Reklama

Reklama

National Theatre Live: The Lehman Trilogy

(divadelní záznam)

Obsahy(1)

Příběh rodiny a firmy, která změnila svět, vyprávěný ve třech částech za jediný večer. Držitel Oscara Sam Mendes režíruje svého oblíbence Simona Russella Beala, Adama Godleyho a Bena Milese v rolích bratrů Lehmanů, jejich synů a vnuků.
Jedno chladné zářijové ráno roku 1844 stojí mladík z Bavorska v newyorské loděnici a sní o novém životě v novém světě. Jakmile se k němu připojí jeho dva bratři, začíná americký epos. O 163 let později se firma Lehman Brothers, kterou právě oni tři založili, zhroutí a její spektakulární bankrot odstartuje největší finanční krizi v historii. (Aerofilms)

(více)

Recenze (1)

JFL 

všechny recenze uživatele

Naprosto fenomenální hra, kde tři herci na jedné scéně během několika hodin zvládnou zosobnit desítky figur i vypravěčů z několika generací a století v historii Ameriky a její ekonomiky. Nejen všichni, kdo slintají nad sice opulentními, ale v jádru vlastně jen doslovnými a přímočarými filmovými velkoprodukcemi včetně těch od mistrů jako Martin Scorsese i Sergio Leone, by se na tohle měli kouknout, aby pochopili, jak se ve stejné stopáži dá nápaditěji a překvapivě i hravěji, zábavněji a poutavěji obsáhnout určitý výsek dějin. "Lehmanova trilogie" ukazuje, že divadlo zůstává svébytnou uměleckou formou, jež má vlastní výrazové prostředky, které si jiná dramatická umění sice mohou vypůjčovat, ale nemohou je nahradit. ()

Reklama

Reklama