Reklama

Reklama

Hlava Medúzy

(seriál)
  • Slovensko Hlava Medúzy
Česko, 2021, 7 h 41 min (Minutáž: 52–60 min)

Režie:

Filip Renč

Scénář:

Petr Hudský

Kamera:

Petr Hojda

Hrají:

Jitka Čvančarová, Jiří Dvořák, Michal Isteník, Petra Bučková, Jana Švandová, Jan Vlasák, Karel Heřmánek ml., Pavel Kříž, Gabriela Štefanová, Štěpán Tuček (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Zmizelý originál Rubensovy "Hlavy Medúzy" a dva mrtví muži. Tak začíná první epizoda nového seriálu České televize, který natočil Filip Renč. Osm příběhů podle scenáristy Petra Hudského zavede diváky do Brna a jeho okolí. Čtveřici kriminalistů vede precizní a cílevědomá Karin v podání Jitky Čvančarové. Dalších rolí se zhostili Jiří Dvořák, Michal Isteník a Petra Bučková. „Vybrali jsme si podobu Medúzy jako symbol našich kriminálních příběhů. Co jeden jedovatý had v její hlavě, to jeden příběh, jeden zločin, jedno zlo,“ říká režisér Filip Renč a dodává: „Je pro nás velkou výzvou přijít v dnešní bohaté produkci detektivek a kriminálek s originálním realizačním řešením. Jednotlivé příběhy jsou tedy kombinací skutečných kriminálních případů a fikce autorů. Co se týká stylu vyprávění i hudební dramaturgie, rád bych obnovil atmosféru českých kriminálek ze šedesátých let. Jednoduchá, výrazná hudba, napětí, účelné dialogy, tajemná atmosféra a minimální barevnost obrazu. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele M.i.k.e k tomuto seriálu (3)

Hlava Medúzy (2021) 

zoufale špatná kriminálka s podprůměrnými případy,které dám dvě jen proto,že chvílemi je to až absurdně vtipné - což ovšem předpokládám že nebyl záměr.Scénář děravý,režie příšerná a všechny ty rádoby cool veletoče s kamerou otravné.Korunu tomu nasazují herci.Uječená Čvančarová,které prostě nevěřím drsnou policajtku,macho Dvořák (kterému ovšem jako jedinému aspoň trochu věřím že by mohl být policajt),na přání režiséra mutující Isteník,který působí jako bodrý strejda po mrtvici a další a další.Snaha o propojení všech dílů linkou s bratrem taky moc nefunguje díky své extrémní nepravděpodobnosti a jejím finálním řešením během závěrečných pěti minut posledního dílu.Kdyby se na to Renč vykašlal a už nic netočil,udělal by dobře...30% ()

Vykročení do života (2021) (E02) 

běžně nemám ve zvyku hodnotit seriály po prvním-druhém díle,ale tady prostě musím udělat výjimku.Zatmco první díl nové ČT "kriminálky" byl jen blbej,druhý naopak ukázal ohromný potenciál tohoto seriálu.Pokud totiž bude takhle pokračovat,stane se s přehledem největším WTF bizárem posledních let (a že těch kandidátů máme hodně).Takhle moc sem se u české televizní tvorby nezasmál od silvestrů s Menšíkem a to nelze brát na lehkou váhu.Je mi celkem jasné,že to tvůrci tak nemysleli a věřím,že Renč si ještě pořád myslí,že umí točit,Hudský si možná myslí že umí psát a Čvančarová si zcela určitě myslí,že může hrát (a hraje) jakožetyvoledrsnou policajtku.Nebo si to možná ani jeden z nich nemyslí a celé je to velmi sofistikovaný metahumor.Nicméně mě to navnadilo na další díl a už teď napjatě očekávám co dalšího je v Brně ještě možné...zatím hodnocení někde mezi odpadem a pěti. s tím,že ideál by byl zmatený gif,enbo aspoň smajlík. ()

Smrt na zámku (2021) (E03) 

wtf bizár druhého dílu je pryč a upřímně bych byl raději když bu u něj zůstalo.Třetí díl je sice "nejnormálnější",ale ve své prázdné špatné nudnosti postrádá byt jen špatku zábavnosti.Už ani divně mluvící a přehrávající Isteník není co býval.chjo...40% ()

Reklama

Reklama