Reklama

Reklama

Hoffmannovy povídky

  • Velká Británie The Tales of Hoffmann
Trailer 2

Obsahy(1)

Básník E. T. A. Hoffman (Robert Rounseville) se opije a čekaje v Lutherově vinném sklípku na svou milenku Stellu, baví publikum historkami o svých největších milostných aférách. O Olympii, kurtizáně Giuliettě a Antonii. (MacGuffin)

Recenze (10)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ti, kteří znají Červené střevíčky, mají vcelku dobrou přípravku i na Hoffmannovy povídky. Ale tato kreativní adaptace slavné Offenbachovy opery je v mnohém ještě výraznější, opulentnější a zkrátka větší. Samotná opera Les Contes d'Hoffmann (1881) je už velmi zajímavým přepisem E. T. A. Hoffmanna a je to naprostá divočina. Patrně nejslavnějším kouskem je árie robotické Olympie, která patří mezi nejlepší čísla mnoha zpěvaček posledních 140 let. Velmi doporučuji. ()

M.E.J.L.A. 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení neberte moc vážně - hlavní roli v něm totiž sehrál můj (ne)vztah k opeře. Dokážu si představit, že spousta jiných diváků bude slintat blahem. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Na začátek předesílám, že jsem z filmu viděl jednu hodinu a pak jsem odešel. Ne proto, že by mě film nebavil, ale nebavilo mě číst titulky psané archaickou češtinou, což bylo vyčerpávající a já se pak nemohl soustředit na děj. A když jsem nečetl titulky, z velké části mi unikalo, o čem to je. Ovšem vizuálně strhující (ty barvy!) a kupodivu se mi líbila i hudba! ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Dvě hodiny opery - obětoval jsem se jen kvůli Romerovi, abych se přesvědčil, proč ho právě tenhle film přivedl k režírování. Jako... několik lehce horrorových momentů tam určitě je, Offenbachova hudba je dokonce výborná, ale je to prostě opera, fuj. Už jen ze slušnosti k fanouškům by taky mohl lhát, a inspirovat se něčím záživnějším... ;-) ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Bolo to ťažké, priam hrozné. Keď som sa chcel sústrediť aspoň na totálne dokonalú technickú stránku filmu ( tam mal byť nejaký ten Oscar, niet o čom ) začalo sa štebotať, krikom nadmerne spievať a operetne prehrávať. Viem, že na niečo také, by som do divadla nešiel ani zadarmo. Ale každý sme iný. Ono miešať operu do filmu, podľa mňa nieje najlepšie, tá má svoje miesto na doskách, ktoré znamenajú svet. ()

MacGuffin 

všechny recenze uživatele

Básník E. T. A. Hoffman (Robert Rounseville) se opije a čekajíc v Lutherově vinném sklípku na svou milenku Stellu, baví publikum historkami o svých největších milostných aférách. O Olympii, kurtizáně Giuliettě a Antonii..., H. - Moira Shearer (Stella/Olympia); Robert Rounseville (Hoffmann); Ann Ayars (Antonia); Sir Robert Helpmann (Lindorf/Cappelius); Leonide Massine (Schlemihl); Ludmilla Tchérina (Giulietta) ()

Ammit 

všechny recenze uživatele

Obrovské, barevné a docela povedené zpracování. Slyšela jsem na něj samou chválu, ale zas takový div světa to nebyl. ()

Reklama

Reklama