Reklama

Reklama

Příšerky útočí

(TV film)
Trailer 1

Sci-fi hororová komedie Příšerky útočí, inspirovaná kultovní sérií filmů z 80. a 90. let minulého století, sleduje dvacetiletou Dreu, která zdráhavě přijme místo chůvy u profesora z univerzity, kam se chystá nastoupit. Aby zabavila jeho děti Trissy a Jakea i svého mladšího bratra Filipa, vezme je na procházku do lesa. Netuší však, že poblíž přistála záhadná mimozemská stvoření, která požírají vše živé, co jim přijde do cesty. Zatímco jsou jim krvežíznivá stvoření v patách, Drea a děti narazí na rozkošnou, zdánlivě neškodnou Biancu, chlupatou příšerku urozeného původu, která utekla svému druhu. Když areál školy začnou obléhat malá huňatá monstra, Drea a děti spojí síly s Biancou a snaží se je zastavit. (HBO Europe)

(více)

Recenze (74)

tron 

všechny recenze uživatele

Votrelci útočia? To ako vážne?! To je akoby Predátora premenovali na Útočníka. Piaty celovečerný diel kultovej série Critters a zároveň bohužiaľ prvý, ktorý sa úplne zaobišiel bez maskotov ságy: Charlieho a Uga. Ich hereckí predstavitelia päťku aspoň produkovali, ale to mi ku šťastiu fakt nestačí. Náhradou mala zrejme byť herečka Dee Wallace, ktorá hrala mamu v jednotke a v päťke je na nej absurdné jednak to, že vyzerá približne rovnako, ako pred 33 rokmi a jednak to, že nehrá Helen Brown, ale postavu menom Dee (wtf?). Inak je päťka tragická, originálni Kriteri sú stále fajn, ale tvorcovia prišli s príšerným nápadom kráľovnej, ktorá vyzerá ako nenormálne veľká biela kľúčenka pre 12-ročnú roztopašnú školáčku, ktorá si do školy suverénne doniesla žuvačkové "cigarety" a jednu si "zapáli" na hodine dejepisu. Sem-tam je to krvavé, sem-tam infantilné, ale to by mi nejako extra nevadilo, keďže podobne na tom bola aj dvojka a to je môj obľúbený film. Každopádne ide o veľké béčko určené čisto fanúšikom. Pre ktorých je to však skôr danajský dar. Chcelo by to poriadny remake. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Nebudeme si nic nalhávat, předchozí filmy také nejsou žádný zázrak a divák musí být naladěný na stejně ujetou notu jako tvůrci. Critters byli v dětství moji velcí oblíbenci, takže jsem si další pokračování nemohl nechat ujít. Vata kolem nich je o ničem, herci nezajímaví, ale příšerky samotné znovu pobaví. Ve skrytu duše jsem doufal, že přijde pocta kultovní scéně s valícími se Critters a jsem rád, že moje přání bylo vyslyšeno. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Původní Critters si pamatuji přesně takhle - jako záměrný brak s nepříliš zajímavými herci, zato s roztomilým černým humorem, který obstarávali titulní všehoschopní žrouti. Na novém pokračování/restartu, který se tak trochu veze na vlně Stranger Things, je mi navíc neskutečně sympatické, že tvůrci nepoužívají digitální efekty, ale klasické loutky.... A o to je to celé vtipnější. Jasně, není to žádné veledílo, ale proč hned tak přísné hodnocení? ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Po mizerné čtyřce přichází malé překvapení. A přesně jak píše ledzepfan, kdyby tohle vzniklo v osmdesátých letech, půjde o normální béčko s dostatkem krve a občasným vtípkem. Něco je vzato z prvních dvou dílů, královna připomíná Gizma z gremlinů, ke kterým měli Critters vždy blízko, lovec vesmírného šmejdu sídlí přímo na Zemi a nechybí ani populární critterkoule....škoda jen, že toho běžce nezabrala kamera ohlodaného. Ačkoliv leckterý útok jde mimo záběr, tak krvavých zákusů si divák užije poměrně dost. Critters mají sice blíže k plyšákům, ale kvituji, že na počítačové efekty v tomto případě nedošlo. Krom jiného ale dojde i na vrhání jedovatých ostnů. A jak nejlépe se zrůdičkami zatočit? Napoví film Mars útočí! A mně se ty zelené rozstřiky líbily. V očekávání odpadu jsem spokojen. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

