Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(16)

Špičkový hoteliér přijme nabídku řídit hotel plný mrtvých duší. Potká tak jeho původní majitelku a pronikne do jejího prapodivného světa. (Netflix)

Recenze (24)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Hotel Del Luna byl od začátku velkolepý, úchvatný a úžasné nápady z něj sršely v každé epizodě. A uprostřed toho kouzelného světa září i dojímá IU, která je bezesporu hvězdou seriálu. Kromě práce scénáristek a hereckých talentů by se dala vyzdvihnout překrásná kamera, originální outfity, velkolepé interiéry, nádherný soundtrack... a tak dál. Až by to mohlo vypadat, že je to celý dokonalý. Ale to zase není, i scénář má svoje drobné mouchy (rozuměj trochu opakované, natahované pasáže) a zaregistrovala jsem i herce, u kterých mi přišlo, že ještě nemají tak úplně rozvinutý talent. Stejně mě to ale (zejména ke konci) plně pohltilo. 4,5* ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

IU je krásná a skvěle to zahrála. No a pak je tam ten zbytek. Tenhle seriál byl skvělý jako pozadí, dalo se při něm dělat něco dalšího a vůbec nic vám neuteklo, vždycky jste se chytli. Rozjelo se to fajn, ty epizodky s různými dušemi se mi líbily, ale pak se vlastně jakože odhalilo, co se stalo v minulosti, nemluvě o tom, že se dost brzy vyjasnila přitažlivost mezi hlavními postavami, takže pak tam najednou nasekali sériového vraha, což zabralo nějakou dobu, aby se to ke konci vzalo úprkem, rychle se všichni odlifrovali na onen svět a čao. Nevyrovnaný krásně vypadající seriál. Ale pustoprázdný. Taková ta pohodička na nedělní odpoledne, když nechce absolutně nic dělat. 60 %. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem dalšímu duchařskému námětu sester Hongových, ale ony to kupodivu zvládly. Jedinečný příběh o mrtvých přebývajících ve speciálním hotelu se zvláštní majitelkou Jang Man Weol a jejím nedobrovolným asistentem - Koo Chan-Sung, kterého vlastní otec pro záchranu života zaprodal hotelu duchů. Oba se dva musí postarat o přání svých hostů, které zasahují do světa živých. Takže dostanete žánrový mix, příběhy s nádechem hororu, romantiky, pomsty, hlavní linka je ve druhé polovině jasná vengeance story se silným podílem romantiky. Naštěstí jsou tady výborné hlavní i vedlejší postavy. IU jsem nevěřil, že zvládne vytvořit tak silnou hrdinku(V Bel Ami je nováček, ve Scarlet Heart sympatický nováček, stejně jako v The Producers a v My Mister je naprosto příšerná). No a teď náhle stvoří neuvěřitelně plastickou postavu s aurou moci, charismatu, ona je skutečný idol (bez pejorativní významu), který se stal ikonou, předvádí svoje nejsilnější herectví, nejen drahé šperky a róby, dokonalá směs vypočítavosti, černého humoru a zálibě v luxusním životním stylu. Její partner Yeo Jin-Goo se rovněž snaží v roli střízlivě uvažující hoteliéra, který musí krotit svoji šéfku, která potřebuje občas uzemnit. IU ho však naprosto zastínila, ačkoliv mi tento herec nepřijde jako to nejlepší co Korejci mají, nevadil mi. Musím se však zeptat, nezastal by tu samou roli a nehodil se na ni více Jang Keun-Suk, Yoo Seung-Ho, nebo Kim Soo-Hyun? To už by bylo prostě dokonalé. Navzdory tomu, že díly jsou hodně nad hodinu, tak v žádném případě nejde o nudu a natahování. Je to náročnější seriál ke sledování, díl, dva maximálně naráz. Příběh o lásce, pomstě jdoucí přes staletí byl k vidění mockrát, ale ne zparacován takto. Sestry Hongovy vytvořily příběhy, kde Vás vždy něco překvapí, občas se leknete horrového settingu, děj se postupně vybarvuje, vynikající humor, narážky, camea hereckých hvězd nemají chybu, pěkná instrumentální složka OST, v rámci písní, asi jen jedna skladba, co mě zaujala, ale celkově před sebou máte korejský seriál roku, 4,5 hvězdy. Jsem rád, že v odhadu kvality herectví a seriálu jsem se tentokrát mýlil, protože duchařské téma prostě moc nemusím, tady jde však o něco jiného. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Neskutečná záležitost. A v mnoha směrech. Tak jako Yeo Jin-goo strhl celého Crowned Clown svým výkonem na sebe, tak tady to udělala IU. Všichni byli dobří, ale ona byla jedinečná! Že umí hrát, dokázala už ve Scarlet Heart, ale tohle byla její zatím životní role. Těch výrazů, těch poloh, co tam zahrála. Opravdu nemám slov a ani dost vhodných superlativů. Že sestry Hong umí psát, je bez debat. Na moji první Koreu (My Girlfriend is a Gumiho) Hotel svým způsobem nemá a ani mít nemůže. Je to něco úplně jiného. Je to nejenom příběh, ale i filmový obraz, v kterém si kamera úžasně vyhrála i s barvami. A hlavně je to smutný seriál. Ale vlastně to není smutek, který vás rozpláče. Naopak vnese vám do duše klid. Přesto i tady jsou vtipné scény a nejednou se člověk usměje. A ještě jeden nezvyklý aspekt má. Prakticky v každém díle je nějaké luxusní cameo. Nemám co vytknout a podle toho taky můj komentář vypadá. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Přidávám se k lidem tvrdícím, že sestry Hongovy dovedou psát výborné příběhy. Hotel Del Luna nemá slabá místa a kupodivu vyzní nově a jinak. Majitelka hotelu je velmi plastická silná postava a ke konci jsem občas přestával sledovat titulky a zaměřoval se na spektrum výrazů její tváře. Viděl jsem ji v Scarlet Heart a tady nesmírně potěšila, o kolik je lepší (samozřejmě se mi také líbilo množství outfitů, které v průběhu seriálu ukáže). Celkově lepší, než Goblin. OST https://www.youtube.com/watch?v=Dtu5yGDttCw ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál nabízí celkem nebezpečnou věc. Pokud smícháte okouzlující IU s krásnými šperky, účesy a nepřeberným množstvím nádherných šatů a rób, vzniká smrtelně nebezpečná krása jež by mohla vyústit v můj infarkt a stal bych pak jedním ze zákazníků Hotelu Del Luna :-) Herecky je IU vážně úžasná, bohužel to samé nelze prohlásit o jejím mužském protějšku – ne že by předváděl špatný výkon, ale nijak zvlášť nezaujme, prostě jen dobrý herec. Prostředí hotelu je vážně působivé a děj velmi zdařilý, oplývá spoustou pěkných, působivých, emotivních i napínavých příběhů, pominout nelze samozřejmě ani ústřední dvojku. Oproti tomu historická část vyprávění mi přišla realizací malinko chudá, trošku lacině odbyté. Pochválit musím ale skvělou kameru a zdařilý soundtrack – na samostatný poslech sice úplně není, ale v seriálu se vyjímá víc než dobře. Takže závěrem - ač to bylo moc příjemné a nejen díky IU velmi zábavné pokoukání (tu zhýčkanou potvoru hrála bravurně), pro nějaké ty menší nedostatky a slabší mužskou hlavní roli nemůžu napálit plný počet, tolik upoutat mne to prostě nedokázalo, ač mnohé scénky z hlavy jen tak nevyženu. Možná kdyby Ku Chan Seonga hrál někdo působivější, bylo by z toho víc než 85%. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Veľmi smutný seriál aj keď napriek tomu veľmi pozitívny, námet mŕtvych duší bývajúcich v špeciálnom hoteli kým si "nevyriešia resty na zemi" a neodídu za posmrtným životom je zaujímavý. Majiteľka odpykávajúca si svoje hriechy, nie živá, nie mŕtva, odsúdená čakať na svoje rozhrešenie, ktoré si musí vykúpiť najťažším spôsobom. Priznám sa, že do posledného okamihu som dúfala, že jej bude odpustené aj bez tej obete a pekne som to oplakala. Páčilo sa mi to ako námetom, tak aj obsadení. Pieseň Done for me mi dlho nevypadne z hlavy. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Uf, pro mě osobně zatím nejslabší korejský seriál. Kdyby se vykuchaly ty otravně unylé pasáže, doprovázené přeslazenými songy, nejspíš bychom se dostali na snesitelných deset epizod. A kdyby si ve střižně tvůrci vyhráli, tak mohl být Hotel Delluna skvělý osmidílný seriál plný příběhů tak silných, že by se z nich dalo udělat několik parádních celovečeráků. A to nemyslím jen ten hlavní motiv o osudové lásce. Nápadů měli tvůrci hromadu. Jenže....i když jsou korejské seriály mixováním žánrů proslulé, tady byl ten love bujón místy tak silný, že ty ostatní žánry totálně zahlušil. A je to škoda, protože velmi dobře fungovaly flashbacky, resp. dějové linky z minulosti, postavy byly velmi dobře napsané a samozřejmě kapitola sama pro sebe byla IU. Přesto líp hodnotím třeba Tajemný pop-up bar, který je pro cílovku dospělý chlap podstatně stravitelnější. Ale přiznávám, že kritizovat že je K-dorama moc romantické je jako vyčítat koale, že vypadá roztomile. Suma sumárum...některé momenty byly luxusní, jiné příšerné, v průměru tedy za 3*. ()

