Reklama

Reklama

Recenze (17)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Nejedná sa o zlé čarodejnice naháňajúce neposlušných teenagerov, kdeže. Zasnežený, lesný survival. Skupinka mladých cestuje na výlet, samozrejme sa po nehode zaseknú v mrazivej noci, a ešte aby toho nebolo málo, jednu z nich očividne niečo posadne. Ďalej to už ide podľa očakávania, avšak bez čarodejníc. Nedôvera, hádky, paranoidné stavy a úmrtia. Našťastie s celkom sympatickými hercami a zaobalené do solídnej atmosféry (spomenul som si na "Wind Chill"), takže dojmy celkovo pozitívne. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Keby sa v prípade tohto námetu, z pohladu “akčnejších” scén, aspoň trošku pritvrdilo, vôbec, ale vôbec to nemuselo dopadnúť tak zle, ako to v konečnom dôsledku vypálilo. Miestami to z pohladu atmosféry vôbec nebolo márne, no ako celok, je to proste z viacerých dôvodov nefunkčné. Márny tento malý horor ale určite nie je. Škoda .. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Omladina si vyjede lyžovat, a protože cesta je najednou kvůli nehodě uzavřena, vydají se oklikou. A jelikož se jim zdá oklika dlouhá, tak to vezmou zkratkou. Uprostřed zasněžených lesů to není nejlepší nápad, navíc se o zdejší krajině říká, že je prokletá. Na začátku hned poznáte, kdo je největší debil, blbky jsou rovnou všechny. Mysteriózní survival vypadá chvílemi, že se přehoupne do pagan hororu (nestalo se, ale něco zlověstného tam bylo), nebo do animal hororu (nestalo se, škoda, hlavně u pasti jsem očekával vlky). Pokud se necháte vtáhnout, tak má film solidní atmosféru a rozhodně není nad to, když je za oknem vedro přes třicet, sledovat postavy, jak postupně umrzají. Tedy určitě lepší, než se dívat na zmírající na poušti. Dvakrát dojde na střeva ven a krví se taky úplně nešetří, byť přímo krvepády to nejsou. Postavy samozřejmě dělají jednu chybu za druhou, tudíž snímek může, jako mnohé podobné, posloužit i jako instruktážní film, co nedělat. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Název filmu může být trošku zavádějící pakliže byste od filmu čekali vyloženě čarodějnickou tématiku. O čarodějnictví se film jen otře ve smyslu toho, že skupinka kamarádů uvízne v místech kde se v dávných časech vykonávali čarodějnický procesy. Což má evidentně na toto místo neblahý vliv dodnes. Všude sníh, zima, žádnej signál a pomoc v nedohlednu. Nastupuje neklid, strach, panika a paranoia. Taková ta klasika. Možná to ale není paranoia a tohle místo zapříčinilo, že jedna z dívek je něčím nebo někým posedlá. Asi nic extra ale na jedno zkouknutí a na zchlazení v těchto letních večer se to dá. Slabší 3hvězdy. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Sedmička mladých lidí zabloudí do sněhem zavátých kanadských hvozdů, kde se v dávné minulosti vykonávaly čarodějnické procesy. A jednu z přítomných slečen posedne cosi nadpřirozeného. Tak zrovna tenhle hororový kousek legendu nastíní jen minimálně a variantami, jak se dostat z prokleté oblasti, se přílišně nezaobírá. Právě tenhle jednoduchý postup (až mírně netradiční přístup) filmu svědčí. Nekoná se tedy výskyt nějaké linie čarodějnického rodu, co v tajuplném lese obývá chaloupku na muří nožce a líčí na nebohou omladinu. Survival režim je nasnadě. Sice rozjezd není přímo svižný a k tomu se objeví i nějaké ty vztahové represálie, ovšem nepůsobilo to nikterak extra rušivě. Herecká parta je sympatická a je vesměs seriálového zaměření, odvádí ovšem spolehlivé herectví. Dámské osazenstvo vede hvězdička Hannah Kasulka, po boku má relativně povědomou kolegyni Sashu Clements a ženský trojlístek uzavírá objev Humberly González. Pánové už mně nepřišli tolik povědomí. Úmrtí jsou prezentována víceméně coby nešťastné náhody, tudíž první vážnější incident nastane v zapadlém autě, kdy si kráska po konfrontaci s posedlou probodne krk. A obdobným způsobem probíhá i další řídnutí řady. Gore je na solidní úrovni, nejsou to přehnané gejzíry krevních konzerv, dokonce je patrná snaha zranění zobrazit realisticky. Natáčelo se v Ontariu a krajinu tam mají na čarodějnické rejdy jako stvořenou. Inspirace Záhadou Blair Witch v mnoha okamžicích vytane na mysli. Jedná se evidentně o dost levný film. Parta kolem režiséra Jordana Bakera nenabízí nic myšlenkově složitého, a už vůbec ne převratného. V lesích natočili postupem času hutnou a údernou podívanou pro sychravé hororové večery. 10/10 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kamera aj hudba vydarené. Od začiatku to vtiahne, aby prišiel strmý pád. Po pozretí si spomeniete, že ten Blair Witch, keby bol natočený dnes, tak by bol dôveryhodnejší a hororovejší, ako toto. Tento film je len stupídnou vyvražďovačkou. Chce sa hrať na psycho, ale je v konečnom dôsledku vás bude na ňom všetko iritovať. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Je to ohraný a slabý to uvidí každý, ale já jsem v tom viděl zalíbení. Parta přátel uvízne v krásném zasněženém prostředí, zároveň smrtícím mrazícím prostředí, pěkné jednoduše a lehce začnou umírat až dojdeme do finále, rozhodně hodně věci se dá vždycky vylepšit ale prostě se mi tam něco líbilo, herecký slušný výběr, víc krve víc dramatu a pecka. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Partička mládežníků je nucena použít objízdnou trasu a cestou narazí na místní legendu o čarodějnici. Pochopitelně se rozhodnou prozkoumat lokalitu, která s bosorkou souvisí a to i přes nepřízeň počasí, varovnou ceduli a skutečnost, že jedna z členek výpravy se chová nějak divně. A tak je celkem logické, že nehoda na sebe nenechá dlouho čekat.Nejspíš bych se nedopočítal, kolikrát jsem něco podobného viděl, ale to by asi ani tolik nevadilo, kdyby se skupina výletníků nechovala silně nesympaticky. Tady to byl debil vedle krávy a i ta Kasulka, která se mi tolik líbila v Exorcistovi, mě nakrkla, když coby městská fuchtle začala místnímu domorodci kázat cosi o humánním lovu medvědů. Takže tak do poloviny velký špatný. Ovšem pak se z toho stalo velký dobrý. Divně se chovající dívčina začala být fakt strašidelná, stísněná atmosféra auta udělala svoje, paranoia pomalu přebírala kontrolu a své si k tomu řekla i Smrtka. Navíc vzdor tomu, že mi ta parta byla dost dlouho protivná, začal jsem jí docela fandit. Škoda, že do toho Baker nepraštil o něco dřív. I přes mizernou první půlku, nakonec hodnotím pozitivně. 60% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dúfal som, že dostanem horor typu Evil Dead v ktorom budú partu teenagerov vyvražďovať v lese nejaké čarodejnice. Namiesto toho som dostal nudnú sračku typu Blair Witch Project v ktorej tej bande pomaly začne jebať a vyvraždia sa postupne sami medzi sebou. Škoda. Trailer mal solídnu atmosféru. Film nie. 4/10. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Najväčším mínusom filmu je, že sa ako-tak rozbehne až od 45min. Dovtedy sledujeme nudnú epizódu z Beverly Hills 90210. No a najväčším problémom je, že sa vôbec nejedná o čarodejníctvo (ako sľubuje názov filmu), ale o obyčajnú radu nešťastných náhod. Kto dostane zimomriavky na detail kolísajúcich sa stromov vo vetre nech si pridá polcípu hviezdu. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

