Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po automobilové nehodě je nalezena mrtvola spolujezdce, který však nezemřel na následky samotné nehody. Řidička končí v nemocnici ve vážném stavu. To, co se původně jeví jako obyčejná autonehoda, zavede vyšetřovatele brněnské kriminálky v čele s šéfkou Karin (J. Čvančarová) a její pravou rukou kriminalistou Davidem (J. Dvořák) k odhalování křivd a tajemství minulosti. Do vyšetřování se opět zapojí i další zkušení detektivové (M. Isteník a P. Bučková). Karinin bratr se k tomu všemu pouští do svého vlastního vyšetřování, které ho má zavést k vrahovi žen, jež se až příliš nápadně podobají jeho sestře. (Česká televize)

(více)

Recenze (34)

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Více méně očekávané finále, kdy se propojí děj Karininého bratra s Lukášem, kterého zachránil v blázinci před oběšením. Pořád jsem čekal nějaký brutální zvrat, něco, co by totálně propojilo Lukášovo chování s Erikem, ale nic, absolutně nic. Čili došlo jen na vyúčtování křivd, ke kterým vlastně ani nedošlo. Tohle fakt zklamalo. Hlavní případ bouračky a vraždy muže nabyl špatný, taková tradiční detektivka s normálním závěrem, kdy pachatel ani nelituje svého činu, protože sociálně toho ani není schopen. Průměr, který měl vyšperkovat celý seriál, což se bohužel nestalo. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Říká se konec dobrý, všechno dobré. Celý seriál byl na hranici průměrnosti, konec mu zlomil vaz. Filip Renč byl kdysi nadějným mladým tvůrcem, dnes už je to pro mě spíš signál, abych vypnula televizi. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čekal jsem lepší zakončení. Ne že by to nemělo atmosféru, pár povedených a dobře načasovaných vtípků, dokonce i ty vinné sklepy jsou fajn, ale brácha musí být úplný debil, když podle zcela jasné mapy jezdí tři dny po krásách okolí Brna, než najde v pravou chvíli srub. A nač vlastně potřeboval od maminky přivézt peníze? Na benzín? Ale vždyť po předání peněz jel hned za kámošem? A i když je hezké, že tvůrci nechávají diváka v nejistotě, jestli je brácha Karin mrtvý (to by ale asi rodiče tak v pohodě nebyli, ne?), opět na léčení, studuje, či fakt odjel do Karibiku, možná by mě to tentokrát víc potěšilo, kdyby řekli víc. Samotný případ nic moc, Táborský hraje svou otřepanou pózu chudáka chlápka (i když chvíli jsem se těšil, že by fakt mohl být padouch, a on by byl dobrý padouch!), vinař fakt na 55 let nevypadá, a ten motiv - i když je člověk opilý a někdo ho prudí kecama, asi hned nezačne do všeho kolem bodat? V národě alkoholiků bychom pak byli už všichni ubodaní. Jinak ten maniak si vybíral samé čupr černovlásky - z čeho mu stál u machny Karin, která k těm typům unesených žen měla podobně daleko jako já domů od tramvaje, když na mne přijde akutní potřeba sr.aní, to fakt netuším. Mimochodem, zajímalo by mne, nakolik na tom seriálu dělal Jirka Strach, nejspíš v utajení. A nemyslím jen ten parodický westernový díl. Obecně ty lokace jsou víc strachovské, než renčovské, podobně nasvícení scén. ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Název tohoto doufám posl. dílu to vystihl dokonale. A co psychouš Heřmánek jr.? Zmizel po anglicku. Dal bych si s ním spin-off.;-) Jak řádí po rebublice a nikdo ho nezastaví. Jeho linka byla totiž to jediné a zajímavé. Pokud by se někdy natočila naše verze Psycha, máme našeho Normana Batese a to nemyslím ironicky. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěr nezajímavý, bez většího napětí, s otevřeným koncem. Nevyslovené nemám rád, filmaři si měli dát tu práci a dotáhnout osudy "hrdinů" do konce. Nebo už jsou všichni v Mexiku? Jediná sympatická postava byla slečna barmanka. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě teda to nejhorší na konec. Případ úplně o ničem, vrah opět jasný po pár minutách. Taky jsem vůbec nechápal chování všech postav vůči Táborskému, který tu je vyobrazen jako chudák vdovec, ale chovaj se tu k němu jako k nějakému lidskému odpadu. Jitka a její kila při naháněčce ve sklípku spíš komické, než že by reálně mohla někoho dopadnout. Případ okolo bratra vyřešen za pár minut, s dost nepravděpodobným závěrem uprchnutí bratra na druhý konec světa. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tomu Renč nakonec nasadil korunu svými oblíbenými motivy akce, násilí, krve a řvaní, se kterými neumí pracovat. Nemá dost vkusu a filmařského citu na to, aby scény s těmito prvky nakonec vždycky nevyznívaly křečovitě, uměle a trapně. Asi to měl být super napínavý případ na závěr, ale vyšla z toho parodická a křečovitá nuda. 1*. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Někdy se něco nepovede a někdy zabere spoustu času, přijít na to, co se povedlo. Šílená kamera, kostýmy, herecké výkony, příběhy... Filip Renč je nezpůsobilý natočit kvalitní věc. ()

EllienPM 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neherec Dvořák prokletím celé série. Je trapné, když sráží relativně slušnou práci a zajímavé epizody. Učesanost by tomuhle projektu celkem slušela - místy je perfektní, místy je intantilní. Ale jo, ušlo to - pondělní večery byly rozhodně zpestřeny a nebyl to zcela průser. Snad jen Pavel Kříž a Neherec Dvořák byli velké peklo, jinak nemám větších výhrad. Jen k Edovi - když už pravidelně lezu před kameru, tak zkusím nežrat, že. Petra Bučková rozhodně objev roku, policistku jí věříte naprosto beze zbytku. ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Což o to, samotné zpracování nebylo špatné, ale zbytečně to shazovaly opět některé naprosto nevěrohodné momenty typu, že si někdo nechá udělat testy DNA na otcovství a ještě dřív, než biologickému otci, s nímž se zahlédl jednou v životě, výsledek vůbec sdělí, už si se snoubenkou plánuje, jak se mu přistěhují do rodiny, která nic netuší. A našlo by se toho víc... Samotný otevřený závěr mi nevadí, která maminka by neposlala svého syna - těžkého schizofrenika do Karibiku za poslední rodinné úspory, aby tam našel svůj duševní klid, že? ()

milwaukee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsem rád, že se Kaňkovský ještě objevil v posledním dílu. A jestli se v Česku bude točit remake Mlčení jehňátek, tak hlavní role je celkem jasná. Filip by určitě bodoval. A strašně moc jsem litoval Táborského. Tomu se prostě zesralo najednou úplně všechno. 70% ()

Reklama

Reklama