5/10 Nič svetoborné, remeselne zručne nakrútený výplach, ktorý hrá na nostalgiu za osemdesiatymi rokmi (ten soundtrack!). Critteri tu majú podstatne väčší priestor ako v trojke a štvorke, ale aj tak je tu príliš veľa hluchých miest. Jedine, čo ma teší, je, že konečne aj takéto nízkorozpočtové brečky sú vizuálne zručne nakrútené. Na trojke a štvorke vidieť, že pred tridsiatimi rokmi to ešte štandardom nebolo. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 3/10 Děj 6/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// PLUS: má to 80s. atmosféru, hudba, napětí a také lekačky fungují za mě báječně, triky, masky a efekty minimálně na sérii jsou zdařilé, objeví se tu Dee Wallace z prvního dílu MÍNUS: bohužel se nijak s touto postavou nepracuje, navíc tu je jen okrajově, také je škoda že tento díl nijak nerozvíjí mytologii Critters, to vše bych ještě pominul, problém je hodně hloupý scénář, ještě hloupěji napsané dialogy, stupidní chování dospělých postav a docela otřesný český dabing/// Shrnutí: Je to takových 25 let co jsem si chodíval půjčovat VHS kazety do půjčovny právě s Critters, takže jsem se tímto filmem trochu vrátil do dětství. Nostalgie je hold silná a tak mám k tomuto "vesmíru" slabost, proto dám i o něco vyšší hodnocení. Trochu nerozumím, proč je potenciál tak málo využit, proč tvůrci nepracují víc s postavou z prvního filmu a proč obsadili tak marné "dětské" herce. Přesto jsem se u filmu náramně bavil a přiznám se, fakt si to užíval./// Celkem 60%/// ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Vím, že ani starší díly nebyly žádnej filmovej zázrak a majstrštyk filmovýho řemesla ale rozhodně to bylo zábavný což se o tomhle nejnovějším výplodu z Critters rodiny říct nedá. První dva díly pro mě mají i nostalgickou hodnotu. Critters Attack ale balancuje těsně nad odpadem. Jednu hvězdu dám za vzhled Critters kteří se povedli. Zbytek je ale jedna velká zoufalost. PS: WTF ? Celkem mě zarazil i českej název. Vždycky to byli Critters a teď jsou z toho najednou příšerky ? Nechápu... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Rádoby nostalgická návštěva z vesmíru, před kterou raději zavřete dveře. Za nimi se bude tísnit asi stovka zubatých chlupáčů, co mají potřebu někoho a něco neustále okusovat, bohužel s nimi není žádná zábava a žádný režijní a tvůrčí odvaz se nakonec také nekoná. Nadešla doba, kdy se dá vzkřísit v podstatě všechno. Criiters neprodleně následovaly úspěchu Gremlins, jsou odpradávna jejich levnou kopií. A nikdy se jejich realizace neujal produkční tým na úrovni, tudíž jsou právoplatnými reprezentanty "céčkové" kategorie, a jejich nelichotivé zařazení neeliminoval ani rok 2019, v němž se vracejí v nové tvůrčí sestavě. Jejich eskapádám v Kapském městě, kde se natáčelo, prostě chybí do kvalitně pokleslé zábavy notný kus, načež samotné produkční ošetření je tristní. Za sebe můžu prohlásit, že nudněji a natolik neinvenčně už je vrátit na scénu snad ani nešlo. Bobby Miller sice možná proslul tvorbou nápaditých kraťasů, celovečerní tvorba mu ale nejde. Jeho tvůrčí zoufání možná jednou vejde do dějin. Nebyla zde pomalu jediná scéna, co by mě uchvátila. Sled přihlouple instruovaných scén po nějaké době iritoval. V tomto směru hodně v negativním smyslu překvapil scenárista Scott Lobdell. autor dvojího pokračování Všechno nejhorší. Absolutně odbytě přistupoval ke každé scéně, přičemž chápu, že psát scénář k vyčpělé horor parodii z minulého století není žádné terno, ale určitě šlo i o výzvu, jak sérii kvalitativně vyzvednout. Herce z ničeho vinit nelze. Tashiana Washington a spol. spolehlivě plnil, co jim režisér nařídil. Dee Wallace měla být připomínkou starých časů, s "ufouny" všeho druhu má bohaté zkušenosti, ale její kreace také zrovna filmu neprospěla. Stará dobrá animatronická prácička byla na filmu tím nejmilejším. Trikově je to celé vyvedeno zcela archaicky, přičemž zrovna tohle pojetí nevadilo.Dost nešťastné bylo většinu děje zasadit do nočních scenérií. Chápu, že je to ideální pro maskování mizivého rozpočtu, už méně je to ideální z hlediska diváckého požitku. Dnes už Critters a Gremlins nezpůsobí mánii, kdy se publikum bude dělit na "critrsáky" a "gremliňáky". Po tomhle fiasku hrozí, že se příšerky Critters planetě Zemi jednou provždy vyhnou obloukem. Jejich poslední návštěva postrádala komediální tah a jakékoliv napětí se odporoučelo. Jejich žravost sice odneslo pár ohlodaných obětí, na blbosti autorů už si ale příšerky nesmlsly. 