Reklama

Reklama

October Faction

(seriál)
Trailer
USA, 2020, 6 h 57 min (Minutáž: 36–49 min)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Rodinné drama dostane monstrózní rozměry. Rodiče Fred a Deloris loví nadpřirozené stvůry a dvojčata Viv a Geoff si střeží svoje zvláštní tajnosti. (Netflix)

Recenze (30)

Kordus 

všechny recenze uživatele

Po tom výčtu negativních komentářů bylo moje očekávání tak nízké, že to ve výsledku ani nemohlo dopadnout jinak - byl jsem docela příjemně překvapen, že to není největší odpad v historii televize, ale jen další z mnoha seriálů na podobné téma, s několika kvalitami a několika slabinami. První tři díly se vezly ještě ve stylu "tohle už jsem viděl stokrát", naštěstí se pak příběh trochu rozjede, otravné postavy dostanou do vínku trochu vývoje charakteru, konspirace se začnou konspirovat... Nakonec jsem těch deset dílů dal za tři večery a upřímně by mě zajímalo, co by mohlo být dál. Jo a varování pro Numeny a další podobné, obsahuje to teplé černochy! ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Čím déle jsem na tenhle seriál koukal, tím více byl mizernej. Scénáristům asi došli drogy... mizerné 2* ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Definitivně jeden z nejhorších seriálů Netflixu, který je fascinujícím způsobem horší víc a víc s každou episodou. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem další variaci na saving people, hunting things, family business a dostal jsem... úplně něco jiného. Přijde mi, že poslední dobou tvůrci vlivem trochu jiného modelu produkce zapomínají, že pilotní díl by měl diváka na serial nalákat a ne ho hnedka z kraje unudit k smrti. To se úspěšně daří nejen naprosto příšernému prvnímu dílu, ale i několika následujícím epizodám, kde se namísto oblud řeší rodinné vztahy Karla Havlíčka a jeho nezajímavé rodiny. Postupně se to nakonec docela i zajímavě rozjede, ale stejně tomu něco zásadního chybí. Celý ten fikční svět působí v rámci žánru překvapivě svěže a neokoukaně, ale podáván je na hrozně nezáživné zápletce a tvůrci jako kdyby se báli ho nějak více do hloubky vykreslit. První díly nechávají diváka vyloženě plavat, druhá polovina něco málo osvětlí, ale většina věcí zůstane v podstatě zcela úplně nevysvětlena. Další podivností je vizuál všech těch špionážních hraček a techniky, co postavy v seriálu používají, který působí jak kdyby vypadl z naivního céčkového seriálu z přelomu milénia. To platí i pro doprovodné CGI efekty. Seriál je nicméně zrušen a první řada působí jako slabé intro k něčemu, co by možná i mělo z původního komiksu potenciál, ale tvůrci ho zatím nedokázali nijak přetavit. Což zamrzí o to víc, když Damian Kindler je člověk, který stál za mnoha epizodami skvělých seriálů jako je Stargate SG-1 nebo Sanctuary. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Problém seriálu „October Faction“ bych viděl v tom, že jsou zde poměrně celkem očekávané zvraty, není zde vyloženě nějaké překvapení, to, že se nějaká postava objeví, i když by měla být mrtvá, také není až tak překvapivé. Je to taková sázka na jistotu, kdy scény s dospělými a s organizací vyloženě nebaví, zato scény s mladými a poznávání jejich schopností už vyznívá lépe. ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele

Dostal jsem úplně něco jiného než jsem čekal jsem velice zklamán. Jde o 7 hodin čisté nudy, kde když se má konečně něco začít dít, tak se to utne. Postavy jsou nezajímavé a vztah si k nim nevytvoříte. Prostě promarněný čas. 1/10 ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Po všetkých tých ultranegatívnych komentároch som nakoniec dostal niečo, čo síce okamžite zapadá len do priemeru, ale priemeru slušného. V podstate kecy o nesympatiách hercov či postáv neriešim, lebo to je vždy subjektívna záležitosť, jediné negatívum pre mňa je Geoffova orientácia, ale to nemôžem môc rozpitvávať, lebo budem za homofóba. Jednoducho ma štve, že to Netlix násilne tlačí do každého svojho počinu. Je pekné šíriť osvetu, ale netreba tlačiť na pílu. Čo sa týka toho sveta, tak celkom zaujímavá mytológia, zaujímali by ma začiatky prezídia a celého konfliktu, keďže je to už niekoľko storočí. Pekná kombinácia trošku inak pojatých klasických monštier (upíri znovu inak, vlkodlaci znovu inak atď.) a moderných technológii. Nie je to síce niečo, čo by ma totálne posadilo na zadok, na to sú tu iné skvosty, ale na druhú stranu to dáva dostatok akcie, krvi, tajomna atď. Dokonca si dovolili zájsť ďalej a ani dobro a zlo nie je vyslovene čiernobiele. Ďalšia séria síce pre mňa nebude udalosť ála Stranger Things alebo Lost in Space, ale pozriem si ju, ak príde. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Překvapivě pohodová jednohubka. Zachraňuje to teda především prímové obsazení.  Ale ač to není nic nového, vlastně naopak, zároveň žádná pecka, ani vlastně nic, co by normálně stálo za víc než dvě věty, já se prostě bavil. Bavil, rád koukal a v klídku dokoukal. Uteklo to, rychle se zapomene, ale proč ne. Klidně :) ()

