Reklama

Reklama

Příšerky útočí

(TV film)
Trailer 1

Sci-fi hororová komedie Příšerky útočí, inspirovaná kultovní sérií filmů z 80. a 90. let minulého století, sleduje dvacetiletou Dreu, která zdráhavě přijme místo chůvy u profesora z univerzity, kam se chystá nastoupit. Aby zabavila jeho děti Trissy a Jakea i svého mladšího bratra Filipa, vezme je na procházku do lesa. Netuší však, že poblíž přistála záhadná mimozemská stvoření, která požírají vše živé, co jim přijde do cesty. Zatímco jsou jim krvežíznivá stvoření v patách, Drea a děti narazí na rozkošnou, zdánlivě neškodnou Biancu, chlupatou příšerku urozeného původu, která utekla svému druhu. Když areál školy začnou obléhat malá huňatá monstra, Drea a děti spojí síly s Biancou a snaží se je zastavit. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (74)

molcan2 

všechny recenze uživatele

Vyrastal som na filmoch Critters a vždy som ich miloval pre ich gýčovitosť a táborovosť. Preto bolo milým prekvapením dozvedieť sa o tomto prírastku do série "Critters" z roku 2019. Mala som si k nemu sadnúť a pozrieť si ho? To sa stavím. A práve som to urobil. A musím povedať, že scenárista Scott Lobdell naozaj prišiel s dostatočne príjemným prírastkom do série. A dej vyrozprávaný v "Critters útočia!" bol vlastne celkom v duchu predchádzajúcich starších filmov tejto série. Avšak časť s kráľovnou, no o tom by sa dalo diskutovať. Myslím si, že niekomu sa tento aspekt príbehu môže páčiť, zatiaľ čo inému môže pripadať smiešny. Režisér Bobby Miller odviedol dobrú prácu, keď na plátno vrátil chlpatých zabijakov mimozemšťanov. A tí nám chýbali. "Critters útočia!" však nebol nijako zvlášť výnimočný film, ak sa naň pozrieme objektívne a poodstúpime od neho. Vytvoril však dostatočne poctivý film, ktorý dostatočne dobre obstojí ako samostatný film, ale zároveň zapadá do série a jej kontinuity. Zlepšili sa špeciálne efekty a bábky Critters. Boli teraz realistickejšie a detailnejšie, čo filmu rozhodne prospelo. Čo sa týka hereckého obsadenia, tak musím povedať, že ma potešila takmer úplne nová skupina hereckých talentov, keďže ľudí na zozname hercov som nepoznal. Tashiana Washington (hrajúca Dreu) niesla film celkom dobre. A bolo úžasné vidieť Dee Wallace (hrajúcu tetu Dee), ako sa vracia do série, tentoraz ako lovkyňa ľudí. Škoda len, že jej úloha nebola vo filme viac využitá. Film "Critters útočia!" z roku 2019 rozhodne patrí k tým, ktoré si nájdu svoje miesto na poličke popri ostatných filmoch "Critters". A môžem úprimne povedať, že som si ho veľmi užil. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Critters sa vracaju po rokoch,no nie prave v najlepsej forme,nebolo to az take hrozne,videl som uz aj horsie filmy,ako komedia to vobec nefungovalo,ani raz som sa nezasmial a ako sci-fi horor to celkom uslo,vesmirne priserky boli zvladnute velmi dobre,pohlad na nich bol odstrasujuci,krv tiez nechybala,no atmosfera a napatie nula bodov,takze to hodnotim ako priemer...:-) ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Shit bola štvorka, tento docela ušiel. Bodycount neskutočne vysoký a i keď sú tu lacne hlášky a ešte lacnejšie herecké prejavy, ja som spokojný. A myslím si, že každý by bol, keby deň pred tým videl Critters 4. Tentokrát je tu strašná podobnosť s Gremlinami a ta melírova chlpatá krásavica bola milučká i keď riadne úsmevná. Celkovo je to strašná hlúposť, ale videl som oveľa horšie, takže silné 3* dám určite. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Nebyť nostalgickej spomienky na Gremlins, ktorých som v detstve videl na Polsate a legendárnej vete "choľerne zahranične televiziory" bol by to ODPAD! ako vyšitý. Nielen kvôli totálnym failom v akejkoľvek logike, ale najmä vďaka rasistickému poňatiu v podaní liberálneho fašistu, ktorý film režíroval, Billyho Millera. Biely policajt, biele dieťa( ktoré si ako jediné nevezme v závere žiadne náradie ako zbraň), biely vrátnik v kampuse, biely ornitológ, biela študentka Mandy či biely bežec z kampusu sú vyobrazený ako idioti, číňan spácha dobrovoľné harakiri iba čierna mamba dračica a jej brat sú dostatočne inteligentný aby premohli kolóniu Critterov, ktorý predtým bez problémov zlikvidovali bielych obyvateľov mesta, ale afroamerická dvojica bola pre nich ťažké sústo. Tento film by nezožal úspech ani v materskej škole pre zrakovo postihnuté deti (týmto nijako nenarážam ranu od života, ktorú dostali). Niečo tak nezmyselné som nevidel dlho, a to som sa celkom tešil. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Rádoby nostalgická návštěva z vesmíru, před kterou raději zavřete dveře. Za nimi se bude tísnit asi stovka zubatých chlupáčů, co mají potřebu někoho a něco neustále okusovat, bohužel s nimi není žádná zábava a žádný režijní a tvůrčí odvaz se nakonec také nekoná. Nadešla doba, kdy se dá vzkřísit v podstatě všechno. Criiters neprodleně následovaly úspěchu Gremlins, jsou odpradávna jejich levnou kopií. A nikdy se jejich realizace neujal produkční tým na úrovni, tudíž jsou právoplatnými reprezentanty "céčkové" kategorie, a jejich nelichotivé zařazení neeliminoval ani rok 2019, v němž se vracejí v nové tvůrčí sestavě. Jejich eskapádám v Kapském městě, kde se natáčelo, prostě chybí do kvalitně pokleslé zábavy notný kus, načež samotné produkční ošetření je tristní. Za sebe můžu prohlásit, že nudněji a natolik neinvenčně už je vrátit na scénu snad ani nešlo. Bobby Miller sice možná proslul tvorbou nápaditých kraťasů, celovečerní tvorba mu ale nejde. Jeho tvůrčí zoufání možná jednou vejde do dějin. Nebyla zde pomalu jediná scéna, co by mě uchvátila. Sled přihlouple instruovaných scén po nějaké době iritoval. V tomto směru hodně v negativním smyslu překvapil scenárista Scott Lobdell. autor dvojího pokračování Všechno nejhorší. Absolutně odbytě přistupoval ke každé scéně, přičemž chápu, že psát scénář k vyčpělé horor parodii z minulého století není žádné terno, ale určitě šlo i o výzvu, jak sérii kvalitativně vyzvednout. Herce z ničeho vinit nelze. Tashiana Washington a spol. spolehlivě plnil, co jim režisér nařídil. Dee Wallace měla být připomínkou starých časů, s "ufouny" všeho druhu má bohaté zkušenosti, ale její kreace také zrovna filmu neprospěla. Stará dobrá animatronická prácička byla na filmu tím nejmilejším. Trikově je to celé vyvedeno zcela archaicky, přičemž zrovna tohle pojetí nevadilo.Dost nešťastné bylo většinu děje zasadit do nočních scenérií. Chápu, že je to ideální pro maskování mizivého rozpočtu, už méně je to ideální z hlediska diváckého požitku. Dnes už Critters a Gremlins nezpůsobí mánii, kdy se publikum bude dělit na "critrsáky" a "gremliňáky". Po tomhle fiasku hrozí, že se příšerky Critters planetě Zemi jednou provždy vyhnou obloukem. Jejich poslední návštěva postrádala komediální tah a jakékoliv napětí se odporoučelo. Jejich žravost sice odneslo pár ohlodaných obětí, na blbosti autorů už si ale příšerky nesmlsly. 2/10 ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu se ve vedlejší roli objevuje Dee Wallace, která v původním filmu Critters (1986) ztvárnila matku Helen. Neoficiálně se jedná o stejnou postavu, ale nemá to vliv na příběh. (jenovef)
  • Celý film se natáčel v Kapském městě v Jihoafrické republice. (jenovef)
  • Jedná se o dosud nejkrvavější díl ze všech. První z řady, který byl v rámci filmového ratingu MPAA klasifikován jako R. (jenovef)

Reklama

Reklama