kklepkaa 

všechny recenze uživatele

IU byla úžasná. Krom toho, že je sama o sobě krásná, tak některé róby a účesy to dotáhly k dokonalosti a jen podtrhly charakter její postavy. Jin-goo Yeo je výborný herec, ale bohužel jeho role mu nedala moc šancí vyniknout. Romantiky mi tu tentokrát přišlo kupodivu spíš méně. Bavily mě i jednotlivé příběhy duchů. Vizuální stránka se také povedla. Opět mě hodně bavily flashbacky. Ke konci ale bylo znát, že už trochu docházel dech. Soundtrack rozhodně patří mezi ty povedenější. Závěrečné cameo bylo skvělé, brala bych druhou sérii.  EDIT: Po zhlédnutí Tajemného Pop-up baru musím ubrat hvězdičku. ()

Roby 

všechny recenze uživatele

Až do konce mě seriál nedokázal patřičně zaujmout k tomu ta romance mezi hlavními hrdiny byla žalostná a z celé doramy byla nejslabším článkem. Naopak flashbacky byly skvělé a poutavé přičemž, každý zaměstnanec měl svůj vlastní silný příběh. Závěrečné dvě epizody moje hodnocení žene nahoru, ale průměrný dojem, který ve mě seriál zanechává už nezmění. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Krásný, poetický duchařský příběh, který měl jen zbytečně moc dílů. Vyházela bych půlku vzdychací vaty, přidala špetku víc bubu akce a bylo by to za plný počet. Takto dávám 65%. ()

jarah 

všechny recenze uživatele

Som rada, že som po čase znova natrafila na kvalitný seriál. Dlho som sa mu bránila a našiel si ma v pravú chvíľu. Po jeho zhliadnutí mám dojem, že IU je hádam najlepšia JK herečka svojej generácie. Obsadenie sa produkcii celkom podarilo, každá postava zanechala dobrý dojem, niektoré zaslúžene zahviezdili. Yi-sook Seo potvrdila svoje herecké kvality, ale mňa zaujal svojim prirodzeným vystupovaním Lee Do Hyun, prajem mu skvelú hereckú kariéru. Zaujal ma scenár s originálnymi nápadmi, symbolika, kamera aj strih, prelínanie záberov bolo skvostné, dokonca mi nevadili ani predĺžené scény, pretože mali svoj význam a bez nich by celé dielko nemalo taký efekt. Postupné dávkovanie príbehu aj prelínanie minulosti s prítomnosťou bolo namiešané bez chyby, neunavovalo a nenudilo, práve naopak. Reklamu na sódu, hodinky a ďalšie výrobky si divák nemôže nevšimnúť, jej umiestnenie sa dalo lepšie naštudovať, ale nebola to zas až taká tragédia ako u iných seriálov. ()

Meeryan 

všechny recenze uživatele

Hezká pohádka. IU je skvělá, mám ji ráda, ale toho herce ne... Sledovala jsem to nepřítomně, nezaujalo mě to. Má pozlátkové hodnocení... Dala jsem 2**, snižuji na * ()

