Reklama

Reklama

Laurel a Hardy se žení

Obsahy(1)

Olie se chystá do chomoutu a za pomoci Stana se doma slavnostně připravuje na obřad. Nevěstin otec ale při spatření fotografie nastávajícího zetě vybuchne zlostí a nevěstu zamkne a svatbu zakáže. Oliemu tak nezbývá nic jiného, než pro svou milovanou Dulcy zorganizovat únos. Přípravy svěří Stanovi... (dopitak)

Recenze (7)

Véča 

všechny recenze uživatele

Krátká groteska o úrapách Hardyho a jeho milované,když její otec nesouhlasí s jejich svatbou.Milé,vtipné,ale takovýchto grotesek byly natočeny mraky a i tady se opakují již zažité postupy a metody a neklade si za cíl,aby se nad tím člověk zapřemýšlel,ale jen se pobavil a zasmál,takže slušný průměr. ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Ollie se chystá na svatbu se svou tlustou milovanou Dulcy. Stan zatím dost nešikovně dělá přípravy na hostinu a na svatební dort stříká sprej proti hmyzu, aby na něj nesedali mouchy. Překvapivě drobný nevěstin otec James Finlayson, když spatří Oliverovu fotku, rezolutně svatbu zatrhne a zamkne dcerku v pokoji. A tak Oliver zorganizuje únos. Po mnoha pádech a nehodách se mu to nakonec podaří. Největší problém je ale nasoukat se do miniaturního auta, což bylo jediné, co měl opatřit Stan. Pak navštíví smírčího soudce, který je má oddat. Tím je náhodou šilhavý Ben Turpin (legendární komik němé éry v jednom ze svých posledních filmů). Jeho šilhání všechny mate a nejvíc Stana, který odpovídá na otázky, které jsou určeny svatebčanům. Šilhání kupodivu plete i samotného Turpina, neboť blahopřeje ke svatbě Stanovi a místo nevěsty políbí Ollieho. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Povedená groteska. Olieho tchán James Finlayson nemá pro výběr své dcery uznání, Stan zase nemá odhad na velikost automobilu potřebného k provedení únosu a smírčí soudce Ben Turpin má už trochu unavené oči :-) Hůůůůůů! ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Známá dvojice komiků se začátkem 30. let pustila do zvukového filmu. Přechod od němé grotesky si vybral svou daň a i zde je to znát. Neoriginální zápletka působí lehce křečovitým dojmem. Ale tradiční postoje a grimasy fanoušky nezklamou. Celkově málo kreativní děj zachraňuje krátká stopáž. 52% ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Milé, ale trochu nedostačující. Sice jsou klasicky vtipní a neodolatelní, ale příběh trošililinku pokulhává. I když scéna s autem mi přišla nepřekonatelná, byla ale jediná taková více výrazná v celé grotesce. Olli se rozhodl že se ožení, s roztomilou slečnou, která myslím k němu padne jako málo kdo, Stan mezitím dělá svědka, což pro něj ani není ta nejlepší funkce. (Ostatně co je?) Těm dvou nešikům to opravdu dobře klape, jejich obličeje a hlasy dodají grotesce mnoho, ale tentokrát se jedná jen o příjemný průměr. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Fotografie Olivera Hardyho, kterou jeho snoubenka ukazuje otci, je ta samá, jež Ollie ve filmu The Flying Deuces (1939) daruje spolu s kyticí a bonboniérou dceři hostinského, do níž je zamilovaný. (Komiks)

Reklama

Reklama