7 přátel (3 ženské z toho 2 lesby a 3 chlápci z toho jeden černoch) jedou autem kamsi na výlet na silnici je nehoda tak to musí objet což se jim nechce tak jedou zkratkou na , kterou si jeden z nich z ničeho nic vzpomene. Mezitím tam zapadnou a jednu ženskou cosi posedne tak jim začne hrabat a to je zhruba celý film. Na jedno podívání se to dá , když moc nečekáte vidět to vícekrát nepotřebuji. Díky za titulky satanic girl. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Co s člověkem dokáže udělat psychika v tíživé situaci jsme už mohli vidět například ve snímku 'Katakomby' (2007), ve kterém se jednalo pouze o jednoho člověka. Nyní tu máme stejný námět dějově zpracovaný zase v jiné situaci a tentokrát se jedná o celou partu mladých lidí. Začátek připomene klasickou šablonu teenagerovských slasherů, což znamená, že tu máme nějakou partu jedoucí autem odněkud někam a na určitém místě uvíznou. Jistojistě by následně někdo čekal, že také někde odněkud někdo vyskočí a začne je postupně likvidovat. Bohužel, chyba lávky. Ten někdo je ve své podstatě fyzicky naprosto imaginární. Tentokrát je zabijákem jejich vlastní strach. Strach z neznámého, čili jednoduše řečeno, xenofobie. Mnohý divák se pozastaví nad názvem tohoto příběhu. Proč čarodějnice v lese, když tu žádné nejsou? Odpověď je jednodušší, než by si kdo myslel. O slovním spojení 'hon na čarodějnice', snad alespoň někdo slyšel. Význam této věty je následující. Touto větou se označuje pronásledování nevinných osob a hysterické pronásledování kohokoliv. Tato věta samozřejmě pochází ze středověkého boje katolické církve proti čarodějnictví. A tomto snímku o takový hon na čarodějnice skutečně jde. Důvod je prostý. Mladí lidé uvíznou někde na samotě v zasněženém lese, kde není ani živáčka, a nepřekvapujíc tam není ani signál. Začíná tma, sílí mráz a zvyšuje se také jejich tíživý pocit beznaděje. Ruku na srdce, je někdo, kdo se nikdy neohlédl jdoucí sám v noci ulicí či parkem? Nikdo, že? Stav ostražitosti a strachu pracuje naprosto u každého a nejinak je to ani u hrdinů tohoto snímku. Jejich strach se však vyvine do tak ohromného absurdna, že se skutečně začnou dít věci. Fantazie každého jednotlivce vezme za své, čímž vidí hrozbu naprosto všude a ve všem a tak se podle toho také každý chová. Takže ne, tady rozhodně nejde o čarodějnický film, jak si opravdu může kdekdo myslet. Toto je čistě psychologický thriller přesahující hranici slasheru, ve kterém se každý v rámci svého strachu honí za něčím, co ve skutečnosti neexistuje. Jen tak mimochodem, čarodějnice také neexistují. Nebo snad ano? V rámci žánru tu máme vše podstatné. Pomalu houstnoucí atmosféru naprosté bezmoci, čím dál silnější ovládání sebe samého vlastním psychickým stavem, a tím konání hrůzných věcí. Daná situace je zpracována hodně dobře. Příkladně se ukazuje, čeho je člověk schopen, když ho ovládne panický strach o svůj život. Zbytečná hysterie? Jak pro koho. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Prostředí super, ale to je tak nějak vše. Čekal jsem nějaký čarodějnický kousek, čemuž začátek i nasvědčoval, ale na konec se z toho vyklubalo něco úplně jiného a šlo to do kytek. Zklamání. ()

