Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Třináctidílný komediální seriál ČT z prostředí společenského týdeníku.

Epizody:
1) Seznamovací porada
2) První číslo
3) Prezentace
4) Narozeniny
5) Americké metody
6) Zvětšenina II.
7) Barák for sale
8) Svatba
9) Hokej jako droga
10) Sexuální harašení
11) Ona, on či klon?
12) Hrobař
13) Nová sekretářka (hippyman)

Recenze (22)

Gemini odpad!

všechny recenze uživatele

Správná Susan, Na Jedné Lodi. Dobré a hodně, hodně vtipné seriály z prostředí redakce tištěného média. Duch Český...deset, devět, osm, sedm, šest, pět, čtyři, tři, dva, jedna, hluboký nádech a hluboký výdech...ták. Duch Český. No. Ovládání návalů agresivity a touhy ničit a zlomyslně se přitom smát by se mohlo trénovat právě při sledování tohoto pamětihodného počinu české televizní tvorby. A zahraniční televizní tvorby taktéž. Proč se omezovat, tohle je pamětihodný okamžik pro veškerou tvorbu vůbec. Mohlo by jít o zábavnou záležitost, kdyby seriál vznikl o nějakých osm, devět let dříve a portrétoval s notnou dávkou sebeironie situaci v podnikatelské sféře té doby a obzvlášť scénu mediální. Jenže věci se mají tak jak se mají a výsledkem je jakási podivná, neslaná nemastná, ale zato slušně zapáchající záležitost, která bude navěky stejnou ostudou pro ČT jako byli pro Novu Nováci. ()

Radyo odpad!

všechny recenze uživatele

Neděkujem, vypadněte!! A tenhle hnus si vemte s sebou!! Každý, kdo dopustil vznik tohohle paskvilu, anebo se nějak podílel na jeho tvorbě, by měl ve vlastním zájmu urychleně opustit republiku anebo si udělat plastiku obličeje, aby nebyl na ulici poznán. Protože kdybych někoho z nich nedopatřením potkal, tak ho zfackuju do bezvědomí za nehorázné plýtvání penězma na tvorbu pi..vin. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Dálší rádoby český pokus o komediální seriál, který hrubě nevyšel , tentokrát vyjímečně neprodukovaný TV Nova. Jen trapas a zmar. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Pokus o český sitcom, trpící takzvaným 'syndromem České televize'. Mohlo to být skvělé, je to strašné, a přitom stačilo tak málo! Seriál měl šest (!!!) scénáristů. Divadelního režiséra, jehož jedinou televizní zkušeností byla bakalářská povídka "Je to jináč". Postav, že by se daly rozprodávat jako materiál na trhu plném seriálů. Rádoby satirické ambice. Kameru, která vše zbytečně komplikuje. Tradičně nízký rozpočet, jak už to v lakotné ČT bývá. Ale... v případě amerických sitcomů na tom sice taky pracuje třeba deset scénáristů, ovšem na poradách, jako tým, a jeden, který je právě na řadě, to celé sepíše. Ale systém jeden scénárista - jeden díl je naprostá pitomost! Antonín Procházka se v rozhovorech vychloubal, že tam nemá 'přimíchaný smích'. Pak ovšem nechápu, proč to celé zrežíroval tak, jako by tam ten smích měl přijít - s pauzami za každou replikou. Navíc, ten smích nebývá přimíchaný, dělá se to tak, že ve studiu jsou přítomní diváci, nebo (třeba u britcomů) se výsledek divákům pustí a natočí se jejich autentický smích. Běžný sitcom má mít jednu až pět hlavních postav. Tenhle má DESET zcela rovnocených, takže v hlavní pozici se musejí střídat. Snímání studia je u každého sitcomu stejné a ustálené, to ví každý, kdo v životě pár sitcomů viděl. Přispívá to k větší svižnosti. Antonín Procházka a dramaturgové tohle všechno nepochopili a proto to dopadlo takhle. 40% ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Je to špatné. Tu a tam povedený vtip , ale je to jako lovit rohlíky v žumpě. Navíc ten (drobně přiteplený) ředitel, co si namluví Jitku Ježkovou... ()

DJ Obelix odpad!

všechny recenze uživatele

Myslím, že než se někdy ČT odhodlá tento svůj hrubý prohřešek proti diváckému vkusu (který většinou obstarává jiná televize) reprízovat, možná tu již nebudu... ()

Anglie odpad!

všechny recenze uživatele

Sice z pro mně sympatického prostředí novin, ale jinak jeden z nejhorších seriálů poslední doby. Tomuhle se na hony vyhněte! ()

balba 

všechny recenze uživatele

Komediální sitcom z prostředí atraktivního společenského Týdeníku.Skvělé herecké obsazení.Jen škoda , že seriál má nudný a nesmyslný námět.Ani herecké špičky ho nezachránily. ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, mě se to tehdy docela líbilo. Scénář byl možná příšerný (holt když každý díl psal jiný scénárista) a měl moc postav, rozpočet byl symbolický a na kvalitě je to vidět, ale byly v tom docela slušné dialogy a skvělé herecké výkony (Postránecký, třeba taky Jitka Ježková). A když si z toho i po osmi letech pamatuju docela dost hlášek (i když ne nějak zvlášť dobrých), nemůže to být až tak špatné. Zkusím to sehnat, třeba přehodnotím, podle vzpomínek na hraně mezi třemi a čtyřmi, radši tři, protože stanovil pár debilních klišé, ze kterých se české pokusy o sitcom typu On je žena už nevymanily (postava Míši). Nicméně rozhodně lepší než třeba už zmíněné On je žena nebo Redakce. Americká žvýkačka z ruských úst zdobí Ducha českého. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Blahoslaveni chudí duchem. Jenom doufám, že autoři tohoto seriálu nejsou typickými představiteli Českého ducha. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Průser, jiné slovo nelze snad ani použít k tomuto seriálu, kde je humoru asi tak jako vody na poušti Goby. ()

Paity odpad!

všechny recenze uživatele

V Česku byl asi nějaký hlad po seriálu z redakčního prostředí, jinak by nemohli vznikat ty různé Redakce, Duch český apod. ()

Rodin odpad!

všechny recenze uživatele

Kdo přežil třetí díl a nezanevřel, ať se přihlásí. Já měl navíc ještě to štěstí, že jsem se při pokusu vzít seriál na milost trefil přímo do neskutečně debilní variace Valerie Zawadské na ruskou zbohatlici. Ten díl u nás doma trval 7 minut. ()

Reklama

Reklama