Reklama

Reklama

Hlava Medúzy

(seriál)
  • Slovensko Hlava Medúzy
Česko, 2021, 7 h 41 min (Minutáž: 52–60 min)

Režie:

Filip Renč

Scénář:

Petr Hudský

Kamera:

Petr Hojda

Hrají:

Jitka Čvančarová, Jiří Dvořák, Michal Isteník, Petra Bučková, Jana Švandová, Jan Vlasák, Karel Heřmánek ml., Pavel Kříž, Gabriela Štefanová, Štěpán Tuček (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Zmizelý originál Rubensovy "Hlavy Medúzy" a dva mrtví muži. Tak začíná první epizoda nového seriálu České televize, který natočil Filip Renč. Osm příběhů podle scenáristy Petra Hudského zavede diváky do Brna a jeho okolí. Čtveřici kriminalistů vede precizní a cílevědomá Karin v podání Jitky Čvančarové. Dalších rolí se zhostili Jiří Dvořák, Michal Isteník a Petra Bučková. „Vybrali jsme si podobu Medúzy jako symbol našich kriminálních příběhů. Co jeden jedovatý had v její hlavě, to jeden příběh, jeden zločin, jedno zlo,“ říká režisér Filip Renč a dodává: „Je pro nás velkou výzvou přijít v dnešní bohaté produkci detektivek a kriminálek s originálním realizačním řešením. Jednotlivé příběhy jsou tedy kombinací skutečných kriminálních případů a fikce autorů. Co se týká stylu vyprávění i hudební dramaturgie, rád bych obnovil atmosféru českých kriminálek ze šedesátých let. Jednoduchá, výrazná hudba, napětí, účelné dialogy, tajemná atmosféra a minimální barevnost obrazu. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele PKD k tomuto seriálu (4)

Smrt na zámku (2021) (E03) 

Tohle ma asi byti parodie na jisty serial. Uz dle toho nazvu. Chvancharowa aka hatwoman rulezzz! Hahaha! ()

Královny krásy (2021) (E05) 

Huh. Zatím asi nejkoukatelnější díl vůbec. Sice mě neustále fascinuje kapustňák s hučkou (šmarjá Jituš, tobě ale musí fest smrděti hlava v té pletené tentononc) , ale holky z naší školky byly docela pěkné, ale na mou TOPkovou Vilmu nemá žádná. Měl jsem sice strach, že z ní pan pseudorežisér udělá vražedkyni, leč...nestalo se. Naštěstí. Velmi příjemné zjištění, že je pořád sexy a ten její hlas....oh-la-láá. Vedle ní i hučkolady vypadala ještě hůře než v předchozích dílech. ´ZARDOZ, promluvil´. ()

Tajemství umírajícího lesa (2021) (E06) 

Jak už zde někdo zmínil starého Brůnu, tak já dodám...starý Brůna v.2.0, ztvárněný snad nejhnusnější ženskou, kterou jsem od Charlotte Gainsbourgové viděl. Můj oblíbený det.Martin Tomsa tentokráte, nevýrazný. ()

Kalich hořkosti (2021) (E08) 

Název tohoto doufám posl. dílu to vystihl dokonale. A co psychouš Heřmánek jr.? Zmizel po anglicku. Dal bych si s ním spin-off.;-) Jak řádí po rebublice a nikdo ho nezastaví. Jeho linka byla totiž to jediné a zajímavé. Pokud by se někdy natočila naše verze Psycha, máme našeho Normana Batese a to nemyslím ironicky. ()

Reklama

Reklama