Reklama

Reklama

Na Měsíc a zpět za 8 dnů

(TV film)
  • Česko Expedice na měsíc v osmi dnech (více)
Velká Británie, 2019, 89 min (Alternativní 2x45 min)

Obsahy(1)

Detailní rekonstrukce přelomové vesmírné mise Apolla 11... 8 dní, 3 hodiny, 18 minut, 35 sekund. To je celková doba trvání nejdůležitější a nejslavnější vesmírné mise Apolla 11, během níž lidé poprvé vstoupili na povrch Měsíc. Byla to cesta, která změnila způsob, jakým přemýšlíme o našem místě ve vesmíru. Doposud jsme vídali jen zlomek toho, co se stalo. Pár ikonických fotografií a několik drahocenných filmových záběrů. Nyní je čas rekonstruovat celý příběh. Zvuky z kokpitu, zaznamenávající samotné astronauty, poskytují jedinečný pohled na jejich obavy a vzrušení při průběhu mise. Dramatická rekonstrukce oživuje tyto nahrávky a vytváří zásadní scény, které nebyly nikdy natočeny. Vzrušující start, první pohled na Měsíc, dramatické přistání a reakce lidstva doma na Zemi. Originální archivní záběry z programu Apollo v kombinaci s nově natočenými scénami a efekty tvoří jedinečný dokument o přelomovém dobrodružství. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vyzeralo to, ako keby som pozeral dokument spred 30 rokov a viac. Až to vôbec nevyzeralo dôveryhodne. https://dokumenty.tv/na-mesic-a-zpet-za-8-dnu-dokument/ ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Není to z kategorie "musíte vidět", ale je to přehledná rekonstrukce cesty s podnětnými ilustrativními originálními záběry doplněnými dotáčkami a animacemi, s dostatkem času na přemýšlení, ale bohužel také podceněnou emocionalitou ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

O tom, že na Měsíc se dostala i nahrávka Dvořákovy Novosvětské, ani slovo. Zato jsme se dozvěděli, že v přehledu zpráv ze Země, který astronautům posílali do kosmické lodi, se mj. objevila informace, kolik porcí kaše z ovesných vloček dokázal spořádat vítěz soutěže jedlíků, konané ve Velké Británii. Srdce britského diváka muselo zaplesat. -------- V titulcích filmu uvedeno: český název Na Měsíc a zpět za 8 dní. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Kdo nemohl být u toho, protože v té době třeba nebyl na světě, tak je to pro něj velmi povedená záležitost. Máme možnost nahlédnout do autentických obrazů, zvuků. Vidět Zemi a měsíc tak, jak je kdysi viděli oni. Možná je škoda, že jsme nesledovali i náročnou přípravu. Jinak mě ale dokument potěšil, viděl jsem přistání na měsíci zcela jinak než jen z útržkovitých obrázků. ()

meda2016 

všechny recenze uživatele

70% - Hraná rekonstrukce cesty s několika původnimi záběry. Dost dobře obrazově vytvořeno - také pro fandy popiračských konspiračních teorií. Přivítal bych, kdyby existovala bohatší původní filmová dokumentace. ()

Ornaldinho 

všechny recenze uživatele

Přesně toto jsem vždy chtěl vidět. Díky tvůrcům, že to touto formou zpracovali. Kdo u toho tehdy nebyl, musí vidět a kdo u toho byl zavzpomíná. ()

Reklama

Reklama