Reklama

Reklama

Jistě, pane premiére - Série 2 (1987) (série)


Střet zájmů (S02E04)

(epizoda)
  • Velká Británie A Conflict of Interest

Obsahy(1)

Zase jednou leží na bedrech Jima Hackera tíha rozhodnutí, které může ovlivnit chod celé země, neřku-li světa. Neboť pánem světa, jak věděl už klasik, jsou peníze, a proto není vůbec zanedbatelné, kdo bude stát v čele Britské centrální banky. Zvlášť když je na spadnutí bankovní skandál přímo grandiózních rozměrů, protože jistá, ne právě bezvýznamná banka porušila základní pravidlo všech bankéřů: kdo je křivák, má být chytrý, kdo je neschopný, má být poctivý... (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Nejdřív se za něj musíte postavit, abyste ho do těch zad mohl bodnout." Sira Humphrey se vytasil s vynikající taktikou, jak znesvětit všechny ctnosti vhodného kandidáta a předvedl přitom brilantní výkon. Horší je, že jsem ve slabé chvilce začal fandit premiérovi, aby dohledem nad bankami pověřil čestného člověka, ale nyní uznávám, že má naivita nezná mezí. Tohle nikdy a nikde na světě neprojde. Do království zmetků je zkrátka slušným lidem vstup zakázán a já se v tom nebudu pitvat, aby se svět nedozvěděl o mých příšerných vlastnostech - nelžu, nekradu, nepodvádím a pomáhám starým lidem. Co jsem to hrozného člověka? ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jmenovat čestného člověka a poctivce do čela důležité instituce, to by mohlo nadělat pěknou paseku. A stejnou paseku by mohlo způsobit, kdyby byl ctihodný premiér Británie nařčen africkým státem z rasismu jenom proto, že jeho politikům neumožnil nakrást si tolik, aby z toho bylo dobré živobytí. Svou nadčasovostí nesmírně poučné. ()

evangelik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý díl. Postava bankéře Desmonda je úplně k sežrání. "... Porušili pravidla všech bankéřů"..."Oni nějaká mají?""...Kdo je neschopný, má být poctivý, kdo je křivák, má být chytrý"... ()

Reklama

Reklama