Reklama

Reklama

Will a Grace

(seriál)
Trailer
USA, (1998–2020), 92 h 56 min (Minutáž: 21–46 min)

Hrají:

Eric McCormack, Debra Messing, Megan Mullally, Sean Hayes, Shelley Morrison, Leigh-Allyn Baker, Michael Angarano, Penn Badgley, Gregory Hines (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(243)

Will a Grace jsou nejlepší přátelé a oba bydlí v New Yorku. Will je právník a Grace je designerka. Grace je zasnoubená, ale když se její vztah rozpadne, přestěhuje se k Willovi. Má to být jenom dočasná situace, pokud si Grace nenajde svůj vlastní byt, ale nakonec zůstanou spolu bydlet. Mezi jejich přátelé patří také Jack, Willův gay kamarád a Karen, asistentka Grace, která skutečně nemá zapotřebí pracovat, protože několikrát uzavřela velice výhodný sňatek. (TV Nova)

(více)

Recenze (193)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Sitcom vzešlý z fenoménu pozitivní diskriminace, ideologicky tedy splněno, ovšem složka humoru absolutní nula...což je zrovna u sitcomu zásadní problém...v podstatě si nevybavuji jiný sitcom, který by byl takhle nudný a nevtipný... ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno, můj první dojem ze seriálu byl vysloveně špatný. Ústřední dvojka mi přišla nudná, jejich nahrávači zase příliš jako karikatury, humor křečovitý... A teď? Miluju to. Čím to je? NEUVĚŘITELNĚ OTŘESNÝM PŘEKLADEM!!! Will ani Grace nejsou nudní. Jsou dokonce k popukání. Will je sarkastický despotický gay, co si myslí, že není zase tak zženštilý (ale to se plete), a Grace je neurotická hysterická sobecká nechutná ženská, co si myslí, že nikdy nebude nikoho milovat tak, jako Willa (a má naprostou pravdu). Věčně nalitá Karen a ani tetička "Just" Jack zase nejsou jen karikatury. Sem tam ukážou i nějakou tu hloubku, kterou pak na nějakou tu chvilku zase schovají do lechtivého humoru a haldy absurdních hlášek. Will a Grace si hrají se slovy. Často. Bohužel, jak už to tak u podobných záležitostí chodívá, skutečně drtivá většina těch nejlahůdkovějších vtípků zanikne v překladu ("homokouzlo" opravdu není totéž co "homojo"... Grace: "I wanna do will." Will: "Into the line, lady." a její český překlad "Chci udělat závěť" "Do fronty, dámo", který je samozřejmě správný, ale bolestně nedvojsmyslný a tedy naprosto nesměšný... či neobratné překlady typu "Goodbye." "Did you hear that? She's bi!" "Sbohem." "Slyšel jste? Ona je s Bohem."). S tím bych se dokázal smířit, nemůžu od českých překladatelů očekávat scénáristické vtípky a slovní hrátky. Problém je v tom, že někdy je překlad vyloženě strašný a naprosto obrací skutečnost ve chvíli, kdy se nejedná o žádný nepřeložitelný dvojsmysl (scéna, kdy se Will a Grace dohadují o Jackovi: "Look, what you called Jack was pretty harsh. I mean, what do you say about me behind my back?" "That you should never wear Capri pants," přeložená jako: "Poslyš, co o tobě Jack řek je dost krutý, nevíš co o mně říká za mými zády?" "Že bys neměla nosit capri kalhoty.") A přeložit větu: "Oh my God, I'm Tippi Hedren!" jako "Hitchcockovi Ptáci!" je fakt prasárna. Mně to ve výsledku ale tolik nevadí, protože jsem seriál několikrát viděl v originále a taky jsou na něm nejkouzelnější vztahy mezi postavami. Hledat v sitcomu hloubku by byla hloupost. Ale je fajn, že tenhle ukazuje tak dokonale věc tak složitou. Přátelství. Je uvěřitelné. Není dokonalé. Často si nerozumějí, pořád se hádají, škádlí se, mají trapné pauzy, někdy si nemají o čem povídat, a jindy je jim půlhodina (vysílacího času) málo. Ale když dojde na lámání chleba, jsou tam jeden pro druhého. Krása. Chvilku mi to trvalo, ale... Wille, Grace, Karen, Jacku, jste prostě supr. "Copak jde gayům jen o tělo a obličej?." "Ne, jde jim jen o tělo." P.S. Původně jsem dával pětihvězdu jen jako protest proti všem těm nesmyslným odpadům. Teď je ale Will a Grace jeden z mých nejmilejších seriálů. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Často jsem o tomto seriálu četl, ....prý úspěšný sitcom po celém světě. Tak nevím, ale čekal jsem více! Nějak se nesměji! Humorných scén je zde minimálně. A kdyby v seriálu nebyl praštěný Willův bývalý spolubydlící, tak se tam opravdu nic neděje! Jistě na tom má vinu i český dabing - nějak v poslední době nesnesu Lumíra Olšovského! Z jeho gay sebedůvěry je mi na blití !!! ......A sitcomům jako jsou ----Absolutely Fabulous, Little Britain, ... sitcom Will a Grace nesahá ani po kotníky!!! Dodatek : po 14 dílech to vzdávám a snižuji hodnocení na 1 *. Proč? Protože tento sitcom je děsná a stupidní NUDA! ()

