Reklama

Reklama

Ježíš ti ukáže cestu... k dálnici

(festivalový název)
  • Španělsko Jesús te muestra el camino a la autopista (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Píše se rok 2032. Z estonského Tallinnu je smogem zavátá radioaktivní metropole, kam slunce nesvítí a kterou řídí jeden velký centrální počítač. A na ten se řítí velký problém; problém v podobě viru s názvem Sovětský svaz, za nímž stojí zákeřný hacker vystupující pod přezdívkou Generál Stalin. Naštěstí je tu CIA, která na záchranu spřátelené metropole nasadí své dva nejlepší agenty – poručíka Palmera Eldritche a jeho parťáka DT Gagana. Španělský režisér Miguel Llanso se satiricky strefuje do kapitalismu i umělé inteligence. Bez vysvětlení diváka uvrhne do vlastního světa budoucnosti a tomu tak nezbývá než přistoupit na jeho pravidla, zavrtat se do sedačky a doufat, že nevypadne. (Future Gate)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (12)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Uf, to bylo něco. Docela výmluvná, těžko stravitelná, extrémně rozjuchaná a multistylová podívaná, z níž budete dost možná neskutečně uneseni, totálně zmateni, znuděni nekonečnou bizarností, anebo vás jen parádně rozbolí hlava. Já měl od každého něco. Docela jsem zvědav, jakým směrem se rating tohohle díla bude časem ubírat. Nicméně mohu všechny uklidnit jednou informací a není to žádný spoiler, Ježíš v průběhu filmu opravdu někomu ukáže cestu k dálnici. [Sitges 2019] ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Ježíš ti ukáže cestu k dálnici není film, je to okno do paralelní dimenze. Zážitek jako žádný jiný. Ve výsledku však i vypráví prostý příběh agenta CIA, který si prostě jen chce založit vlastní pizzerku, což naráží na ambice jeho manželky si založit vlastní Karate Dojo, Ty, co se tváří jako bojovníci proti drogám jsou ty největší feťáci. VOLTE BATFRA! Kdo je tajemný hacker Stalin a jeho virus Sovětský svaz? Tři afričtí ninjové pojmenované podle italských jídel! Nejlepší kooperace mezi Estonskem a Etiopií! Ježíš ti ukáže cestu k dálnici je komediální nonsenc, který ale táhnou vtipné hlášky, stylové provedení a vlastně i postavy, kterým můžete fandit. Režisér používá jak stop-motion animaci, tak stylizaci do studené války 70. let. A ukáže nakonec Ježíš agentovi Gaganovi cestu k dálnici? Prý byla projekce tohodle filmu v Česku na Future Gate festivalu a režisér si u ní natáčel, jak bude reagovat publikum. Myslel si, že bude se bude válet na podlaze smíchy, ale namísto toho na projekci bylo ticho a nikdo se nesmál. A to je nejvtipnější věc všech dob. Můj překlad najdete na titulky.com ()

Reklama

A_FISH 

všechny recenze uživatele

To muselo dát práce a přitom.... ale ok, velmi zručně natočený bizár, přesně tak, jak to máme rádi. Je tam VŠECHNO. Bohužel NĚCO tam chybí. Člověk ví, proč a kdy by se měl smát, ale nesměje. Tuším, že i sám přítomný Miguel Liansó byl z reakcí publika, které si nějakej fousáč během promítání natáčel, troška v rozpacích. Nakoned bylo i těch 83 minut únavných. Zkrátit a bude to pecka. Ale když ono to dalo tolik práce... I tak doporučuju 3,5*. Ačkoli.... nejspíš stačí trailer. ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Jsem si jistý, že tohle divné psycho budou někteří lidé naprosto milovat. Trpaslík se snem o vlastní pizzerii jako agent CIA v masce Richarda Pryora bojující proti sovětskému viru je uvězněn ve virtuální realitě, kde se setkává s fašistickým prezidentem Etiopie, kterým je černý batman. Vše natočené ve stylu, který mi připomíná ze všeho nejvíc Turecké Star Wars. Uff... Nic pro mě. [Rakkautta&Anarkiaa 2019]] ()

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Tak trochu estonský Inception. Změť všemožných polonápadů, popkulturních odkazů a politické satiry – to vše naházené do jednoho pytle, který je překvapivě příběhově relativně konzistentní, ale až moc na sílu bizarní a výstřední, což filmu spíše podkopává nohy. Ve výsledku jde o další nepovedený pokus z ranku „podivnost bez příčiny“. Sem tam jsem se zasmál, nebo s úsměvem na rtech nevěřícně zakroutil hlavou, ale jinak to byla po většinu stopáže především nevtipná nuda. ()

Galerie (18)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama