Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Není v životě strany závažnějšího okamžiku, než je ten, v němž má ze svých řad zvolit toho nejlepšího muže pro nejdůležitější funkci ve státě. A není pro partajního předsedu těžší chvíle, než je ta, v níž musí rozhodnout, koho z možných kandidátů podpoří. Jim si pochopitelně plně uvědomuje tíhu zodpovědnosti, která leží na jeho bedrech. Má dát svou podporu dosavadnímu ministru financí Ericovi, nebo má spíš podporovat kandidaturu stávajícího ministra zahraničí Duncana? Těžké rozhodování! Vždyť oba jsou to muži na svých místech, skvělí politici a každý z nich by jistě byl vynikajícím premiérem! Jenomže oba jsou zároveň lídry vnitrostranických frakcí a zvolení jednoho či druhého by nepochybně dříve či později znamenalo rozkol a rozštěpení strany... Nebylo by snad moudřejší najít nějakého dalšího, kompromisního kandidáta, na jehož jméně by se – ať už z jakýchkoliv důvodů – dokázali shodnout všichni? Jenomže kde takového muže vzít, že? (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

tranquill 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Do kyselého jablka nemůžete kousnout, když máte zaťaté zuby!" - "Jaký je důvod, že jste jel tak pomalu? .. "Aby do mě nevrazil obrubník..." - "Jak pokračuje kampaň za svobodu informací? .. Pardon, o tom nelze mluvit..." ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě že sir Hámfry umí položit ty správné otázky, když přijde řeč na budoucí angažmá bývalého hlavního tajemníka vlády. jen díky tomu dostane možnost vybrat si příštího premiéra, jehož osoba by byla zárukou, že úředníci, tajemníci a další byrokraté budou mít dost klidu na práci. Ovšem, Jim také ukázal mimořádné schopnosti, pokud jde o nutnost obětovat se pro blaho země. Tak uvidíme, jestli se v následném sitcomu "Jistě pane premiére" nebude první tajemník ještě divit. ()

Reklama

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Delší časový formát tu nebyl na škodu, přijde mi že celý díl uteče stejně rychle, jako půlhodinový. Nicméně dělat hodinové díly standardně by nebyl dobrý nápad. Nejvíce se mi líbilo sledování toho, jak Hacker v tomto díle vyrostl. To se tvůrců opravdu podařilo. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Pro spisy MI5 o ministrech byste si měl poslat vždycky, když máte chuť se od srdce zasmát." Kompromisní kandidát na premiéra - tvárný, pružný, oblíbený, bez pevných názorů, bez chytrých nápadů, intelektuálně nezatížený, bez ambicí cokoli měnit, odborně směrovatelný ... tak to je jedině ctihodný Jim Hacker. Ten je totiž schopen srdnatě bránit emulgované potrubí s vysokým obsahem tuku, dříve zvané párek, před bruselskými byrokraty. A takového premiéra si Británie zaslouží a státní správa přeje. Je to zkrátka skvělé, ale hodinovka je na sitcom už trošku moc. ()

evangelik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný (dvojnásobně dlouhý) díl. Způsob, jakým přijdou sir Hámfry a sir Arnold na myšlenku, že příštím premiérem bude Hakr je k sežrání. "...Je to úplný ousider, pitomec, ješita, absolutně neschopný - nejlepší předpoklady aby mohl být premiérem...." ()

Reklama

Reklama