Reklama

Reklama

V zajetí

Trailer 2

Mateřské lásce se nedá uniknout. Z bezpečného přístavu lásky se ale někdy může stát smrtící hrozba, mladá dívka Chloe o tom ví své. Je na vozíku a vyrůstá o samotě v úplné izolaci jen se svou milující maminkou. Jejich vztah a život se můžou zdát zvláštní, možná až zneklidňující, nikdo ale nemůže upřít mámě nekonečnou snahu chránit svou dceru, starat se o ni do roztrhání těla a pro její vlastní dobro ji mít stále pod dohledem. Chloe má řadu zdravotních problémů, potřebuje péči a s oddanou mámou tvoří sehranou dvojici. Když se v sedmnácti chystá na vysokou, začne objevovat tajemství, která jsou stále děsivější. Místo odpovědí na otázky se od mámy dočká jen dalších omezení. Chloe je připoutána ke svému vozíku, z ocelově pevného mateřského objetí musí ale za každou cenu utéct. Odpovědi jsou totiž strašnější, než si dovedla představit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (227)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

V zajetí mi po přečtení obsahu ihned v hlavě evokovalo seriál Odhalení a klasický film Co se vlastně stalo s Baby Jane?, byť jsem ani jeden z titulů (zatím) neviděl, takže příběhově nejde o nic nového. Herecky je V zajetí zvládnuté dobře ("Lana Banana" prostě labilní postavy umí) a tvůrcům se podařilo mě párkrát i napnout, přesto jsem měl pocit, že se dalo z tohoto námětu vytřískat o něco víc, aby mi tento "příběh o toxické mateřské lásce" v závěru vyrazil více dech. Lepší tři hvězdičky! ()

venison 

všechny recenze uživatele

Spíš thriller, prvky hororu jsem nijak neregistrovala. Obsazení je dobře vybrané, scénář je přijatelně béčkový, místy úsměvný, ale zaujme. Sarah Paulson a Kiera Allen hrály obě velmi obstojně. Nic převratného, ale v rámci žánru se na film vcelku dobře kouká. Doporučuji všem, kdo mají slabost pro odlehčené krimi filmy. ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po dlhých rokoch domácej výučby čaká na Chloe (Kiera Allen) najväčší moment jej života. Po prvý raz od svojho detstva bude odlúčená od Diane (Sarah Paulson), ktorá je jej matkou, učitelkou a zároveň najlepšou kamarátkou. Dni sa míňajú, ale oznámenie o prijatí na jej vysnívanú školu sa akosi neobjavuje. Naviac sa Chloe zdá, že sa jej matka snaží odchodu za každú cenu zabrániť, čo nie je ďaleko od pravdy. - Pôvodne som chcel tento komentár venovať tomu, aký je Sarah ''I Take Responsibility'' Paulson nehorázny pokrytec, ale výkon slečny Kiery Allen ma tak očaril, že sa tu nebudem venovať žiadnym negatívam. Táto vozíčkarka má pred sebou velmi svetlú budúcnosť a vybavujem si len zopár hororov, v ktorých bola hlavná úloha hercom takto ušitá na mieru. Už pred pozretím mi bolo jasné, že film bude velmi predvídatelný, pretože len minulý rok mal jeden z kinohororov takmer totožnú zápletku, ale práve spomínaný herecký výkon Kiery Allen z toho urobil film, u ktorého som po dlhej dobe ani raz nemusel stlačiť medzerník, aby som ho zastavil. Velmi ma zaujala aj vynikajúca práca s kamerou a technologická vyspelosť filmu, ktorá zrejme iných neprekvapí, keďže sa režisérov debut zameriaval na túto tematiku. Dosť možno film, ktorý budem na Deň matiek, kedy mal byť pôvodne vydaný, spolu s Mother's Day pozerať každý rok. + Sarah Paulson + Pat Healy ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Run je takový zcela průměrný thriller (o hororu se nedá moc mluvit), který ale od začátku jede ve svém tempu a až do konce (díkybohu) vůbec nenudí, na druhou stranu ale ničím výjimečným ani nenadchne. Celkově téma i mnoho prvků je doslova vykrádačka The Act, občas se najde i originální a chytrá scénka, ale film jede v hodně průměrných kolejích a ničím nevybočuje. Film je vlastně taková "2 women show", kdy obě hlavní postavy nečekaně dobře udržují divákovu pozornost, Sarah Paulson je stejný pošuk jako v Ratched a Kiera Allen je ve svém debutu překvapivě dobrá a uvěřitelná. Má to pár logických nedostatků a chyb, ale vůbec mi to nevadí a jako napínavý thriller na jeden večer to poslouží dostatečně dobře a nenáročné diváky to slušně vtáhne. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Úvodem musím znovu "pochválit" úžasný český překlad, který vám vyzradí zápletku filmu dříve, než film vůbec začne. Na druhou stranu ani ten anglický název není nejšikovnější. Taktéž netuším, kdo rozhodoval o zařazení filmu mezi horory a mysteriózní, není tu totiž ani náznak jednoho z nich. Tento snímek je naprosto čistokrevný thriller. Velmi divně působí i moment, ve který je divák vhozen do děje. 16 let vše klapalo jako po másle. Kdesi žila neúplná, leč takřka ideální rodina. Rázem je Chloe 17 a z ničeho nic si začne myslet, že s milující matkou roku je cosi v nepořádku. Působí to strašně divně. Taktéž je divné, že nikoho v okolí netrápí, že matka vychovává dceru, na kterou existuje úmrtní list. Úplně nejdivnější ze všeho je ovšem fakt, že v domě není wifi a sledujeme jedinou dceru v Americe, která nemá mobilní telefon, což se člověku na vozíku může kurevsky hodit. A vůbec těch scénaristických berliček,  nedomyšleností a nelogických zvratů je zde nesnesitelně moc. Naštěstí, do velké míry film zachraňuje fakt, že režisér umí pracovat s napětím. Napínavé scény jsou skutečně napínavé. Divák nikdy neví, kdy matka sáhne na kliku. Napětí ještě více umocňuje fakt, že dcerka zkrátka neuteče. Na druhou stranu, daří se mu to hlavně proto, že si nastavil divná a krajně nereálná pravidla hry. [70 %] ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

Reklama

Reklama