Reklama

Reklama

Jistě, pane ministře - Série 2 (1981) (série)


Zasloužené pocty (S02E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Doing the Honours

Obsahy(1)

Kolikrát už Sir Humphrey, ta nešťastná šedá eminence Ministerstva pro administrativní záležitosti, zhatil a překazil dobře míněné akce svého pána a vládce! Tedy, pravda, ne že by to ve svých důsledcích někdy Jimovi příliš vadilo. Občas dokonce, (kdyby měl být hodně upřímný), musel ex post prozíravost a zkušenosti své „pravé ruky" dodatečně ocenit, neboť se díky jeho zásahu párkrát vyhnul nepříjemnostem a malérům. Tentokrát je ovšem pevně odhodlán nedat se a prosadit svou. Ostatně kdy se mu také příště poštěstí, aby měl na všechny své podřízené v ruce tak účinný bič, jakým je vrozená lidská touha po poctách a vyznamenáních? Ovšem i ministr je jenom člověk, jemuž nic lidského není cizí. A Sir Humphrey je si téhle odvěké pravdy velice dobře vědom. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Zvyšování platu zabránit nemůžu, ani jejich povyšování, nepíšu jejich hodnocení, ale vyznamenání jim odepřít můžu." Ministerský nápad z Bernardovy hlavy měl určitý potenciál, ale když se mu do cesty připletl titul čestný doktor práv, tak to trošku ztratilo na údernosti. ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jistě jsme si nakonec všichni oddechli, že k onomu snížení nákladů nakonec došlo a dojali jsme též nad tím, že výchova nových politologů, kulturologů, antropologů a sociologů pro asijské a africké země nedojde újmy. ()

Reklama

Reklama