Reklama

Reklama

Greta

  • Švédsko I Am Greta (více)
Trailer 1

Příběh dospívající aktivistky Grety Thunbergové je vyprávěn prostřednictvím působivých, dosud nevídaných záběrů. Počínaje školní stávkou jednoho člověka pro klima před Švédským Parlamentem, režisér Grossman sleduje Gretu – stydlivou školačku s Aspergerovým syndromem – v jejím vzestupu k výjimečnosti a jejím podněcování povědomí o globálního dopadu tím, že podněcuje školní stávky po celém světě. Film vrcholí úžasnou větrnou cestou přes Atlantský oceán, aby promluvila na summitu OSN. (Film Europe)

(více)

Diskuze

Honza8

Honza8 (hodnocení, recenze)

tento dokument je vrcholem dnešního idiotizmu. tuhle nemocnou pindu nemůže normální člověk brát vážně. připomíná mi náš současný pětihovnoslepenec, který měl v opozici na vše jasný názor a řešení a dnes u vesla jsou totálně v píči s podporou obyvatel asi 5-10%. taky umím řvát, že je vše na hovno a špatně. fakt to umím dobře! mám vzkaz pro hvezdičkový superidioty: Vytáhněte si aspoň hlavu z prdele a pak si ji pořádně umyjte, uleví se vám i nám!

na příspěvěk reagoval LAZARUS111

Uživatel CreepyJoe smazal svůj příspěvek.

Uživatel smazal svůj příspěvek.

Deleatur

Deleatur (hodnocení, recenze)

Protože dokument končil neblaze proslulým "How dare you?!", které mě od sledování Thunbergové málem odradilo, přidávám následující střízlivou přednášku, kde se k tomu vrací: https://www.youtube.com/watch?v=Eo_-mxvGnq8

 

Ještě lepší byla na TEDx: https://www.youtube.com/watch?v=EAmmUIEsN9A  (protože mluvila hlavně o tom, jak se k tomu dostala a nebála se ani upřímnosti stran projevů svého syndromu).

 

Pravda, v obou případech byla trochu uspávací a na TEDx se snažila být tak vážná, až vylezly její tiky. Ale proto mě tak moc překvapilo, že když se uvolní, je navíc ještě vtipná: https://www.youtube.com/watch?v=rhQVustYV24 

Deleatur

Deleatur (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

Tamní komenty se mi nechce číst. U Grety jsem je označil za účelové jen proto, že většina z nich se ji zřetelně snaží bránit před hejtery a trolly či je píšou podobně idealističtí mladí aktivisté. *vysmáté sluníčko*

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Deleatur

Co je na komentářích k Sicilian Vampire nenormálního? Třeba to, že těch 6000 hodnocení tam je od doby, kdy ten film nebyl k mání v široký distribuci a běžel na pár festivalech a podobně divný hodnocení mají skoro všechny filmy toho režiséra. Jako ok, chápů, že lidi neradi píšou, takže komentářů bude vždycky míň než hlasů. A hodnocení Grety je mi vlastně jedno, jen poukazuju na to, že se tvůrci ve svý ješitnosti často chovají stejně jako diváci ve svý zaslepenosti vůči nějaký osobě.

na příspěvěk reagoval Deleatur

Deleatur

Deleatur (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

Koukám, že to máte promyšlený - je to "kontroverzní", ale má to jen 1% komentů? Což má být něco divného oproti zdejším 6%? A co je na poměru hodnocení a komentů u Sicilian Vampire "nenormálního" kromě toho, že Vám se nezdá? Titanic má přes milion hodnocení, ale jen necelé 3 tisíce komentů (na IMDb).

 

S těmi účelovými účty můžete mít pravdu, je to polovina z 10/10. Ale i když je odečtete, podle komentů dostanete na IMDb hodnocení 86%. Obdobně je to tady 39% (ano, to je pořád daleko za IMDb). Suspektní je nepoměr pouze u "Audience Score" na RT - podle hodnocení 36%, podle komentů ale 79%. K tomu dle mého ale stejně nikdo nepřihlíží, od toho je tu IMDb, na RT jde o netové kritiky.

 

Závěr tedy je, že Češi jsou líní, zamindrákovaní a závistiví a Piráti nemusí zas tak hladce vyhrát podzimní volby. :DDD

na příspěvěk reagoval vegetol.mp, G04T

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

 Takže........dejme tomu, že tenhle dokument, tvůrce a Gréta by neměli být příkladem a sou špatný, takže proto je v pořádku znečišťovat planetu ? Super logika. 

Uživatel Yoshitsune smazal svůj příspěvek.