Felisr 

všechny recenze uživatele

Seriálu sráží hodnocení tuplovaně nezajímavá hlavní mužská postava - jak vizuálně, tak herecky. Menší natahování stopáže by také prospělo. Na přepálenou délku posledního dílu mě osobně přišel konec poněkud neslaný, nemastný. Ale druhou řadu kvůli tomu nevyžaduji. Jediné, co stálo za dokoukání celé první řady je nádherný úsměv pro mě dosud neznámého Lee Do Hyuna. ()

bulinka 

všechny recenze uživatele

Chvíľu mi trvalo, kým som si zvykla na herca, čo hral Goo Chan-Seung (Yeo Jin-Gu), za to Jang Man-Wol (Lee Ji-Eun) som si obľúbila hneď. Skvelo zahrané a veľmi som sa na nej bavila 😊. Vedľajšie postavy, boli tiež zaujímavé. Príbeh ma bavil a čakala som napäto až dokonca ako to skončí. Priala som im šťastný koniec. Ako to dopadlo, ale nebudem prezrádzať. Myšlienka o tom, kam idú mŕtve duše bola pekne citlivo spracovaná. Kiežby to tak bolo naozaj tak na onom svete 😊. Hudba sa seriálu tiež vydarila, takže ja som bola spokojná. ()

mas0n 

všechny recenze uživatele

Začalo to jako "horor"/drama/komedie, skončilo jako těžká romantika... Nejsem asi úplně cílovka, takže možná některé věci nedokážu docenit, ale přesto jsem spokojený. Seriál jsem sledoval z jediného důvodu, a tím je představitelka hlavní role. A ani v nejmenším mne nezklamala. Zatímco ve Scarlet Heart jí v podstatě stačilo jen koulet očima (close-upy její tváře ostatně tvoří dobrou pětinu stopáže seriálu), v My Mister už si to musela "uhrát", a zde je její výkon ještě lepší. IU už prostě není jen jedna z nejlepších současných korejských zpěvaček, ale i hereček. Yeo Jin Goo vedle ní vypadal jako čerstvě oživlý panáček Ken - pěkný, ale poněkud strnulý. Možná to byl ale záměr, nebo to tak připadalo jen mně. Je jasné, že divačky teenagerky to budou vidět jinak. Zápletka fajn, těšil jsem se na každý další díl. Potěšila Mina z mých oblíbených Gugudan, camea Lee Joon Giho, Sulli, i to závěrečné Kim Soo Hyuna (Season 2?). A nesmím zapomenout ani na skvělý OST v čele s Heize a Taeyeon! ()

meda2016 

všechny recenze uživatele

Tohle nedám. Co ostatni oslavuji diky hlavní představitelce mne neskutečně nudí. Jak tu zaznělo - "pustoprázdný". ()

maneki_neko 

všechny recenze uživatele

Věčně mrzutá, lakomá a krásná majitelka hotelu pro bloudícího duše zemřelých v podání popové hvězdy IU svůj herecký výkon podala bravurně. Díky své cynické povaze a černému humoru je takovým tahounem seriálu. ''Doprovodné'' postavy v podobě mladičkého portýra, jež zahynul během Korejské války, elegantní správkyně nebo sympatického barmana s knírkem, co míchá stylové koktejly, byly velmi příjemným zpestřením celkové atmosféry, hlavně když v seriálu nastane nějaký dramatický moment (a takových tam je opravdu dost) a někdo to tam prostě rozsekne vtipnou poznámkou, která jejich šéfku Man-Wol potom pořádně rozzuří.To je pak teprve sranda! Jediná postava, která občas působila dost fádně, byl Chan Seong v podání Jin-goo Yeo. Je pohledný a oblek businessmana mu padne jako ulitý. Herecké nadání bezesporu má, ale chvílemi mě jeho styl hraní unavoval. Jako by zde jeho působení bylo jen pro okrasu a nikoliv pro vyjádření nějakých ''emocí''. Soundtrack se jim zde vskutku povedl, dokonce mě několikrát dovedl k slzám i smíchu zároveň. ()

Veruska.Kuru 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem nevěřila vlastním očím, jak moc mě to bude bavit... Dily byli poměrně dlouhé což je fajn. U 4 dílu jsem málem dělala magi v kostkách a to doslova.. A pak ten duch ke konci ten mi též nahnal strach.. Musím říct, že herečka byla úžasná a tato role ji sedla. Nela jsem ji ráda. A ty návraty do minulosti bože, jak já to miluju to jejich oblečení.. Ty vtipný klobouky u chlapů prostě krása.. Miluju to.. Tady toho bylo dost. ❤️ Takže za mě krásné.. Poslední díl byl smutný, ale zároveň divný.. Konec jsem jaksi nepochopila... Jak proč co jak.. Prostě nevím.. Cumela jsem a nechápala... Za mě krásné, ale konec nechápu... ()

Reklama

Reklama