Reklama

Reklama

Apollo: Ztracené záznamy

(TV film)
  • Velká Británie Apollo: the Forgotten Films
Velká Británie / USA, 2019, 95 min

Hudba:

Denise Santos

Hrají:

Erik Thompson (vypravěč)

Obsahy(1)

V červenci 1969 přistál na Měsíci Neil Armstrong. Jeho velký skok pro lidstvo sledovalo 600 miliónů lidí. Ale za těmito ikonickými záběry se skrývá neznámý příběh, s nímž diváky seznámí poutavá svědectví z první ruky od osmi přeživších astronautů kosmické lodi Apollo, včetně pilota velitelského modulu Apolla 11, Mika Collinse, a zaměstnanců Střediska řízení vesmírných letů a Kennedyho vesmírného střediska na Floridě. Tento dokumentární film jedinečným způsobem kombinuje pozoruhodné archivní záběry z tisíců kotoučů zapomenutého filmu, z nichž mnohé byly remasterovány. Nabídne divákům nový pohled na historické poslání letu Apollo 11. (Discovery Channel)

(více)

Recenze (6)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Co se týče kvality restaurovaných záběrů, trochu mě rozmlsal letošní dokument Apollo 11, ale neznamená to, že jsem si Ztracené záznamy neužil zrovna tak. Pravda, dokument je skrznaskrz klasický a mrzelo mě, že se do kin dostal s tradičně škodlivým českým dokumentárním dabingem (českým hlasům chybí emoce, málem nepoznáte, kdy hovoří vypravěč a kdy je slyšet dobová nahrávka, navíc překladové podivnosti typu "véípé tribuna"), ale zkrátka - ty záběry, o které šlo, mi všechno vynahradily. Kromě několika skvělých pohledů na Měsíc (a kromě záběrů nešťastné posádky Apolla 1 - oni to vážně snad mají všechno natočené!) se mi obzvlášť líbily scény pozemské přípravy astronautů - u sopky na Havaji, v poušti nebo v pralese. Film si z roku 1969 hezky odskakuje do minulosti a na rozdíl od zmíněného Apolla 11 počítá i s divákem, který toho o dobývání Měsíce příliš neví, ale chtěl by. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Výtečně zpracovaný dokument plný dosud neviděných a restaurovaných záběrů o nejúžasnějším dobrodružství do jakého se kdy člověk pustil. ()

Reklama

Reklama