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Sidarius

Ha ha, tady je vidět, jak jsi naivní. Je to přesně naopak, než co píšeš. Ano, možná tomu plno lidí dalo odpad, aniž to vidělo, ale tvůrci se zachovali naprosto stejně. Není normální, aby měl film, navíc na tak kontroverzní téma jako je Greta, skoro 6500 hlasů a jen cca 84 komentářů. Dal jsem si tu práci a podíval se, kdo píše ty oslavný recenze, co tomuhle filmu dávají 10/10. A světe div se, plno těch účtů nikdy žádnej jinej film než Gretu nehodnotilo. Takže to hodnocení na IMDb je pravděpodobně falešný, jako např. tady: https://www.imdb.com/title/tt4693464/?ref_=nm_flmg_act_29 Kdy má film 66 komentářů a cca 6300 hlasů. Prostě tvůrci Grety si zaplatili nějakou klikací farmu někde v Indii, aby jim tam psala, jak je to žůžo film. Sorry, že ti kazím iluze o tom, jak je ten film veřejností úúúúúžasně přijímanej.

na příspěvěk reagoval Deleatur

Sidarius

Sidarius (hodnocení, recenze)

A co takhle hodnotit dokument jako takový a ne odkopávat svoje maloměšťácké myšlení a hodnotit změny klimatu nebo Gretu samotnou?

Fakt by mě zajímalo, kolik procent lidí, co dalo odpad, to skutečně vidělo. Tipl bych si, že maximálně tolik, kolik je tady to hodnocení.

Ostatně:
https://www.imdb.com/title/tt10394738/
https://www.rottentomatoes.com/m/i_am_greta

Ale jedna výhoda tu je, podle odpadu tady se dá poznat zapšklý konzervativní pozér, který ve skutečnosti nehodnotí filmy/dokumenty jako takové, ale vlastně sám sebe.


na příspěvěk reagoval vegetol.mp, M_Bery

Deleatur

Deleatur (hodnocení, recenze)

M_Bery

Ježkovy zraky! A kde ještě vidíte moje "multy"? Ať to máme z jedný vody načisto a Vy si můžete dát asi tak 257. předsevzetí, že na moje příspěvky nebudete reagovat. :DDD

na příspěvěk reagoval M_Bery

M_Bery

M_Bery (hodnocení, recenze)

Deleatur

Doufal jsem, že alespoň tahle diskuze se obejde bez Deleatura a jeho příspěvků, ale očividně sis našel konkurenta... # *pohoda tabáček*

na příspěvěk reagoval Deleatur

Deleatur

Deleatur (hodnocení, recenze)

confususeos

Ten důvod je z komentářů, či spíše splašků naprosto zřejmý. Stejně to ale doporučuju ignorovat, na IMDb jsou soudnější: 67% ze skoro 6,5 tisíce hodnocení. Na Rotten Tomatoes je to "certified fresh" se 79% a konsenzus: "Audiences might not learn anything new from I Am Greta, but its stirring chronicle of the young activist's efforts is inspiring." *pohoda, tabáček*

Deleatur

Deleatur (hodnocení, recenze)

Socrates

Copak? Nejen Vy jste mi předhazoval, že píšu zdlouhavě a nesrozumitelně, a když se objeví někdo, kdo píše srozumitelně a stručně, tak je to můj mult (jestli dobře rozumím - můj další profil)? Tomu říkám brilantní dedukce! :DDD

 

2 NovySvet: Mrzí mě to, zvlášť když Vás někdo srovnává se mnou, ale já za jejich hloupost nemůžu. Prostě to ignorujte, stejně se to vyvrátit nedá. *pohoda, tabáček*

na příspěvěk reagoval M_Bery

G04T

G04T (hodnocení, recenze)

Mimochodem je super že hodnocení stále klesá, nedávno 27%, předevčírem 26% a teď 25%. Jupí!!:)

confususeos

confususeos (hodnocení, recenze)

