Reklama

Reklama

Batla House

  • Indie बतला हाउस (více)
Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Film podľa skutočných udalostí, protiteroristická jednotka a vyšetrovanie jedného zásahu. Chvíľami mal film spád, ako vždy vlastnectvo až za hrob, ale to je OK to im žeriem aj s navijákom. Len tomu chýbala nejaká iskra, možno trochu viac osvetlenie súkromného života, moc tam toho skutočne nebolo. V princípe dobrý film ale do nadšenia mi niečo chýbalo. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Mnozí mi budou asi vyčítat, proč dávám tak vysoké hodnocení, ale tenhle film není jen zábavná akční jízda, přináší vážné téma, jak čelit paralení společnosti, která ignoruje naše hodnoty, zákony, aktivně podvrací legální režim, při konfrontaci dovedně využívá médií a práv, aby se vydávala za slabší stranu. Zásah indické policie v jednom dome roku 2009 vedl k smrti několika studentů, ale jak se ukazuje, studentíci to byli jen částečně, jejich spojení s teroristickými organizacemi však musí hlavní hrdina dlouho a složitě hledat, přitom čelit vlastním démonům, neschopným, zbabělým nadřízeným. Jeden z nejdůležitějších filmů součanosti, úžasné taneční číslo, co tady má Nora Fatehi je pouze třešničkou na dortu https://www.youtube.com/watch?v=_uUdJalMaF8 ()

Reklama

mdf 

všechny recenze uživatele

Takový hodně průměrný příběh,zdlouhavý a bez štávy.Speciální jednotka udělá zásah a celý fim se ten zásah vyšetřuje až do soudního přelíčení. ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Tak to byla docela síla! Už jsem si myslel, že jsem toho viděl dost, abych byl alespoň malinko v „obraze“ v tom, jak to v Indii chodí, ale oni mě dokáží hodně překvapit i nyní. Nevěděl jsem, jestli sleduji obrázky s příběhem odehrávajícím se v dalekých končinách, nebo jestli sleduji dění ve „svaté“ EU. Musím přiznat, že mi to řádně hnulo žlučí. Má se tedy cenu vůbec snažit proti teroristům bojovat? Ano, zase ti mírumilovní muslimové, vděční a plní lásky. Úplně jsem si říkal, jakou měla Indie velkou příležitost to v roce 1947 vyřešit a „něco“ s tím udělat, ale systémově se nedělo nic, takže problém trvá dodnes. Naprosto nechápu myšlení tolik uctívané v našich končinách (jak vidno, tak nejenom u nás), že je-li v patnáctihlavé smečce pět psů, kteří trhají ovce a dalších pět tomu přihlíží a hlasitým štěkotem je povzbuje, tak to je jen a jen vinou pasáčka, že nezahájil vyšetřování a složitě a nákladně neprošetřuje, který pes je ten slušný, a který ten „psychicky unavený“. Není to chyba psů, kteří by sami ze své společnosti tyto členy odsunuli a odstranili, ale je to chyba vždy někoho jiného. K tomu se přidají protesty jiných psů a organizací „ziskově neziskových“ na ochranu zvířat, stěžující si jen na špatný pohled doprovázející ono hledání těch „možných zlých“. Těch, kteří za to nemohou, ale byli k tomu donuceni těmi ostatními „vrčícími“ ovcemi. To aby se z toho pasáček opravdu ... Jednoduché řešení se zbavit všech psů není na pořadu dne, možná se on sám i ovce nudí. Samotní psi ani neznají slova své „knihy knih“, ale proč taky, že? On jim je někdo rád vysvětlí, bohatě stačí mít jenom zuby, mozek netřeba. Do toho ještě samy ovce prostřednictvím médii a politiků bečí ku prospěchu psů - z tuposti, pro peníze, moc a slávu. Stačí přeci žít uprostřed stáda a ti na okraji..., takový je život. Skvělý argument, že se jednalo o „nevinná štěňata“ mě vážně uzemnil. Řeší někdo (ano, řeší bohužel...) věk psa, který vám zadáví ovci? Nestačí jen provedný skutek? Psi se prostě řídí a budou vždy řídit jen svým zákonem a ovce mohou jen doufat, že budou vždy tam „někde uprostřed“. Opravdu jsem netušil, zda se jedná o Brusel, nebo Dillí, jak smutné zjištění. J. Abraham se na takové role hodí parádně. Emočně to příliš „rozbalit“ neumí, ale tam, kde to není vyžadováno, umí být bez problémů přesvědčivý. Příjemně zaujala i herečka M. Thakur, i když neměla v příběhu mnoho prostoru, tak byla radost ji sledovat. Rozhodně se budu na další setkání s ní těšit. Hudba spíše doplňková a až na jednu vyjimku mě ničím výrazným neoslovila. V hodnocení musím jít na plný strop, nebylo zbytí. Toto zákulisní „loutkohraní“ bylo ukázáno moc krásně ve všech možných barvách, které byly řádně emočně vyhrocené. V takovém případě nemohu jinak. Jen pozor pasáčku zdejší, aby smečka psů nenašla v ovcích tvých zalíbení. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • V rozhovore John Abraham odhalil, že keď sa stretol s policajtom Sanjeevom Kumarom, ktorého úlohu zohráva vo filme, spýtal sa ho, či sa po rokoch incidentu niekedy zrútil. Ten mu odpovedal, že sa chce zabiť. (Grezocrusk)
  • Postava Johna Abrahama založená na osobe Sanjeev Kumar Yadav sa vo filme nazýva Sanjay Kumar. Podobne sa vo filme volá jeho manželka Nandita Kumar (Mrunal Thakur), zatiaľ čo jej skutočné meno je Shobhna Yadav. (Grezocrusk)
  • Pred vydaním filmu Maya Sharma, vdova po Mohanovi Chandovi Sharmovi, odmietla film pozerať, pretože cítila, že zobrazuje nesprávne fakty a čísla. (Grezocrusk)

Reklama

Reklama