2/10 ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se moc nepovedlo. Film sliboval nostalgickou pecku. No nostalgie zavládla v prvních 5 minutách, kde jsem si i zakvičel blahem nad atmosférou. Ale poté šlo vše do háje. Film přestal bejt zajímavej a i když Critters se tu objevujou docela často tak to už tak moc nefunguje. Humor byl ŠPATNÝ! Bez lovce Oppera to už nemá moc cenu. Zklamání a věřím že už žádný další Critters nedosáhne byť jen průměru. Škoda. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Sice lepší než odporný seriál Critters: A New Binge, ale pochvala to vážně není. Critters jsou kultovní klasika a i když nikdy neměli tak velké jméno, zaslouží respektive by si zasloužili mnohem lepší nové zpracování. Tohle není ani TV film, to je jak VHSka z roku 93 co se vizuální stránky týče. Herci jsou naprosto tragický a nemá cenu absolutně mluvit o nějakém scénáři, nápadu, nebo větším významu a je to veliká škoda. Krve je dost a hladové koule jsou povedené, ale to je asi všechno. Tahle látka čekala na pokračování 30 let a vznikne taková příšerná sračka. Critters by si zasloužili produkční zázemí a kvalitní herce i režiséry. Jako film od Netflixu si to umím představit. Tohle je naprosto zbytečné prznění kultu. První tři díly jsou fajn (druhý jednoznačně nejlepší) a po ostudné čtyřce byla látka u ledu a i když jsem si pokračování přál celý život, tohle je jak flusanec do xichtu. Největší prdel je bílej Critter co zabíjí zlý černý Critters, čekám nějaký transgender aktivisty co budou proti filmu bojovat v průvodu feministických pride průvodech. Na druhou stránku je to taková sračka, že bych se po pár pivech do průvodu klidně přidal. Zbytečná píčovina.20%. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Fanoušci této záležitosti zřejmě dostali co chtěli. Critters Attack! mohou bavit fanoušky béčkových hororů, ale scénář je napsán mdle. Tvůrci vědí, že hlavní přitažlivost těchto filmů jsou monstra. Ale krvavé násilí těchto stvoření není dost, aby jste tomu věnovali hodinu a půl, Postavy jsou prázdné a zábava přemrštěná. V závěru mě pobavila zahleněná ústa příšerky, nevím jestli to tvůrci zamýšleli jako vtípek. Celé mi to přijde jako sociální kritika hnědých španělských slimáků, kteří také zaplavují naše zahrady. Nebo že by dokonce nekorekně invaze Afričanů a Arabů do demograficky vymírající Evropy? Jako fanouškovi žánru Sci-Fi mě začalo vadit slučování žánrů horror a Sci-Fi. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jistě si většina lidí hned vybaví čtyřdílnou sérii Critters a úsměvné chlupaté potvory s ostrými zuby, velkým apetitem i smyslem pro zvrácený „humor“. Já sám mám první dva díly opravdu rád a to hlavně i díky některým důležitým postavám, které vedle samotných Critters k této sérii neodmyslitelně patří. Bohužel jak Charlie McFadden tak ani Ug se tu neobjeví a jediné co fanoušky možná trošku zahřeje u srdce, je přítomnost Dee Wallace, která na stará kolena potřebovala nejspíš narychlo nějaký ten peníz.    Syfy ve spolupráci s Warner Bros hodlali vydělat na nostalgii fanoušků původních filmů a připravili si pro ně dle vlastních slov reboot Critters, moc se jim tento televizní kousek nepovedl. Kouzlo „osmdesátek“ jaksi vyprchalo, většina důležitých postav tohoto příběhu byla krajně nesympatická, divák tu nenarazí ani na nějak oslnivý počet humorných scén, digitální a gore efekty taky žádná sláva, no prostě z toho byla cítit lacinost, snížený rating přístupnosti taky udělal svoje a ani chvějící se Dee (s těžkou replikou zbraně, kterou sotva udržela v ruce) tomu taky zrovna moc nepomohla.    Samotné příšerky nebyly vyloženě špatné – jasně občas byla jejich gumovost až moc viditelná, ale jinak se nakonec dočkáme v jejich provedení i několika vtipných momentů, dojde i na několik nostalgických okopírování určitých scén. To mnohem více mi pily krev nesympatické postavy mladých hrdinů tohoto filmu. Jak já tajně doufal, že alespoň polovinu z nich Critters nemilosrdně sežerou, leč marně. A ta bílá Critters královna – taky žádná sláva. Většina důležitých mord záběrů se stejně odehraje mimo záběr kamer, takže i po této stránce jisté zklamání. 30% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Miller se dokázal obejít bez digitálních berliček, díky čemuž to celé působí mile nostalgicky. Potěší překvapivě slušná dávka krve a fajn jsou i sympatičtí herci. Nic, co by si člověk zopakoval, ale jako koukatelné retro na jedno sezobnutí to funguje. 60% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