Solverino odpad!

všechny recenze uživatele

SPOILER! Totální sračka o úplným hovně, kde pár retardovanejch amíků pobíhá po lese s ipounama za 40 táců, který si neuměj zapnout ani GPS a mapy... otřesné se dívat na hysterickou mládež, ve filmu se jenom ječí a vlastně se nic neděje - šílenej šyt!!! ()

Emperor1 

všechny recenze uživatele

Co hodnotím? Prostředí, atmosféru a... to je tak asi vše. Na les v noci je spolehnutí, sníh a mráz to určitě nezkazí, navíc tu máme i osvědčenou báchorku o čarodějnicích, kdyby tu pohodu po většinu času nekazila ta zmatená omladina, z nichž každý jeden zvlášť je na ránu palicí do hlavy, mohl by to být docela pěkný horor. Pár znepokojivých momentů se tu najde, ale je to málo, samotná kombinace již několikrát přežvýkaných hororových atributů to nespasí. Není to špatné, ale k dobrému to má daleko. ()

Thug_Leo 

všechny recenze uživatele

Šelest, sípání,prasklá větev a leták = čarodějnice? Proč má divák sledovat partu namyšlených individuí, kteří nejenom jednají hloupěji jak mrtvá vrána, ale zároveň mají 3 výrazy v obličeji celý film? Jediná postava "Lovce" zaujala, jeho působení o délce 2minut bylo vrcholem napětí. 1* za Lovce a připomenutí, že s debilama do lesa nejezdit. ()

Machaut 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadá nadějně, super atmosféra, ale pak to zabije totálně stupidní scénář (chování postav, příběh...). Od třetiny filmu už mně začali lézt krkem všichni. ()

Reklama

Reklama