Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Jim Hacker už sedí v premiérském křesle celé tři dny - a zatím si vede skvěle. Tedy alespoň on sám o tom nemá nejmenších pochyb. Pravda trochu mu vadí, že se asi napříště bude muset obejít bez obědů, neboť v Downing Street se nevaří. Ale tato drobná nepříjemnost je bohatě vyvážena radostným očekáváním nadšených reakcí veřejnosti, jichž se mu nepochybně dostane, až ji seznámí se svým geniálně prostým "Velkým plánem", jímž jediným politickým tahem vyřeší problém obrany, školství i nezaměstnanosti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (268)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Britskí poslanci zvolili tento seriál za svoj najobľúbenejší. Avšak ihneď si uvedomili, že toto rozhodnutie je pomerne odvážne. Nasledovalo teda vyhlásenie, že seriál je síce veľmi populárny, ale v závislosti na stále sa meniacej situácii v TV svete sa musia prikloniť k tomu, že obľúbenosť je vec nemerateľná, a teda akékoľvek uvažovanie týmto smerom by bolo len zbytočnou špekuláciou, ktorej výsledkom by nebolo nič iné, než len vyjadrenie názoru konkrétnej skupiny. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jim Hacker postoupil, ale problémy se valí dál a voliči chtějí vidět, že jejich muž se o ně stará! Velmi zdařilé pokračování ministreských sériií samozřejmě pod neochvějnou taktovkou Sira Humpreye Applebyho, seriál nijak neubral ze své břitkosti a pokračuje v nastaveném tempu dál. To nebývá obvyklé. Skutečně skvostná zábava na úrovni. Milá BBC za toto a mnohé další - děkuji. ()

Reklama

farmnf 

všechny recenze uživatele

Je to strašná prdel!!! Jim je premiér právě proto, že je nejpitomější, stejně jako u nás. Dabing skvělý. Hlavní herci skvělí. Ale co víc? Vedlejší roli hraje jistý sir Francis z ministerstva financí. Jak kdybych viděl toho komunistu Johna, mýho šéfa z komunismu. Naprostý křivák. Další vedlejší postava je sir Arnold, jeho inteligence je bezměrná. Bravo Angláni, to se vám teda povedlo, už jsem to viděl 4x a pořád to baví. ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Přestože se v pokračování Jistě, pane ministře styl humoru moc nezměnil, je v lecčem odlišný. Vše vlastně vychází z povýšení Hackera z ministerské funkce do úřadu premiéra. Jednotlivé díly se tak zabývají větším rozsahem politik, nikoli pouze úzkou oblastí administrativy a dalších agend mnohdy nelogicky přidělených Hackerovu ministerstvu. Premiér navíc nemusí svá rozhodnutí přizpůsobovat politické linii výše postaveného politika, tudíž je jeho konání mnohem volnější. Ale především, vzhledem k silnější pozici premiéra vůči siru Humpreymu, než měl jako ministr, dává Hacker státní správě mnohem častěji pořádné kapky. Jen nevím, jestli je seriál po těchto změnách vtipnější. Spíše je to stejné, ale o trochu víc mě přecejen baví ministerská verze sitcomu. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Ještě odvážnější, ostřejší a brutálnější humor, než v původním seriálu, a zároveň mi (i přesto) přijde přístupnější. Tvůrci i hlavní trojice jsou stále v naprosto boží formě, jedna epizoda je lepší, než druhá a totéž lze říct i o naprosto božích hláškách a složitých souvětí nejen sira Humpreyho. Britský velkoklenot, který je dnes mnohem aktuálnější, než v době svého vzniku. Minimálně u nás. Až to hezké není. 90%. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (8)

  • Každý díl končí slovy: "Ano, pane premiére." (ČSFD)
  • Ve 27. minutě Sir Humphrey (Nigel Hawthorne) poznamená: "Ztrátu jednoho ministra, tu lze ještě považovat za ránu osudu, ale ztráta dvou, to už je nedbalost." Nato se Bernard (Derek Fowlds) zasměje, aby dal najevo, že je vzdělaný, jelikož se jedná o citát z divadelní komedie Oscara Wildea "Jak je důležité míti Filipa": "Ztrátu jednoho rodiče lze považovat za nehodu, pane Worthingu, ale ztráta obou, to už vypadá jako nedbalost." (Ezis)
  • Premiérka Margaret Thatcherová (v té době úřadující) byla velkým fanouškem tohoto seriálu. (ČSFD)

Reklama

Reklama