Reklama

Reklama

Proč ženy zabíjí

(seriál)
  • USA Why Women Kill
USA, (2019–2021), 16 h 31 min (Minutáž: 43–56 min)

Tvůrci:

Marc Cherry

Hrají:

Lucy Liu, Ginnifer Goodwin, Kirby Howell-Baptiste, Alicia Coppola, Philip Anthony-Rodriguez, Bobby Nish, David Banks, Alexandra Daddario, Robert Craighead (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

V tomto temném komediálním dramatu vystupují tři ženy z různých dekád, které žijí ve stejném době a zažívají manželské neshody. Žena v domácnosti v 60. letech, dáma v 80. letech a právnička v roce 2019. (SkyShowtime)

Recenze (31)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chvíli trvá, než se k nim propracujeme, ale ve finále tu máme tři milostné trojúhelníky, které se odehrávají v 60. a 80. letech a v roce 2019, a které jsou dostatečně komplikované, aby udržely diváka ve střehu. Aby taky ne, když se scénáristovi v krizi promenáduje po baráku Alexandra Daddario v plavkách, když Ginnifer Goodwin oznámí manželovi, že si koupila pistoli nebo když světácká dámička Lucy Liu podlehne náctiletému zajíčkovi. Jeden dům, tři dámy, tři časová období a tři důvody k vraždě. Všechny tři do sídla přišly s cílem, že z něj udělají šťastný domov a zaženou určité nepříjemnosti z nedávné minulosti. Dobové prostředí je povedené, postupně se to hezky proplétá, tvůrci nás solidně vedou k otázce, která dává název sérii. Vítězný tým se nemění, respektive tvůrce Marc Cherry, který stojí za „podobně laděnými“ Zoufalými manželkami či hispánskými služkami Devious Maids, znovu nabízí zajímavé postavy, šťavnaté momenty i nenáročný (svérázný) humor. A brzy samozřejmě zvraty. Nic vážného, nic ambiciózního. Ale mnohdy to stačí. Místy to vypadá, jako by se seriálový matador prohrabal vyřazenými scénáři a různými situačními nápady, ale pořád to své kvality má. Znovu to je mile naivní, přestřelené a jízlivé. S dialogy a situacemi, které baví. Za PRVNÍ sérii jasné čtyři hvězdy. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

1. série: Jeden dům, tři příběhy, tři rozdílné časové linie, tři zajímavé sondy do partnerského soužití. Nechybí dramatické i komediální momenty. Každý si najde oblíbenější linii, každá nabízí trochu něco jiného, přitom je to v mnohém velmi podobné. Solidní seriál, který se dá zkouknout velmi rychle. 75% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Osekané Zoufalé manželky se třemi ženami, třemi etapami a stejnými problémy. Zábavné, výborně napsané a hlavně parádně zahrané. Ne všechny díly mají stejný drive, ale jako celek funkční a poutavé nejen pro dámské publikum. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá sezóna napriek zvráteným netflixovským hodnotám špička. Humorom, zvratmi, celkovo príbehom, všetko mi sadlo, len ten samotný záver až tak nie. Druh séria je krok do úplného lajna. Pekné herečky dali preč a namiesto nich na castingu (alebo skôr zabíjačke?) hľadali čím šerednejšiu a tlustejšiu matrónu, normálne že estetické peklo. Nemohol som sa dívať, nie to ešte počúvať tú prasačiu farmu, kde aj hlavný chlap má parametre slovenského hlavného hygienika. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příliš jsem nevěřil, že by se mi seriál mohl líbit, faktem ale je, že si mě získal už po úvodní epizodě. Myslel jsem si, že zvolený způsob vyprávění (s rozdělením do tří neustále se střídajících časových linií) bude chaotický, ale nemohl jsem se mýlit víc. Právě to střídání mi velice vyhovovalo, navíc jsem se mohl bavit na vtipném propojení scén a naprosté odlišnosti prostředí (přestože šlo stále o tentýž dům). Už několikrát jse popisoval svůj kladný vztah k retro snímkům, takže mě dějová linie z roku 2019 oslovila nejméně, ale i ta mě bavila. Tuhle záležitost jsem si k vlastnímu překvapení opravdu užil. P.S. Nemůžu přijít na to, koho myslel dixx v obsahu tou socialistkou z osmdesátých let, ale ještě nad tím budu dumat. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Marc Cherry stojí za Zoufalými manželkami. Takže pokud máte rádi černý humor, nejdnoznačné postavy a líbivé prostředí jednoho velkého domu s vizuálem 60. a 80. let a současnosti, nemůžete sáhnout vedle. Proč ženy zabíjejí je totiž taková hodně ostrá rozprava o manželství, kde rozhodně není vše tak, jak se zdá. Za sebe musím říct, že se mi nejvíc líbila linka s Lucy Liu a Jackem Davenportem, kteří byli prostě kouzelní. Ale nutno uznat, že Ginnifer Goodwing utáhla celou svoji linku prakticky sama. A vzhledem k tomu, že až do konce není jasné, kdo vraždí a kdo je mrtvola, stojí za to si počkat do konce i přes občasnou pomalejší epizodu. Závěrečné tango je totiž jedno z nejpovedenějších finále za poslední roky. ()

