Reklama

Reklama

Jistě, pane ministře - Série 1 (1980) (série)


Konečné rozhodnutí (S01E04)

(epizoda)
  • Velká Británie Big Brother

Obsahy(1)

Žádný učený z nebe nespadl a ani ministrem se člověk nerodí. Jim Hacker si tyto věčné pravdy uvědomuje dnes a denně, když se musí potýkat s třeba zdánlivě malichernými, leč ve svých důsledcích dalekosáhlými problémy své ministerské práce. Jako třeba právě teď, když má před nemilosrdným okem televizní kamery odpovídat na nepříjemně vtíravé otázky moderátora ohledně Národní integrované databáze. Jim se sice už za těch pár měsíců na ministerstvu (a za mnohá léta své politické kariéry) naučil mluvit tak, že vlastně nic neřekne, ale jak dlouho s tím vystačí? A on s tím ostatně nechce vystačit. Protože přesto, že to tak v některých okamžicích nevypadá, Jim je člověk s vlastním názorem a občas by jej rád uplatnil. Nechce být jen poslušnou loutkou v rukou někoho jiného. Jak se však probojovat přes neprůstřelnou hráz ministerských úředníků, hájících své vlastní zájmy a pohodlíčko? (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Státní správa je opozice u vesla." Velká gratulace ministru Hackerovi, který se spojil s opozicí proti státní správě a zaznamenal své první vítězství proti její kreativní netečnosti. Hodně mě přitom pobavilo vysvětlení pěti stádií zdržování, podlé buzení sira Humphreyho a zveřejnění jeho neexistujícího slibu v televizi. Tudy na něj, Jime. ()

Vajonek

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tipuji, že v dalších dílech se to zase otočí a milý Humphrey bude Hackera klasicky "obechcávat", přičemž Hacker bude úplně bezradný (nebo si těch manipulací spíše ani nevšimne:D). Strašně jsem si ale užila, jak si tentokrát natíral na chleba ministr pana sira. ()

Reklama

Reklama