Reklama

Reklama

Jistě, pane premiére - Série 1 (1986) (série)


Velký plán (S01E01)

(epizoda)

Obsahy(1)

Jim Hacker už sedí v premiérském křesle celé tři dny – a zatím si vede skvěle. Tedy alespoň on sám o tom nemá nejmenších pochyb. Pravda, trochu mu vadí, že se asi napříště bude muset obejít bez obědů, neboť v Downing Street se nevaří. Ale tato drobná nepříjemnost je bohatě vyvážena radostným očekáváním nadšených reakcí veřejnosti, jichž se mu nepochybně dostane, až ji seznámí se svým geniálně prostým „Velkým plánem", jímž jediným politickým tahem vyřeší problém obrany, školství i nezaměstnanosti... (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Konvenční síly jsou tuze drahé, pane premiére. Zmáčknout knoflík přijde levněji." Taktika jaderného zastrašování je účinná, zejména když Rusové ví, že armáda NATO funguje jen ve všední dny. A premiér Hacker se tak omylem se pustil do odvážné politiky, čímž mne potěšil, pobavil a zapsal se do historie nevídaným úspěchem na gastronomickém poli.. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvodní epizoda s velkým plánem, který se nám ještě několikrát objeví jako červená nit ve zbytku série. Dobrý nápad, jak sérii více propojit a nenechat to jenom na jednotlivých dílech. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Vždycky bychom měli tisku říkat otevřeně a upřímně cokoliv, co si mohou sami zjistit snadno i jinde!" - "Neuvěřitelné, konečně jsem narazil na premiéra, který má rozum! .. Vážně? Kde? Která je ta šťastná země?" ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jim je už tři dny úspěšným premiérem těšícím se na to, jakou prestiž Británii přinese jeho setkání s americkým prezidentem. Ale to samozřejmě nestačí. Přestože mu tajemník vlády radí pokračování v taktice úspěšného vyčkávání, Jim přichází s ambiciozním plánem, který by se dal dokonce nazvat odvážnou politikou. A co je odvážná politika, to už víme ze seriálu Jistě, pane ministře. ()

Reklama

Reklama