Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jak spolu souvisí výstavba golfového hřiště, která likviduje místní les a smrt jednoho z lesních dělníků? I takový případ musí sehraný tým brněnské kriminálky v čele s šéfkou Karin (J. Čvančarová), její pravou rukou kriminalistou Davidem (J. Dvořák) a s další zkušenou detektivní dvojicí (M. Isteník a P. Bučková) vyřešit a k tomu odhalit spletité vztahy místních obyvatel, které mohou vést k dopadení vraha. Případ Karinina bratra se obrací úplně jiným směrem. Co stojí za jeho zcela neočekávaným psychickým stavem? (Česká televize)

(více)

Recenze (31)

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím díl, který mě bavil asi nejvíc. Přesun na dědinu a do lesa seriálu prospěl a přidal na atmosféře. Zapeklité vztahy mezi lidmi, dobré herecké obsazení. Vlasáková, Vašut i Hauser z Provázku (proč tu není uvedený?)hrají super Hlavně Vlasáková teda. Jinak trochu mě namíchává, že v titulcích na konci seriálu se neuvádí, kdo koho hraje - to fakt miluju. Asi to má být cool? ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako nebýt ten námět skoro na chlup stejný jako v jednom dílu tuším Specialistů (v Poldovi to podle mne nebylo), tak by mě to snad i bavilo. I když Vašut mi sem moc neseděl a Vlasáková taky ne - chtělo to méně známé herce. Ale jinak to prostředí je vystižené docela slušně a kouká se na to daleko líp než na Zločiny Velké Prahy - tady se aspoň policisté chovají jako policisté a vyšetřují a používají policejní postupy. ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak už zde někdo zmínil starého Brůnu, tak já dodám...starý Brůna v.2.0, ztvárněný snad nejhnusnější ženskou, kterou jsem od Charlotte Gainsbourgové viděl. Můj oblíbený det.Martin Tomsa tentokráte, nevýrazný. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Řemeslně dobré, obsazení ve vedlejších rolích výborné, na obsazení policistů jsem si již zvykl. Nicméně ve scénáři je spousta nesrovnalostí, občas nesedí viditelné drobnosti, semtam přijde úlet, pracujeme s náhodou. Všechny tyto zápory se objevily i v tomto dílu. Jako oddychovka fajn, pro hloubavé detektivkáře asi žádná hitparáda. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No vida, tohle byl první regulérně povedený díl. Je tu klasické využití Twin Peaksovského motivu s řešením vraždy uvnitř celé obce, kombinované se vztahy v rámci obce. K tomu se přidává i plagiát Twin Peaks hudby, používané už od začátku seriálu, a od minulého dílu i kamery. Ale co už... :), jen by mě zajímalo, jestli si Renč o sobě myslí, jak je originální, když už takhle několik let vykrádá všemožné zahraniční tvůrce. Chudák Martin Havelka už tady vypadal opravdu nemocně. ()

EllienPM 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mírné spoilerování. Je zajímavé, že v lesích okolo Brna nejsou divoká prasata, takže hrob stačí extrémně mělký. Edo, když je někdo v tom, jsou to vraždy dvě. Plus jedna. Velmi osvěžující obsazení (Marek V. a Lenka V. aj.). Prvních 35-40 minut skvělých, pak mám menší výhrady, ale nic zásadního. Mírně nadprůměrná epi, fungující jako celek, už tradičně s prvky bizáru. Linie Bratr opět solidně úchylná, to je herec, to je magor. :) Snad jen ta módní hrůza, ve které se Čvančaráda dostavila na začátku na místo činu, to už bylo i na mě trochu zu viel. Pajzlu jménem Manhattan zdar. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dvě hvězdy za poslední roli Martina Havelky. Dneska to vůbec vypadalo jak nějaký díl Martina Tomsy dokonce i s Vašutem. A taky bylo zajímavý vidět, jak funguje ten dřevorubecký robot... jako krimi průměr. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další absolutně nelogické a nucené rozuzlení, jenom aby to na někoho přišili. Seriál se strašně moc snaží o "překvapivé" zvraty, které jsou ale ve finále až zbytečně překombinované a nemají vůbec žádný hlubší smysl. Všechny postavy stále nepříjemné jak pr*el, jenom čtverka kriminalistů stále vysmátá jak měsíček na hnoji. Herecké obsazení skvělé, ale jinak snad ještě slabší než předchozí díl. ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ujetá a zcela nepravděpodobná závěrečná vysvětlení už beru jako něco, na čem je tento seriál založen. Pátrat s policisty po logickém vysvětlení sice můžete, ale na závěr se znovu nebudete stačit divit. hodně se mi líbily vedlejší role, skvělý Vašut i všechny ty manželky dřevorubců. ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Docela povedená epizoda s překvapivou pointou. Že je leccos na hraně pravděpodobnosti, nepovažuju za nedostatek, u kriminálek se to svým způsobem dá očekávat. Nesmí to být akorát přespříliš za hranou, což se tady myslím nestalo. Tento díl měl spád i patřičnou gradaci. ()

milwaukee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti předchozímu dílu, který jsem hodnotil jako nejslabší, tady dám naopak čtyři hvězdy. Vlasáková byla dokonalá, když o mordování mluvila jako o makové housce. Jojo, těžko odhadnout, kdo ze sousedů má kostlivce ve skříni, v tomhle případě v lese za barákem. A nesmím zapomenout ani na Vašuta, který toho obyčejnýho dělňase, věčně naloženého v knajpě, zahrál opravdu špičkově. Prostě mě dostal v té závěrečné scéně, kdy cajti odvážejí pachatelku a on tam polosedí pololeží na lavičce, v ruce flašku a má dokonale nepřítomně opilecký pohled. A určitě stále myslí na tu svoji bývalou lásku. Vlasáková mysli na něho, ale ani jeden se nedočká. Stačí se jim oběma podívat do očí. Antická tragédie jako vyšitá. Tak tuhle scénu si jdu pustit ještě jednou. 80% ()

Reklama

Reklama