To tohto mýtu, sa proste dobou musel prepchať aj obľúbený feministický podtón a to v podobe Kráľovnej našich obľúbených všežravých príšeriek. Pridajte si k tomu nelogické správanie predstaviteľov, akési pokusy o vtip a tak vám výjde, že aj predchádzajúca štvorica filmov ( áno, aj ten s DiCapriom ), sú oproti tomu zázraky. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Za Crittersáky, ty byly povedený dávám 10%. Jinak tragédie a zbytečný film, který kazí nudně zahrané hlavní role a také kamera, která vypadá jako v Ulici. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Shit bola štvorka, tento docela ušiel. Bodycount neskutočne vysoký a i keď sú tu lacne hlášky a ešte lacnejšie herecké prejavy, ja som spokojný. A myslím si, že každý by bol, keby deň pred tým videl Critters 4. Tentokrát je tu strašná podobnosť s Gremlinami a ta melírova chlpatá krásavica bola milučká i keď riadne úsmevná. Celkovo je to strašná hlúposť, ale videl som oveľa horšie, takže silné 3* dám určite. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Úplně do pohody.. A kdo pindá něco o tom, že na staré dobré Critters to nemá, tak ty staré-dobré Critters viděl asi naposledy v deseti letech a pamatuje si to prostě jako pecku a ne jako roztomilý, laciný brak jakým to objektivně bylo.. Tohle není ani moc lepší, ani moc horší... Critters standard.. ()

Reklama

Reklama