Reklama

Reklama

Hlava Medúzy

(seriál)
  • Slovensko Hlava Medúzy
Česko, 2021, 7 h 41 min (Minutáž: 52–60 min)

Režie:

Filip Renč

Scénář:

Petr Hudský

Kamera:

Petr Hojda

Hrají:

Jitka Čvančarová, Jiří Dvořák, Michal Isteník, Petra Bučková, Jana Švandová, Jan Vlasák, Karel Heřmánek ml., Pavel Kříž, Gabriela Štefanová, Štěpán Tuček (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Zmizelý originál Rubensovy "Hlavy Medúzy" a dva mrtví muži. Tak začíná první epizoda nového seriálu České televize, který natočil Filip Renč. Osm příběhů podle scenáristy Petra Hudského zavede diváky do Brna a jeho okolí. Čtveřici kriminalistů vede precizní a cílevědomá Karin v podání Jitky Čvančarové. Dalších rolí se zhostili Jiří Dvořák, Michal Isteník a Petra Bučková. „Vybrali jsme si podobu Medúzy jako symbol našich kriminálních příběhů. Co jeden jedovatý had v její hlavě, to jeden příběh, jeden zločin, jedno zlo,“ říká režisér Filip Renč a dodává: „Je pro nás velkou výzvou přijít v dnešní bohaté produkci detektivek a kriminálek s originálním realizačním řešením. Jednotlivé příběhy jsou tedy kombinací skutečných kriminálních případů a fikce autorů. Co se týká stylu vyprávění i hudební dramaturgie, rád bych obnovil atmosféru českých kriminálek ze šedesátých let. Jednoduchá, výrazná hudba, napětí, účelné dialogy, tajemná atmosféra a minimální barevnost obrazu. (Česká televize)

(více)

Recenze (70)

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neškodný dvě. Medúza se od většiny tuzemských kriminálek liší tím, že snahu o civilnost vyměňuje za Renčovu zálibu v přehrocenejch emocích. Ty céčkově ultravážný momenty s Heřmánkem mě tu tím ukázkovým nevkusem skoro až zvrhle bavily. Polovičatý příběhy bez jedinýho sympatickýho poliše jsou ale provar. Provar, ze kterýho svou atmosférou ční nad poměry slušná třetí epizoda Smrt na zámku. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Samotné náměty kriminálních případů mi přišli celkem smysluplné a uvěřitelné, ale ta příběhová omáčka kolem byla naprosto zbytečná, skutečně infantilní a, bohužel, prostě hloupá. Isteník a Bučková by mohli mít spinoff, Dvořák by jim mohl dělat šéfa, co už nevyšetřuje a je zavalenej papírováním, přetíženej, ale prahnoucí znovu po akci, a Čvančarovou by konečně po právu odvolali a suspendovali za střet zájmů a zamlčování důkazů a mohla by odjet za bráchou do Paďous. --- No jo, Hudský a Labyrint, tak teď mi to dává smysl. ()

Reklama

petrsv 

všechny recenze uživatele

Dvořák skvělý jako obvykle, stejně tak Švandová, Vlasák i Heřmánek a další herci. Potud fajn. Jenže pak je tam naprosto otřesná Čvančarová, která se na tu roli vůbec nehodila. Absolutně zbytečná dějová linka s psychicky narušeným bráchou a co předváděl kameraman v posledním díle, tak to vypadalo, že tím ústavem prošel taky. Doporučil bych netahat do kriminálek nějaké symboly, tajemno a podobné kraviny, vypadá to pak přinejmenším trapně. ()

Garch

všechny recenze uživatele

Mrkl jsem na první díl, jestli je to na ČT opravdu tak pitomé. Nevím. Přehrávají fest, Ale proč ten otec s dcerkou nepoužívají v autě pásy? Drobnost, ale podstatnější než kulich Čvančarové. Celkově: seriál jako ušitý pro Primu (?) ..PS při pomyšlení na Renče nemohu pochopit ten mnohaletý stálý sešup po skvělé prvotině Requiem pro panenku. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Jako nejvetsi pozitiva serialu vidim v tom, ze je proste zabavny. Nevynechal jsem jediny dil a i kdyz jsem mel celou radu vyhrad, vzdy jsem se rad podival. Vysetrovani vrazd bylo strasne zkratkovite a malo propracovane. To vse na ukor vedlejsi dejove linie, ktera sice nejakym zpusobem spojuje jednotlive dily, ale vubec nic neresi a je zbytecna. Mam na mysli mladeho Hermanka. Ten sice roli psychopata zvladl vyborne, ale jinak byl zbytecny. Kazdopadne Renc uz asi nikdy neprekvapi. ()

Galerie (145)

Zajímavosti (37)

  • Natáčelo se v obci Borkovany u Brna. (rakovnik)
  • Premiéru epizody sledovalo 1,4 mil. diváků (15+), byl to nejlepší výsledek po 20:00. (rublik05)
  • Policejní služebna vznikla ve vestibulu paláce Typos na Jezuitské ulici v Brně. Do roku 2016 v něm sídlila ČT Brno. V prosinci 2016 budovu vydražili majitelé developerské společnosti Magnum za 70 350 000 Kč. (klukluka)

Reklama

Reklama