Sunny.69 

všechny recenze uživatele

Binge-watching - tedy asi to zase tak špatné nebylo, když na shlédnutí všech dílů stačila jedna neděle. Překvapilo mě, že je to vlastně první série z několika. Čekala jsem ucelenou řadu, která nebude mít pokračování. Ale dle posledního dílu je jasné, že pokračování přijde. V tom případě i postupný vývoj seirálu dává smysl. Není to úplně top seriál, který vás smete a uděláte "Wow!" - ale na druhou stranu je to zajímavý seriál, s novým nápadem, kdy vás zajímá jak to nakonec vlastně dopadne. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Námět nebyl vůbec špatný, leč provedení prachbídné. Emoce na nule, vývoj postav se nekonal, akce málo a ubohá, bubáci skoro žádní, vizuál laciný, gradace zaspala. Herci jak kteří, dialogy stupidní, hudba také nic moc. Celkově obří průser, což je docela škoda, neb stačilo málo a mohla to být slušná pecka. Takto za mne jedna hvězda za jednu lekačku a jeden či dva překvapivé momenty. ()

molcan2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V skutočnosti si myslím, že priemerné hodnotenie 54 je príliš nízke. Seriál má potenciál. Vadí mi to ukončenie na konci. Mohli mať ešte jednu epizódu. Je to ako aha, došli nám peniaze. ()

Hellierer 

všechny recenze uživatele

V záplavě velmi podařených seriálů a filmů bylo zákonitě jasné, že se dříve či později nějaký musí nepovést. Bohužel ale zamrzí, že se tím nepovedeným seriálem stala adaptace poměrně fajn komiksu October Faction. Televizní adaptaci se vůbec nepodařilo vykreslit velmi zajímavý svět z předlohy a všechno působí neskutečně lacině. K tomu se vůbec nepovedl casting, kdy snad ani jedna postava není obsazena správně. Všechno to jsou poměrně nesympatičtí představitelé, kterým ve výsledku přejete bolestivou smrt. A o atmosféře ani nemluvě. Je to neskutečná škoda, jelikož jisté záblesky kvality se přeci jen ukážou, jenomže ihned po jejich objevení jsou zadupány zástupem nesmyslných kreativních rozhodnutích. Smutek! ()

ER 

všechny recenze uživatele

Žánrový mišmaš, průměrně zpracovaný, nepřekvapivý a se standardní Netflixovskou úlitbou LGBT komunitě. Některé epizody se táhnou, jak žvýkačka, nad vodou drží seriál fantasy linka, spojená se sourozenci. ()

Arkagas1989 

všechny recenze uživatele

Vlkodlaci, upíři, monstra a jedna ulítlá rodina, ve které jsou matka s otcem lovci těchto příšer, zatímco jejich syn s dcerou u sebe pozorují zvláštní schopnosti. I přes velmi nízké hodnocení na čsfd se mi tenhle seriál líbil a to hodně - obzvláště nejspíš z důvodu, že ačkoliv většina hodnotících nadává na šílené obsazení, pro mě to je naopak velkým plus tohoto seriálu. Nejsou tu žádní namakaní superhrdinové, ale prostě obyčejní manželé, kteří jsou tak trošku ulítlí a mají svoje tajemství. První tři díly jsou možná trošku slabší, ale když se dostane na scénu čarodejnice, začíná to mít spád a skvělý děj. Jedná se o velmi odpočinkový seriál, nad kterým absolutně nemusíte přemýšlet. Před spaním nebo ve chvíli kdy chcete vypnout naprosto ideál. ()

tkey 

všechny recenze uživatele

Velký potenciál ještě větším způsobem pohřbený patosem a novou LGBT+-!FML ideologií. Čím víc homo-fluidních rasově divirzních patolízalů tam narveš, tím očividně lépe. Ani tohle vlézání do zadele těmhle fanatikům však nepomůže. Zkrátka průměr ve všem, dát to na zátah se to dá, takže to není špatný ani dobrý. ()

jprmusic 

všechny recenze uživatele

Je to přesně tak špatný, jak to z recenzí vypadá. Chudák Camilla, do čeho se to namočila. Marně jsem hledal alespoň jednu sympatickou postavu. Debilní scénář a otřesní herci. Bída. ()

MT_Y 

všechny recenze uživatele

Seriál nebyl ani nejnudnější, ale na druhou stranu ani úplně top. Herecké obsazení (Ač například pro mě ne úplně známé) bylo příjemné, výkony víceméně byli dobré. Závěr seriálu mě fakt naštval z důvodu, že ano sice je to otevřená cesta pro případnou 2.serii ale i tak pěkně mě to naštvalo. Ale i přesto seriál hodnotím kladně. 90% 5 hvězd ()

Reklama

Reklama