Reklama

Reklama

Proč ženy zabíjí - Série 1

(série)
USA, 2019, 8 h 28 min (Minutáž: 46–56 min)

Tvůrci:

Marc Cherry

Hudba:

Mateo Messina

Hrají:

Jack Davenport, Leo Howard, Sadie Calvano, Kevin Daniels, Alicia Coppola, Ginnifer Goodwin, Kirby Howell-Baptiste, Lucy Liu, Alexandra Daddario, Sam Jaeger (více)
(další profese)

Epizody(10)

Recenze (4)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Myslíte, že jsem šlapka? Prokrista, mám na sobě šaty od Yves Saint Laurenta!“ – „Neřekl jsem, že neúspěšná.“ Chvíli trvá, než se k nim propracujeme, ale ve finále tu máme tři milostné trojúhelníky, které se odehrávají v 60. a 80. letech a v roce 2019, a které jsou dostatečně komplikované, aby udržely diváka ve střehu. Aby taky ne, když se scénáristovi v krizi promenáduje po baráku Alexandra Daddario v plavkách, když Ginnifer Goodwin oznámí manželovi, že si koupila pistoli nebo když světácká dámička Lucy Liu podlehne náctiletému zajíčkovi. Jeden dům, tři dámy, tři časová období a tři důvody k vraždě. Všechny tři do sídla přišly s cílem, že z něj udělají šťastný domov a zaženou určité nepříjemnosti z nedávné minulosti. Dobové prostředí je povedené, postupně se to hezky proplétá, tvůrci nás solidně vedou k otázce, která dává název sérii. Vítězný tým se nemění, respektive tvůrce Marc Cherry, který stojí za „podobně laděnými“ Zoufalými manželkami či hispánskými služkami Devious Maids, znovu nabízí zajímavé postavy, šťavnaté momenty i nenáročný (svérázný) humor. A brzy samozřejmě zvraty. Nic vážného, nic ambiciózního. Ale mnohdy to stačí. Místy to vypadá, jako by se seriálový matador prohrabal vyřazenými scénáři a různými situačními nápady, ale pořád to své kvality má. Znovu to je mile naivní, přestřelené a jízlivé. S dialogy a situacemi, které baví. ()

Reklama

Hanys_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden dům, 3 ženy, 3 různé dekády ve kterých se jejich životy odehrávají a 3 důvody k vraždě. Každá dekáda má své kouzlo, ale asi nejvíc mi sedly ty 60ky (jak atmosférou, tak dějově). 8/10 ()

Lilith03 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kirby Howell-Baptiste je pro mě objev, ale poprala se s rolí perfektně. Úžasná Ginnifer Goodwin ovládla celý seriál a donutila diváka toužit po tom, aby byla zase část z šedesátých let. A moje nejoblíbenější a nejmilejší Lucy Liu k té nemám slov už vůbec! A to myslím v dobrém mimochodem. Tam byl rozjezd sice nejpomalejší, ale díky ní nabídl seriál spoustu humorných scén a měli jsme ji možnost vidět v roli, která byla minimálně pro mě nová. Dále jsem moc ráda za to, že v seriálu hraje Alexandra Daddario, kterou mám taky ráda. Já nechápu jak se podařilo tvůrcům dát dohromady tak skvělou partu lidí, nechápu, prostě jedno velké wow! Maximálně cením to, jak tvůrci ztvárnily jednotlivé doby, ať už po stránce kostýmů, prostředí (ikdyž ty devadesátky byli dost infantilní a přitažené za vlasy) i situací. Doba šedesátek nabídka ukázku toho, jak těžké to měly ženy a zároveň krásu schématu žena v domácnosti a muž - živitel rodiny. Devadesátky připomněly krásnou módu (která jak říkám, byla chvílemi moc, ale i tak hezká) a zároveň příchod velmi závažné nemoci, ale i překrásný vztah hlavních postav, který jsem vyloženě žrala. A součastnost? Uznávám, byla nejslabší, ale to jen proto, že předešlé doby byli 12/10. Součastnost bych hodnotila 10 mimochodem. Líbila se mi ta trochu psycho zápletka i zajímavý vztah a zápletka s drogami. Každá postava dávala smysl, fungovala psychologie postav a dokázali jste se vcítit do každé. Poslední pochvala patří českému dabingu, který je jako, "pane bože, v životě jsem neslyšela lepší"! ()

Galerie (140)

Reklama

Reklama