Reklama

Reklama

Jistě, pane ministře - Série 1 (1980) (série)


Stahují se mraky (S01E05)

(epizoda)
  • Velká Británie The Writing on the Wall

Obsahy(1)

Co by za to Jim Hacker dal, kdyby s ním jeho podřízení dokázali mluvit otevřeně, přímo, bez všelijakých těch vyhýbavých, „diplomatických" obezliček a kliček! Kdyby dokázali na konkrétní otázku odpovědět „ano" nebo „ne". Za tu dobu strávenou na ministerstvu už však pochopil, že to zřejmě není možné. Zejména jeho stálý tajemník Sir Humphrey je v umění uchlácholit svého ministra velkohubými tirádami a přitom si tiše prosazovat své přímo mistr nad mistry! Kolik už mu jen takhle zabil skvělých plánů! „Čelem k voličům", „Úsporný program"... S tím je teď však konec! Nejnovější akce s názvem Přehodnocení centrální politiky zaměstnanosti si bere na mušku zejména přezaměstnanost ve státní správě a Jim je rozhodnut prosadit ji stůj co stůj. To však ještě netuší, že se díky ní bude mít možnost přesvědčit o pravdivosti jednoho starého rčení. Totiž že s čím kdo zachází... (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Při vší úctě, pane, jak víte, že říká pravý opak, jestliže je naprosto nesrozumitelná?" Humphreyho mistrovství ve vyhýbavých odpovědích je naprosto geniální, stejně jako rozbor členství v EU - Británie se snaží tento spolek rozložit zevnitř. Díky za snahu, která snad jednou povede k lepším zítřkům. Jinak je tento díl plný hypotetických informací, rušení ministerstva a vydírání premiéra, takže za mne naprostá spokojenost. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Legendární pasáž, která se týká diplomacie. Prostě nejde dát jiné hodnocení, i kdyby zbytek epizody byl odpad. "Stvořit rozdělenou Evropu." Nemluvě o heslu "Byrokrati všech zemí spojte se!" ()

Reklama

Reklama