Reklama

Reklama

Jistě, pane premiére - Série 2 (1987) (série)


Školská reforma (S02E07)

(epizoda)
  • Velká Británie The National Education Service

Obsahy(1)

Zase jednou se Jim rozhodl, že chytne býka rovnou za rohy. A to přímo v záležitosti tak všeobecného zájmu, jakou je vzdělávání a školství. Jeho myšlenka je, jako ostatně vždycky, geniálně jednoduchá. Pryč s byrokracií, formalitami a úředním šimlem! Přenesme pravomoci na místní samosprávy! Proč by ve školství nemohl fungovat stejný systém jako ve zdravotnictví? Proč nedat rodičům možnost, aby si pro své děti vybrali školu podle svých představ a proč neplatit školám za žáka? Ty dobré by vzkvétaly, ty špatné by se jednoduše zavřely. Že se to nebude líbit ministerstvu školství? A je jeho existence tak nezbytná? Zase jednou ovšem Jim netuší, co si zavařil... (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Kdo bere vážně fakta, ten v politice nemá co pohledávat." Takže si to shrňme. Důležité jsou oběžníky Ministerstva školství, důležité jsou vyhlášky ohledně školního stravování a nejdůležitější je snaha odborů zvýšit platy učitelům. Absolutně nedůležité je vzdělání a v tom jsem objevil velkou podobnost se současným stavem našeho školství. Do každé třídy je třeba inkluzi, dyslektika s asistentem a dva negramotné tmavočechy, aby mohli ředitelé genderově vyváženě vyplňovat tabulky. Jim to zkusil změnit, ale státní správa to s nim tentokrát měla dost snadné. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Nejsem proti sexuální výchově.. Tak nejsem proti, aby se dětem dostalo základního poučení. Ne v homosexuálních technikách. Ani ne v heterosexuálních technikách.. Kde se to mají naučit? .. V partě za domem, tak jako my kdysi!" ()

Reklama

Reklama