Nedokážem pochopiť prečo má tento film tak nízke hodnotenie. Pozrite sa na kameru, na zvuk, na to ako je príbeh vystavaný! Ja nehovorím, že je to najlepší dokument aký som videl, ale rozhodne by si zaslúžil, za mňa aspoň 72%. Celkovo si myslím, že ide o príjemne zvládnutý projekt. Všimol som si - asi niekde v polovici filmu to bolo -, že som film vôbec nevnímal ako dokument, ale typicky škandinávsky vystavaný filmový príbeh. Hovorím si páni, ako sa im asi podarilo aby im všetci tí politici stáli vo filme a až vtedy som si znovu uvedomil, že tieto scény nie sú hrané a sú skutočné. Rovnako skutočné ako klimatická kríza a aj keď som sa k tomu nechcel veľmi vyjadrovať, očividne tu s Gretou má veľa ľudí nejaký osobný problém aj keď ju osobne nepoznajú. Ak by bol vypočutý akýkoľvek človek, s akoukoľvek minulosťou, či dokonca politickým pozadím ako hovorí o vážnosti klimatických zmien, tak by mal byť už nielen vypočutý, či braný vážne - malo by sa konať - drasticky a rýchlo. Či môžeme ako ľudia za globálne oteplovanie? Ja neviem, ale poďme na to z iného konca - Každý jeden rok, každý z nás zje 1 celú platobnú kartu vo forme mikroplastov - a to zo zvierat či balenej vody. Dokonca už rodíme deti, ktoré ho v sebe majú. Za to môžeme určite! Rovnako za masové vymieranie druhov. Z oceánov - zdroja všetkého života, plienime čo sa dá a tvoríme masový hrob plný odpadkov miesto rýb a planktónu. Aj za to môžeme určte my. AK teda nemôžeme za najdrastickejšie oteplovanie za posledných 20 000 rokov (a možno omnoho viac), tak máme povinnosť k samým sebe s tým niečo urobiť, pretože TO FAKT MOŽEME! A ak nie, nevadí - nič sa nedeje, pretože nič tak strašné sa zase nestane. Jednoducho vyhynie jeden z mnoha ďalších druhov, bez ktorého bude tejto planéte lepšie. Len ma to veľmi mrzí za ľudí ako je Greta - za deti ktoré za nič nemôžu a za deti ktoré sa už nenarodia kvôli nám. Film je dobrý, zamyslite sa na akom portály ste.

na příspěvěk reagoval G04T, Deleatur, M_Bery

M_Bery

M_Bery (hodnocení, recenze)

G04T

To znamená co?! Neznamená to to, co si právě myslím. že ne? (zlatej panďulák) Že to není pravda...

NovySvet

NovySvet (hodnocení, recenze)

Socrates

To ani nevím, hele :D Já se tak pojmenoval proto, že tenhle termín často používají příznivci jedné nejmenované politické strany a prudí s tím všude, kde můžou, ale že se to tam objevilo chvíli předtím než jsem tam přišel, to je pro mě novinka :D

na příspěvěk reagoval Socrates

G04T

G04T (hodnocení, recenze)

Pozor, pozor! Upozorňuji všechny lidi se zdravým rozumem (agenty Polska, Ruska, Maďarska a Číny), že tahle mrdka bude brzo v modrym. Tak se na to připravte, abyste náhodou nedostali infarkt!

na příspěvěk reagoval M_Bery

Socrates

Socrates (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

A hlavně mult, kterej se na csfd, konkrétně na diskuzi profilu Ellen Page, objevil chvilku po tom, co tam padl termín "nový svět". :-)

na příspěvěk reagoval NovySvet

NovySvet

NovySvet (hodnocení, recenze)

Kolik lidí tady hodnotí dokument a kolik z nich hodnotí Gretu? Buranství některých uživatelů ČSFD se opět "nádherně" projevilo...

na příspěvěk reagoval vegetol.mp, M_Bery

Han_Quintet

Han_Quintet (hodnocení, recenze)

Lol Darknig, tomu dal pět hvězdiček, to je ten debílek co věří, že sluneční aktivita nemá žádné vliv na klima :DDD a že prý je hoax, že vědci kdy tvrdili,  že planeta se ochlazuje, místo otepluje, takovej ten klaskej eko aktivista, ví o tom hovno, ale angažovat se musí :D

na příspěvěk reagoval LAZARUS111

Han_Quintet

Han_Quintet (hodnocení, recenze)

He he he, koukám, že cenzura ohledně hodnocení nic moc nezmohla, nějak je to furt pod třiceti :D

G04T

G04T (hodnocení, recenze)

Vozíčkář yoshitsune zas vyblil svoje moudro :DD nejdřív se nauč chodit a pak vysírej ty svoje pseudointelektuální moudra

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Nějaký důkaz by byl ? Nebo je to "jedna bába povídala" ptám se pro kamaráda

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Hodnocení IMDb: 6,1 (6 106 hlasů) a k tomu 81 recenzí od diváků. Ukázkový příklad falešnýho hodnocení, který si tvůrci nechali naklikat, aby jejich film nebyl v žumpě.

na příspěvěk reagoval M_Bery

G04T

G04T (hodnocení, recenze)

DJ_bart

Určitě je podřadná Amerika tvým vzorem, chocholoušku. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Vidím tě za pár let v Pirátjugend s rudou na pažích nebo nejlíp v čele digitálních milic. To se ještě nadějeme!

na příspěvěk reagoval DJ_bart

Reklama

Reklama