování pilotu Hlavy medúzy jsem si uvědomil, že Filip Renč má úplně stejný režijní rukopis jako Tomáš Magnusek. Snaží se budovat atmosféru a emoce prakticky neutuchající hudbou. Podobně jako Tomáš Magnusek u Kluků z hor. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Případ dával smysl podle mého příliš brzy, takže scenárista začal vymýšlet, jak jej nastavit. Stalo se tedy to, že dlouho bylo jeho řešení celkem uvěřitelné, byť jednoduché. Ale posléze autoři veškeré předchozí snažení totálně zazdili. Pachatelé se chovali přirozeně, aby nakonec zcela zblbli. A to opomíjím zbytečnou linku s rodinným psychopatem, který se doufám už nadále vyskytovat nebude. Jinak je obsazení docela slušné, včetně vedlejších rolí, nicméně Jitka Čvančarová není úplně typ policejní šéfky. Plusy přičítám za Goldflama a Bareše. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1772. hodnocení: Škoda toho Jiřího Dvořáka. Propůjčit se tomuhle paskvilu... Čvančarová je jako herečka otřesnâ. Její vzhled nehodnotím, stalose z ní to, co se stalo, ale ona nemá výraz, její hlas je stále stejný a když zakřičela na pachatele, tak jsem v tom spíše poznal křik prodavačky, aby zákazník vrátil sušenku z kapsy do regálu. Ten příběh byl strašně nudne.j. Postava bratra Jitky Čvančarové naprosto nedomyšlená a galeristé/sběratelé umění neměli skoro žádné dialogy. Tomuhle dílu dávám 1* a další šanci ode mě nedostane. Jediným pozitivem je Jiří Dvořák, jinak je to strašná bída. 1* ()

Reklama

Reklama