Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo stojí za vraždou hodné babičky, která neměla s nikým na první pohled konflikt? Sehraný tým brněnské kriminálky v čele s šéfkou Karin (J. Čvančarová) a její pravou rukou kriminalistou Davidem (J. Dvořák) musí vyřešit smrt místní seniorky, o kterou se do samotného konce jejího života starala jedna ze dvou dcer. V průběhu vyšetřování, do kterého se zapojí i další zkušení detektivové (M. Isteník a P. Bučková), se odkrývají nejen rodinné sváry, ale i křivdy minulosti. Osud Karinina bratra najednou není tak černý, jak se doposud mohlo zdát. Ten je přesunut do psychiatrické léčebny, kde si najde nového kamaráda Praxe. (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (3)

  • Točilo se v Kamenné kolonii v Brně. Kamenná kolonie, též Kamenná čtvrť, je osada v Brně. Bývalá nouzová kolonie se rozkládá v bývalém kamenolomu po pravém břehu Svratky Štýřice a Pisárky. Osada vznikla nelegálně roku 1925 ve vytěženém pískovcovém lomu v severním svahu Červeného kopce jako nouzová kolonie chudých dělníků pracujících v Kohnově a Jílkově cihelně. V 60. a 70. letech 20. století se sem začali stěhovat umělci a bohémové. Soubor průčelí množství domů v Kamenné kolonii je chráněn jako kulturní památka. (sator)
  • Premiéru čtvrtého dílu sledovalo 1,47 mil. diváků starších 15 let a šlo tak o nejlepší výsledek toho večera. (rublik05)
  • Dům oběti vraždy stojí v historické brněnské části Kamenná čtvrť. Filmový název Akátová je fiktivní, stejnojmenná ulice se nachází v Žebětíně, nikoliv v Brně. (rakovnik)

Reklama

Reklama