Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je rok 1981 a jedenáctiletá Monica se nastěhuje do sousedství domu, kde bydlí stejně starý Quincy. Oba milují basketbal a sní o tom, že budou hrát v NBA stejně jako Quincyho otec. Navštěvují stejnou střední školu, kde oba patří ke hvězdám svých týmů. V té době se jejich zvláštní přátelství mění v lásku a společně jdou studovat na univerzitu USC. Tam se jejich sportovní kariéry začnou rozbíhat jinými směry. Quincy odchází hrát již po prvním ročníku do NBA a Monica po ukončení univerzity do Španělska. Znovu se tak setkávají až po pěti letech. Quincy se snaží o návrat po těžkém zranění a Monica prochází krizí – hraní ji už nepřináší tolik potěšení jako dříve… (Had6)

(více)

Recenze (18)

Judy24 

všechny recenze uživatele

Film s docela mistifikujícím názvem, protože je v něm asi trochu víc lásky, než basketbalu, což z toho zanechává jedno ulíbané černošské romantické drama, kterým ten basketbal spíš tak nějak "prochází", než že by ho vyloženě táhl. Mně to nevadilo; ten sport mi nikdy nebyl příliš blízký a k tomu filmu jsem se dostala přes sekci "The Most Memorable Movie Kisses" na webové stránce módního magazínu, takže jsem věděla, co si pouštím. Omara Eppse jsem nepoznávala (třikrát jsem kontrolovala imdb, než jsem uvěřila, že to je vážně dr. Forman) a Sanaa Lathan je pro mě příjemný nový objev. Pokud se těšíte na basketbalové drama s trochou romantiky, vůbec tenhle film nezkoušejte (dopadnete jako Herr_Flick). Pokud ale máte náladu na dva ocucávající se mladé lidi, co občas hážou míčem do koše, tak to s Love & Basketball klidně můžete zkusit. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já se na basket ráda dívám, to ano, ve škole na těláku jsem ho hrála, ale se svými 158 centimetry bych asi díru do světa neudělala. Tady ho až tak moc nebylo vidět, spíš se celý scénář točil kolem vztahu Quincyho a Moniky, ale nemohu se zbavit pocitu průměrnosti. Rozdělení do čtvrtin mělo svůj význam, to se povedlo, ale že bych byla okouzlená a emotivně to se mnou cloumalo, tak to ani omylem. Je to příjemná pohodovka na jedno kouknutí, jinak neshledávám žádnou motivaci, dát si jednou repete. Občas jsem zaslechla moc hezký hudební podkres, to ano, ale asi mám dnes špatný den, jinak si nedovedu vysvětlit to poměrně vysoké hodnocení. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Ona, on, od seba, spolu a medzi to všetko sa stále motá basketbalová lopta. Love & Basketball je obyčajná romantická záležitosť, pri ktorej si super oddýchnete. ()

Herr_Flick 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na basket a dostal tohle. Odpad! za LOVE & ** za BASKETBALL a ty laciné záběry ze Staples Center. Nemilujete-li tenhle sport a černošskou kulturu, ani se na to nedívejte. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Len dalsi tuctovy sportovy film o basketbale, Dzina Prins Bifwud je asi cernoska, ale rozhodne len rezisersky rutiner. natocene tuctovou reziserskou rutinou, vystupuju tu sami US cernosi, to je mi jedno, len NBA ma nebavi, a ani ju nesledujem, takze tak. Tuctovy scenar, dialogy nic moc ...... pravom to ma ostat v sivom sedivom, nevyraznom priemere : 60 % ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Sice toho basketu tady moc neuvidíte, ale nemyslím si, že by to mělo nějak zasáhnout do kvality filmu. Tohle sportovní drama s prvky lásky je nepochybně spíš příběhem romantiky mezi dvěma přáteli, kteří jsou si z nějakého důvodu souzení. No, když opomenete tu dostatečně velkou nadsázku, kterou je tento snímek zasažen, tak do toho průměru se dá nakouknout. Jinak ta poutavost by mohla být výraznější. Určitě tohle není film, který vám utkne v paměti. ()

yatan 

všechny recenze uživatele

tento mily maly filmik si vas ziska svojimi malickymi momentami ktore su pod vedenim citliveho zenskeho vnimania reality basketbaloveho sveta a dvoch mladych ludi opacneho pohlavia v nom..velmi trefny soundtrack a viac ako solidny vykon herecky sanaa lathan ktora ocividne basketballu moc v zivote nehrala aj ked postave som to vo filme na moment uveril dodavaju filmu drive a cozy atmosferu..je to predovsetkym zensky romanticky film s mojou srdcovou zalezitostou - basketballom..aj preto sa neviem dockat filmu More Than a Game!!! v ramci svojho potencialu 8/10 ()

gezper 

všechny recenze uživatele

Ano, pár dobře průměrných scén se tam najde (basket např.), zbytek je povětšinou balast, všední, naivní, tuctové. Párkrát jsem se dokonce zasmál, především na místech kde to určitě vtipné být nemělo. A dlouhé, natahované to bylo až .., no až moc. [400-stý CSFD komentář] [40%] ()

Špinič 

všechny recenze uživatele

Béčková predloha a spočiatku aj spracovanie nedávajú tomuto filmu veľké šance na úspech. Ale medzi hlavnými postavami funguje prirodzená chémia a celý film má až do konca veľmi dobrý náboj. V podstate viete ako to asi skončí, ale pár dobrých scén sa tam nájde, najkrajšia bola asi posledný zápas 1vs1. Pre fanúšika basketbalu určite potešenie, pre ostatných aspoň príjemné strávenie napr. nedeľného popoludnia. ()

kamislava 

všechny recenze uživatele

Film je sám o sobě průměrný a český dabing to ještě zhoršuje. Nevím jak ostatním, ale mně tam slova jako mlíčňák, pacholek a podobně vůbec neseděly. Scéna na fanty se mi líbila :) I soundtrack byl dobrý, jinak film ničím příliš nevyčnívá. ()

xhelmutx 

všechny recenze uživatele

je to take sladke ako aj the secret life of bees ale ja to zerem...prince-bythewood vie do filmu nakoncentrovat to nieco "inee" co vyzaruje z ciernych ludi a aj taku tuuu zvlastnu pokoru a dobro, ktore vnimam pri stretnutiach s nimi aj v beznom zivote... ()

sedlis 

všechny recenze uživatele

Mám celkem rád filmy ze sportovního prostředí, tohle mne ale zklamalo, přestože hodnocení je zde celkem vysoké. Momenty, kdy v poslední vteřině hlavni hrdina zaboduje a zachrání zápas jsou trochu laciné, zde navíc hodně předvídatelne a tim na moji nervovou soustavu nefungující. Těch několik uspokojivýCh scén bohužel nezachrání chabý děj a vztahove eskapády filmu ani na černošské obsazení i celkem sympatické tváře..no a závěrečný zápas o srdce mezi hlavními představiteli posílá film u mne o další hvězdu níž. . ()

Související novinky

Spideyho kámošky dostaly režisérku

Spideyho kámošky dostaly režisérku

31.05.2017

Ačkoliv pořád není jasné, jestli (a případně jak) se Spider-Man zapojí do nového pavoučího vesmíru od Sony, máme tu už druhý projekt, který nabírá reálné obrysy. Nejdřív jsme zjistili, že Ruben… (více)

Reklama

Reklama