Reklama

Reklama

Spirála strachu: Saw pokračuje

  • USA Spiral: From the Book of Saw (více)
Trailer 1

Začíná se psát nová kapitola z děsivé knihy Saw. Zločinný strůjce pokřivené spravedlnosti roztáčí spirálu nečekané pomsty. Mladý detektiv Ezekiel "Zeke" Banks (Chris Rock) a jeho parťák (Max Minghella) vyšetřují děsivé vraždy, které začínají připomínat nechvalně známé případy z minulosti. Nevědomky se tak stanou hráči na šachovnici morbidní hry zákeřného vraha. A to ještě "Zeke" netuší, že spolu s ním bude ďábelskému plánu šíleného zločince čelit i jeho otec, vážený policejní veterán (Samuel L. Jackson). (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (295)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Rušivé neherectví a rádoby komediální hlášky Chrise Rocka v hlavní roli hororu (...), od cca 40 minuty do posledního detailu průhledný finální twist, všehovšudy 5 pastí, z nichž tři si nepamatuju už dvacet minut po dokoukání, jednu pro svou takřka nemožnou technickou proveditelnost a další pro absurdní neférovost (spoiler! - přetni si míchu v krční páteři a budeš žít, lol - konec spoileru), ve výsledku pořád není nejhorším dílem série (kterým o chloupek zůstává nekonečně frustrující Saw 3D), ovšem ve chvíli, kdy se rozezní gangsta verze Hello Zepp, je víc než patrné, že po vydařeném Jigsaw (2017) je Spirála šlápnutím do lejna. ()

castor 

všechny recenze uživatele

K sérii jsem nikdy vřelý vztah neměl. Jednička (James Wan) byla fajn mixem režijní invence a násilí. Pak to šlo z kopce. Na dalších pokračováních bylo vidět, jak moc se na nich spěchalo, jak moc šlo hlavně o prachy. Banda hříšníků se dostala do temného uzavřeného prostoru, dostali možnost bojovat o své vykoupení a maskéři se při tom náramně vyřádili. Tahle novinka jde trochu jinou cestou, protože v centru dění je uječený detektiv Chris Rock, na kterého „sofistikovaná“ past za nějaký ten škraloup primárně nečeká. Na kolegy z policejního sboru ano. Rock je z počátku i vtipný, ve snaze o drsného poldu s emocionálními momenty ale selhává. Stejně tak v případě průběhu vyšetřování, které je tak trochu nijaké, a prostě jen přicházejí vložené scény mučení lidí, kteří jsou nám ukradení, protože o nich nic nevíme. Snaha posunout sérii jiným směrem se cení, ale ve finále stejně jen křupou kosti a krev zběsile cáká. Jen s o něco známějšími herci. Dvě až tři hvězdy. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Už druhý pokus o comeback jednej z najslávnejších hororových franchise nového milénia. Vyšlo to aspoň lepšie, ako mdlý zárez z roku 2017. Išlo sa do áčkovejších vôd ( herecké osadenstvo ), vrátil sa starý káder ( Bousman, Wan, Whannell ) a má to sprvoti vydarenú atmosféru a nevsádza to prvoplánovane na smrtiace pasce. Je to niečo iné, v pomerne známom kabáte. A má to zmysluplnú minutáž, takže na nudu ani neostáva čas. Aj keď už nejde čím prekvapiť, aspoň sa to nehrá na niečo s presahom, moralitu skúša, ale netrčí to príliš, ako z ostatných filmov v dnešnej pohnutej dobe. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Celé mi to přišlo jako špatná parodie na celé SAW. Bohužel nemůžu být moc objektivní, jelikož Chrise Rocka fakt nemám ráda, ale jeho herecký výkon byl pod bodem mrazu. Neumí hrát, neumí mluvit a jeho obsazení bylo jen dalším hřebíčkem do filmové pomyslné rakve. Co tam dělal S. L. Jackson jsem vůbec nepochopila, konec byl neuvěřitelně předvídatelný a zmíníla jsem fakt hrozně špatné herecké výkony? Pro mě rozhodně jeden z nejslabších filmů letošního roku. 1* ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Reboot série Saw nedopadl úplně dle představ a očekávání, ale zároveň nezklame v tom, v čem celá série saw vyniká a to jest skvěle promyšlené pasti a perfektní Gore.Saw sérii mám hodně rád, je to tak trochu módní přehlídka, kde místo modelek jsou pasti a každým dílem se předhánějí, která je nejlepší, tohle mě neskutečně baví, ale bohužel mi příjde, že Spiral je tak trochu odfláklý i v jiných aspektech, které předchozí díly neměly.Chris Rock je teda cástingová netrefa a ikdyž se jedná o jeho vysněný projekt, tak svou roli bohužel nezvládl a jeho přehrávání je místy docela nevkusné, tohle bych ještě dokázal překousnout, ale hlas copycat jigsawa je úplně mimo. Tam se vytratil ten creepy Tobin Bellův nádech a průpovídky k jednotlivým pastím nejsou jednak nápadité a už vůbec né zajímavé.Vizuálně film lehce působí jako televizní detektivka, kde nebýt toho parádního Gore, tak se to mohlo vysílat na Nově v 8 večer.Že to není temná krimi ve stylu Se7en až tak nebolí, ale docela mě zklamal i neuspokojivý závěr. Jednak není vůbec šokující jak bývá v Saw sérii zvykem, ta závěrečná 5ti minutovka bývá většinou nejlepší, ale zde docela vyšumí do ztracena a moc si nedokážu představit, že tenhle záporák bude figurovat v dalších případných dílech.Naštěstí těch 5 pastí mají koule, gore je špičkové a společně s Armádou Mrtvých tu letos nic tak brutálního nebylo, takže jsem rád, že si ohlídali alespoň tohle, ale jemná hořkost na jazyku po zhlédnutí zůstává. Ambice byly rozhodně větší, ale fanoušek gore bude rád i za tohle. Potěší i kultovní soundtrack v závěru. 6/10. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (12)

  • Ve scéně, kdy se detektiv Banks (Chris Rock) natahoval do auta pro balíček, tak ho bral rukou, ale v dalším záběru ho vyndává pomocí hadru. (Ondra.Simmer)
  • Úvodní píseň k filmu složil britský raper 21 Savage. (Shizle)
  • Podle režiséra musela být z filmu odstraněna scéna s pastí, kde si někdo odřezává obličej, aby film získal rating R. Všechny předchozí pokusy totiž vedly k hodnocení NC-17, tedy úplnému zakazů vstupu mladistvým do 17 let. (Kudly4)

Související novinky

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

09.07.2019

Reboot hororové série Saw nabírá obsazení. Snímek zatím pojmenovaný jako Saw IX tlačí kupředu herec a komik Chris Rock (Trestná lavice, Machři 2), který v novém snímku ztvární hlavní roli detektiva… (více)

Reklama

Reklama