Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když Dracula konečně shořel na kříži, všichni mysleli, že je navěky mrtvý, to ale podcenili sílu pána upírů. Dva patologové totiž při zkoumání shořeného těla zjistí, že jde o upíra a začnou experimentovat. Krvavou koupelí přivedou Draculu opět k životu, protože chtějí odhalit záhadu nesmrtelnosti. Ani železná pouta ale nedokážou pána upírů zadržet, a jedinou záchranou lidstva je tajemný kněz a lovec upírů Uffizi, který je stejně nemilosrdný jako samotný Dracula! Krvavý boj opět začíná! (SPI Film)

(více)

Recenze (46)

Barrymore 

všechny recenze uživatele

Konečně realistický horor pokud vezmu v úvahu vlastnosti lidí. Dostane se vám pod ruce tělo upíra, nebudete snad zvědaví? A o tomhle to celé je, o zvědavosti, snaze (a touze) využití ke svému prospěchu, o touze po moci. Jsou zde odkazy na knižního Drákulu (respektive na jeho vlastnosti), ale jinak to s ním nemá (co se děje týče) nic společného. Čtvrtá hvězda za opravdu dobrý a originální nápad, jinak 55 % ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Až prekvapivo dobrý film, ale iba ako samostatná jednotka, nie pokračovanie, ktorý ma nekonečnou stupiditou nasral až v poslednej minúte. Dovtedy to bola veľmi zaujímavá hra so slušnými postavami a uveriteľnou motiváciou, na ktorej mi vyslovene vadilo jedine to, že dehonestuje Draculu. Stačilo by iné meno upíra a jeho výzor Davida Bowieho, ktorý práve spadol z mesiaca, by mu zaistil zvýšené sympatie. Nečakal som, že pôjde o tak komornú a navyše medicínsku záležitosť, ale tvorcovia zvládli vývoj postáv s prehľadom udržať pútavým a pridali aj chuťovky ako kňaz s ostnatou reťazou v Ostrave a tú krásnu myšlienku, že aj ON si zaslúži odpustenie... ()

Reklama

otík odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto debilní film jak ve svém zpracování, tak námětu. Křísit mrtvé ohořelé tělo s hláškou, že dotyčný dodržuje Popeleční středu, je poměrně dobrý začátek, ale vše, co pokračuje, je tak směšné a trapné, že to snad ani není možné v jednom filmu zachytit. Korunu tomu dává konec, který tento film uvrhuje do skupiny totálních sraček (jinak to říci nejde). ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Místy se mi to líbilo více než Dracula 2000, v kontextu filmů s Draculou (i když jeho jméno se objeví jen jako název filmů a poté v závěrečných titulcích) se konečně dočkáváme něčeho nového, v rámci upírského žánru obecně ale zas tak moc ne. Škoda méně zajímavější druhé poloviny, přestože se děj rozjede právě tady... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Přibližně na stejně blbé úrovni jako první díl. Ze začátku se sice zdá, že to bude něco na téma lovců upírů a blbě pověšené vlajky kdesi v rumunské Ostravě docela pobavily, ale nakonec vše sklouzlo do nudy, kdy se po většinu filmu prakticky neděje nic jiného, než že Draculovi berou nebo dávaj krev a dělaj s ním různé hokus pokusy. Ale viděl jsem už i horší upíroviny. 30% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení filmu probíhalo v Rumunsku v lokalitách Sibiu, Bukurešť, Rasnov, Sighisoara, Zarnesti a Transylvánie. (GASTON73)
  • Jason Scott Lee byl v roce 2003 nominován na cenu DVDX AWARD za film DRACULA2: VZKŘÍŠENÍ (Dracula2: Ascension) v kategorii "nejlepší herec v DVD premiérovém filmu". (Lynette)

Reklama

Reklama