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kultovka, která ve své domovině uspěla o poznání výrazněji než u nás. A těžko říct, co jí u českých diváků podtrhává nohy nejvíc, zda výrazně nepovedený překlad pro dabing nebo salva homofobních komentářů skrytých za všudypřítomné "Gayové mi nevadí, ale..." A protože se řadový český divák přes určité hranice stále nedokáže přenést, musí se show, kde jedna z ústředních mužských postav nepokrytě balí jednoho chlapa za druhým a všelijak se u toho kroutí, přehrává a vůbec grimasí, setkat s převážným nepochopením nebo více či méně nuceným přetrpěním. Protože je ale touhle postavou Jack McFarland v podání nezkrotného gumáka Seana Hayese, nebylo pro mě obrany a už od pilotní epizody jsem se u téhle party uculoval, od nějaké třetí série pak nepokrytě mlátil smíchy. Nemůže za to ale jen Jack, ale i čím dál sympatičtější, životnější a opravdovější Will, ostrovtipná Karen, která si dokáže dát každého chlapa k snídani a ještě se přitom nevinně usmát, a v neposlední řadě samozřejmě titulní Grace, která je nám všem díky svým zlozvykům, prohřeškům a prapodivným životním rozhodnutím rozhodně nejpodobnější. Will & Grace by si zkrátka zasloužili být v nejrůznějších žebříčcích po boku těch nejoblíbenějších sitcomů, protože fungují přesně tak, jak legendární komedie fungovat mají. Tedy tak, že nemusíte chápat okolnosti (viz geniální díl na motivy Za zvuků hudby) a přesto se neumíte přestat smát. Nebo tak, že přejete Grace štěstí, ať už se zrovna pokouší o vztah s kýmkoli. Nebo tak, že Jack vejde do místnosti a vy si zoufale přejete, aby začal zpívat či tancovat. Kdo se nebojí doslova tryskových dialogů v originální angličtině, ten ať neváhá a pěkně od začátku si W&G dá. Téhle čtveřici stojí za to dát šanci, ať už vás letmé probliknutí v odpoledním programu přimělo myslet si cokoli. Revival z roku 2017 už je pak jen opatrným polokánonem, protože popírá některé z nejzásadnějších událostí druhé poloviny seriálu, ale základních osm sezón je věčnou legendou. It's funny cause it's sad... ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Patanovela... %-D . . . Hotový střety kultur... °-/ - - - - - (Průběžně nahodile občasně na půl oka sledováno na ranní >primovizi< ke svačince, hodnocení 3595., nekomentář zde jako stosedmnáctý - 22.3.2011) ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Totéž, co jsem napsal u Dva a půl chlapa. Sice jsem chtěl dát jen tři *, ale pak jsem se pozastavil nad řadou komentářů zde a záporných hodnocení, tak si trochu přisadím. Hlavně, že Přátelé jsou pro vás kult, co? A když je zde něco, co má téměř stejný styl humoru, tak to odsuzujete? ()

ClintEastwood odpad!

všechny recenze uživatele

Asi ten nejodpornější americký s(h)it-com, který znám. Není tady jediná, aspoň trochu sympatická postava. Vyhýbám se obloukem, jen co zaslechnu znělku. Opravdu nekoukatelné. Tohle se snad nemůže líbit ani buznám. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Toto je asi ten najodpornejší sitcom, čo som doposiaľ videl. Postavy, ich správanie, charaktery, dokonca aj tie ich ksichty sa mi hnusia. Tiež musím zdôrazniť, že vyznávam úplne iné hodnoty ako propagonisti tohto úpadkového, amerického seriálu. Vôbec sa mi to nezdá zábavné. Vzbudzuje to vo mne skôr negatívne pocity. Vždy po pár minútach sledovania mám chuť ich tam všetkých pozabíjať. * ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

U mě tenhle seriál ztroskotává hlavně na špatném scénáři a nesympatických postavách. Grace je hrozně protivná, Will až moc uťáplý a Jackovi s Karen se sice občas zasměji, ale ten jejich styl humoru je místy dost přepísknutý. Celkově mi většina dílů přišla jako trapná křeč vykrádající gagy (hlavně) u Přátel, Chůvy, Sexu ve městě a kdoví kde ještě. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Kdo tvrdí, že v tomto seriálu "složka humoru je absolutní nula", tak s tím teda musí být zábava na parties... Ano, člověk musí být naladěn na strunu tohoto seriálu, ale když je, tak je to jízda. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Již dost trapné napodobování úspěšných seriálů zpočátku devadesátých let.. Ale Wilder byl úžasné blbý.. :-)) ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

už po prvním shlédnutém díle jsem věděl, že tohle nebude nic pro mě, a ani několik zahlédnutých desetiminutovek z dalších epizod mě nepřesvědčilo o opaku... vynucené samoúčelné "humorné" scény mě nechávaly chladným, hodně je určitě na vině i dabing, ale tohle prostě není můj cup of tea... 40% za Grace... ;-) ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

40% - Pár zasmátí, hodně povytažených obočí a vyvalených očí s otázkou, co to má znamenat? = Tento seriál si mě nezískal... ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Ono na tomhle sitcomu není nic špatné, ale v roce 2009 je jeho deset let starý humor pro nás moc zastaralý. V době, kdy se děj seriálu odehrává v takřka reálném čase, kdy hlavní hrdinové střílí své spolupracovníci a umírají jejich těhotné ženy, kdy jsme zvyklí na velkorozpočtové temné seriály, zkrátka povrchní story o dvou gayích (kteří dělají přesně ty věci, které na filmových gayích nesnášíte) a dvou hysterických ženských už nezaujme. Když ho porovnáte s přesně načasovaným a chytrým humorem třeba Ajťáků nebo s emocionálně mnohem propracovanějším How I met your mother, tak Will a Grace zkrátka vypadá jako jednoduchá a hloupoučká oddechovka. ()

Související novinky

NBC vzkřísí Kancl?

NBC vzkřísí Kancl?

21.12.2017

Jen málokterá americká předělávka britského seriálu měla takový úspěch jako Kancl. Výtvor Rickyho Gervaise a Stephena Merchanta se v USA dočkal devíti sérií, a přestože v roce 2013 skončil, v NBC se… (více)

Zemřel Gene Wilder

Zemřel Gene Wilder

30.08.2016

Alzheimerova choroba nám v neděli sebrala třiaosmdesátiletého herce Genea Wildera. Pokud jste viděli Producenty, Ohnivá sedla nebo Mladého Frankensteina, dobře víte, o koho jde. Tohle je ale jen… (více)

Reklama

Reklama