Reklama

Reklama

Jistě, pane ministře - Série 1 (1980) (série)


Oficiální návštěva (S01E02)

(epizoda)
  • Velká Británie The Official Visit

Obsahy(1)

Člověk by neřekl, co je na takovém Ministerstvu pro administrativní záležitosti práce! Jenom té korespondence, kterou by měl ministr denně vyřídit! To snad ani není v lidských silách! Ještě že je ministr obklopen tak skvělými spolupracovníky, jako je jeho osobní tajemník Bernard nebo jeho stálý tajemník na úrovni náměstka Sir Humphrey. S jejich pomocí se tento nepříjemný problém smete se stolu raz dva a člověk se může věnovat důležitějším, pro chod celé země daleko významnějším povinnostem. Takovou je třeba právě v této chvíli ohlášená oficiální návštěva prezidenta Burandy, jednoho z těch mnoha nových afrických státečků. Že by to mělo být především starostí Ministerstva zahraničí? No jistě, ovšem administrativní problémy, které jsou s ní spojeny, si vyžadují neodkladný zásah ministra pro administrativní záležitosti a neodkladné řešení. A Jim je – ostatně jako vždy a s invencí sobě vlastní – připraven okamžitě zasáhnout. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Máme jako vždy šest možností: 1. nedělat nic, 2. vydat odsuzující prohlášení, 3. podat řádný protest, 4. zablokovat jim pomoc, 5. přerušit všechny styky, 6. vyhlásit jim válku." To je vysoká škola diplomacie, ale v tomto díle mne také zaujala informace o tom, jak si diktátoři přemalovávají Laudova letadla do barev svých neexistujících aerolinek, úžasná byla dezinformovanost ministra zahraničí a skvělý byl zejména ministrův pokrok v přesouvání korespondence na hromádku "k vyřízení". ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl přináší další silné politické rozhodnutí, které ovšem daňové poplatníky bude stát 50 miliónu liber. Což ovšem nevadí, protože za to bude zaměstnanost a dobrý politický vztah s jednou z maličkých afrických zemí. Politické schopnosti Jima Hackera nabírají na obrátkách. ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obtížné plánovat státní návštěvu, když v zemi, ze které hlavoun přijede, právě proběhl převrat a vy nevíte, kdo dorazí. Je to o to mrzutější, když jste se ještě ke všemu rozhodli touto návštěvou sbírat politické body v zanedbaném regionu. ()

fugyx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Minister s chvályhodnými úmyslami aj tak občas dá za pravdu politickej mašinérii - pri dopisoch, "pôžičke"... Nepoznám britské reálie, obzvlášť tie politické v tomto období, ale narážky na "akcieschopnosť" ministerstva zahraničia musia mať niekde svoje príčiny: "Takže minister (zahraničia) už konečne dostáva informácie? Nie tak celkom - Martinov vodič počul tie správy z autorádia." ()

evangelik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pěkný "výdrb" ze strany Burandy. Ale dobře si s tím tvůrci poradili, aby nikoho konkrétně neurazili. V Africe imaginární Buranda, na Blízkém východě Kumrán. A taky se ani v jednom dílu nedozvíme, jestli je Hekr lejberista nebo konzervativec... ()

Reklama

Reklama