Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Laurel a Hardy prichádzajú do malého mestečka na západe a hľadajú Mary Robertsovú. Majú jej doručiť vlastnícku listinu od zlatej bane. Majiteľ salónu - darebák Mickey Finn, u ktorého Mary pracuje, sa snaží listinu získať a nahovorí svoju ženu Lolu, aby predstierala, že ona je hľadanou dedičkou. (Turiec)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Groteska ve zvukovém kabátě, pro našince navíc opepřená opravdu unikátním dabingem pánů Libíčka a Šaška. Technické kvality od filmu nečekejte, unikátnost tkví výhradně ve hlasech, podle kolegů na dabingforu namluvil pan Libíček všeho všudy jen dva snímky a pan Šašek asi šest. Z fyzických herců zaujme především starý známý Finlayson, vrhající ty své pověstné grimasy. Potok s dírou funguje poprvé, podruhé, potřetí. ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Na Divokém západě je na dvojici L+H docela průměrný film, celkově nepříliš výrazný, ale s pár nezapomenutelnými scénami. Krásný je hned příchod dvojice na scénu, v klasickém oblečení a s mulou. Podařená jsou jejich taneční a pěvecká čísla, ke kterým je vede jakési neovladatelné vnitřní nutkání. Výborná je na hlavu převrácená „milostná“ scéna Stana s nepravou Mary Robertsovou, snažící se z pod jeho košile získat ukrytou listinu. Myslím, že francouzským surrealistům by se moc líbila. A samozřejmě Stan konzumující Oliverův klobouk, Stanův hořlavý palec a přetahovaná a trable s lanem a L+H ukrytí v piánu. ()

Reklama

PELC 

všechny recenze uživatele

Je třeba zdůraznit, že Levné knihy vydaly úplně jiný film pod tímto názvem. Budiž. Mě tato záměna vyprovokovala, že jsem ve svém archivu hledal a našel televizní přepis s cz dabingem NA DIVOKÉM ZÁPADĚ. Osobně dabing nemusím,ale když dabéry byli Jan Líbíček a Jiří Šašek, písničky v originále a tech. kvalita o třídu lepší než co vydaly Levné knihy - byl jsem nadšen.Film uváděla cz. televize někdy začátkem 60. let. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Pětašedesát minut rozvíjejí američtí komikové Stan Laurel a Oliver Hardy satirický western, prošpikovaný neodolatelnými nápady. Dějištěm je fiktivní městečko Brush-wood Gulch. Oba protagonisté se musejí o své vlastnictví na výnosném zlatém dolu tvrdě poprat s dvěma nezbednými leč úsměvnými lotry. Scéna, kdy oba zabloudí v poušti, protože ukazatel cesty se otáčí podle toho, odkud fouká vítr patří vůbec k nejznámějším scénám nejen tohoto filmu ale i v jejich společné filmografii. Samozřejmě mě rozesmála také! Tradovalo se dokonce, a také jsem to snad někde i četl, že pobavila nejen britského válečného premiéra Winstona Churchilla, ale i hlavu Sovětského svazu J. V. Stalina. Klasické dílko. ps: Pro flankera.27. ČT jakoby nás vyslyšela a zařadila je konečně do svého programu, sice ne zrovna tento film, ale já jako velký obdivovatel němé grotesky nepohrdnu ani jejich jinými snímky, hlavně tedy když za něco stojí! Komik a jeho svět? Ano, ano pamatuji skvělý pořad, teď nedávno ho opět reprísovali, bohužel tentokrát bez té němé klasické americké grotesky. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Laurela a Hardyho jsem vždycky měl hrozně rád. Dřív se staré grotesky dávaly v různých cyklech (vzpomeňme na Komik a jeho svět pana Neděly) poměrně často, ale dnes jako když utne. Apeluju na naší tedy Českou televizi, aby občas zase dala nějaký ten kousek jako třeba tenhle, který je od této dvojice asi nejlepší. ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama