Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejpopulárnější písničky roku 1972... Mezi nejpopulárnějšími písničkami z počátku sedmdesátých let minulého století nalezneme vynikající texty Vladimíra Poštulky (Hej, Tony v podání Jitky Molavcové), Zdeňka Borovce (On růži dal v interpretaci Jaromíra Mayera), Eduarda Krečmera (Žena sem, žena tam v přednesu Milana Chladila), Ivo Fischera (Já mám jódlování rád, zpívá Waldemar Matuška) a Karla Šípa (Šlapací kolo). Uslyšíte skladby Jindřicha Brabce (V rodným městě na interpretův text Jiřího Štědroně), Petra Jandy (Co tě napadá na verše Zdeňka Rytíře) a mnohé další. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

honajz 

všechny recenze uživatele

Celé je to takové příjemně hravé a vtipné, z čehož asi nejvíc dominuje klip se Zagorovou a Hrzánem (Já jsem tvá neznámá), ten mne spolehlivě pobaví vždycky. Ale Janda v okně s břitvou také stojí za to. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Vcelku zajímavý výběr písniček (klipů), z nichž polovinu jsem dosud vůbec neznal. Přece jenom jsem se narodil cca o 12 let později a od většiny interpretů znám jiné skladby. Každopádně vidět mladičkou Rottrovou – Černockou nebylo vůbec na škodu. Od Olympicu potažmo Jandy jsem neznal ani jednu, Walda šel tak nějak bokem – spíš jsem sledoval tu černovlasou tanečnici, Novák a jeho škodovka, Pilarová rozdávající balonky, Plavci a „Zelenáči“ v pohodě, Neckář mezi zrcadly, a mnoho dalších, ale nejvíc se mi líbila Zagorová a šaškující Hrzán okolo ní a pak trojice Martha & Tena Elefteriadu a Bob Frídl. Docela pohodová oddechovka… ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Normalizace se podařila a národ si vesele zpívá vstříc radostné budoucnosti. 1) Vzpomínky na vlastní studentská léta pak umocňují zážitek._____ 2) Přihoďme pěvecké bardy, když byli mladí a pěkní._____ 3) A nelze popřít, že ve výběru jsou parádní optimistické a příjemné písničky. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Velmi podařený archivní vzpomínkový snímek, který přinesl písničky z roku 1972. Pamětníkům známé písně jsou různě aranžovány, klipy jsou kratší než samostatné písně, aby se do půl hodinky vlezlo co nejvíce. Ale i tak moc hezký průřez starými songy s dnes už hodně staršími nebo bohužel zemřelými účinkujícími. ()

Autenticita 

všechny recenze uživatele

Bizár jako hrom. Zřejmě silnej ročník. ... Osvěžující šaškování Hrzána v klipu mladé Zagorové. ... Než jsem poznala Petra Jandu v okně s břitvou, chvíli mi to trvalo. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Máme možnost slyšet skutečné hity a vidět zpěváky ještě mladé a plné sil. Kdo má rád hudbu let 70. jistě bude spokojen i v tak krátkém programu. Jednotlivé písně působí jako klipy v těch scénkách. Každý si ale musí uvědomit, že nelze daný pořad hodnotit dnešním okem, ale tehdejším. Zkrátka se to tak dělalo, bylo to populární a lidi to měli rádi. ()

Reklama

Reklama