Reklama

Reklama

Jistě, pane premiére - Série 1 (1986) (série)


Vítězství demokracie (S01E06)

(epizoda)
  • Velká Británie A Victory for Democracy

Obsahy(1)

Ač je to neuvěřitelné, Jim Hacker se začíná ve vysoké politice pohybovat jako ryba ve vodě a co víc, čím dál častěji se mu daří prosazovat své vlastní názory. (Tedy o tom, jsou-li jeho vlastní, lze s úspěchem pochybovat, ale před způsobem, jakým za ně bojuje, je nutno smeknout.) Ty tam jsou doby, kdy s ním jeho podřízení mohli beztrestně manipulovat, neřku-li přímo orat. Párkrát už se mu, pochopitelně k veliké nelibosti zejména Sira Humphreyho, podařilo docela úspěšně vystrčit růžky – a hodlá to zřejmě, jak se zdá, udělat i nyní, když je ve hře budoucnost ostrova svatého Jiří... (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Bernarde, naznačuje tady, že snad premiér by měl vědět, co se děje?" Tak to je neslýchaná myšlenka. To by si pak politici mohli dovolit dělat politiku a takovou šílenost snad opravdu nikdo nechce. Nicméně mě pobavily postřehy o tom, že OSN je chápáno jako fórum pro vyjadřování nenávisti, že všechna tajemství Ministerstva zahraničí zná jen Kreml a že čtyřfázová strategie dokáže obhájit jakoukoli nečinnost. Také jsem se dozvěděl, co je to nepříliš stabilní druh stability a nejdůležitější je skutečnost, že slabí se mají chránit proti silným. Ale ne proti Rusům, protože ti jsou moc silní. Tak to je na bobříka odvahy, pane premiére. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Vy se ptáte, kdo může vědět, co je to, co nevím já, ani vy, ale Zamini ví, že to před vámi tají, abyste to nevěděl, že oni to vědí. Jenže my víme, že je tu něco, co nevíme, a co vědět chceme, ale nevíme co, když to nevíme..." ()

evangelik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý díl, jeden z mála, kdy Hekr Hámfryho převeze. "..on není jenom náš člověk ze Zamini, on je i jejich člověk v čísle 10. On špicluje. Rozumíte tomu?" Ano... Ne... Nejlepší ale konec: "Stanete se velvyslancem na jedné opravdu významné ambasádě." "Probůh, na které?" - "V Tel Avivu".... ()

Reklama

Reklama