Reklama

Reklama

Jistě, pane premiére - Série 2 (1987) (série)


Služební tajemství (S02E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Official Secrets

Obsahy(1)

Otázka: čím se má zabývat člověk po skončení své profesionální kariéry? Odpověď: pochopitelně psaním a publikováním memoárů. Není tedy divu, že se této bohulibé činnosti s chutí oddává i Jimův předchůdce v premiérském křesle. Ovšem informace, které by se takto mohly dostat ke čtenářům, Jima vůbec nenaplňují nadšením. Koho by ostatně potěšilo, kdyby si o něm lidé měli přečíst, že „svým příchodem na ministerstvo průměrný věk vlády zvýšil, ale její průměrné IQ snížil", že? Ještě že má kabinet právo se k celé té kauze vyjádřit předem, a tak nebezpečnému vyzrazení služebního tajemství zabránit... (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Smyslem záznamu není zaznamenat události, nýbrž ochraňovat účastníky." Tak tohle nebyla vyrovnaná partie. Ofenzíva tisku byla zdrcující a defenzíva ctihodného Jima i sira Humphreye rozhodně měla být lepší, propracovanější i údernější. Zkrátka za všechno mohou Rusové, což platí už mnoho desetiletí, ale tady se alespoň ukázalo, co obvykle stojí za vyhoštěním ruských diplomatů. Jsou to totiž špioni. Ostatně jako všichni diplomati. Tady nelze minout. ()

Reklama

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když se blíží úmysl bývalého politika publikovat memoáry, je třeba mít se na pozoru. Zvlášť když si bývalý premiér vůbec neváží pracovního nasazení, které Jim v jeho vládě ukazoval. ()

Zajímavosti (1)

  • Ve 27. minutě Sir Humphrey (Nigel Hawthorne) poznamená: "Ztrátu jednoho ministra, tu lze ještě považovat za ránu osudu, ale ztráta dvou, to už je nedbalost." Nato se Bernard (Derek Fowlds) zasměje, aby dal najevo, že je vzdělaný, jelikož se jedná o citát z divadelní komedie Oscara Wildea "Jak je důležité míti Filipa": "Ztrátu jednoho rodiče lze považovat za nehodu, pane Worthingu, ale ztráta obou, to už vypadá jako nedbalost." (Ezis)

Reklama

Reklama