annihilation 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak je možné, že tento seriál může úspěšně fungovat. Je to kýčem obdařená fraška, ve které vám od začátku není sympatická jediná postava a zápletka. Ale nějakým zázrakem - možná tou vzletnou ironií, kterou se propojují tři věkem rozdělené osudy, možná vyzývavou humornou přemrštěností nastolených příběhů, možná i příhodnými a spravedlivými klišé, možná něčím originálním, co nelze popsat - je poutavý, napínavý a zábavný až do konce. ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Rozhodne jeden z nejlepších seriálů, které jsem za poslední dobu viděla. Nalákala mě hlavně Ginifer Goodwin a samotné téma. Překvapilo mě, že je to sice komedie, ale poměrně temná, a hrozně mě to bavilo. Nejslabší linka byla rozhodně ta ze současnosti, obě linky z minulosti byly stejně napínavé. Musím říct, že jsem byla opravdu napnutá až do poslední chvíle, kdo vlastně koho zabije a jak. Jsem zvědavá, jak bude vypadat druhá řada. ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele

Uzavřená série o třech prolínajících se povídkách je to nejlepší, co moh Cherry udělat. Narozdíl od Zoufalek to totiž celý pěkně graduje, humornost střídá temnota, a výprava je tak opojná, až bych se skoro napil. K nekompromisnímu pětihvězdí ale Ženám přece jen něco schází. Úžasně potměšilá Ginnifer Goodwin v parádní roli to ale není. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Očekávala jsem nabouchaný kriminální nervydrásající seriál typu How To Get Away With Murder a dostala jsem Velmi křehké vztahy, kde se všichni nějakým způsobem podvádí. Chjo. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Ooooh :) to prolínání tří linií bylo skvělý! :) A udělané tak, že v každém dílu byly všechny tři a né že jste třeba museli čekat na další díl, aby tam byla další...Bavilo mě to od začátku do konce a všechny období byly super! Jack Davenport mi neskuteně připomíná Sama Rockwella a dlouho jsem si myslela, že je to snad jeho bratr či tak..byl skvělý. Liu mi přijde, že se pro mě nějak vrátila na výslunní a zaslouženě. Těším se na další sérii! :) ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Nenápadný seriál, který byl vypuštěn do éteru už v srpnu, ale do povědomí lidstva se zapsal až na konci roku, kdy se ukázalo, že jde vlastně o velmi dobrou práci. Vlastně o jednu z nejlepších roku a dokonce a mezi výjimečnými celé historie. Tolik k objektivitě. Je to pravda? Těžké popsat. Seriál automaticky působí dojmem určité odpočinkovky nad kterou nemusíte nijak přemýšlet. S v celku zajímavými nápady v rámci provedení. Nehraje se zde nijak na vážnější nebo filozofickou tóninu, jelikož se zde mnohdy stanou velmi veselé momenty, které někdy postrádají bohužel logiku. Obecně to trochu připomíná lehce tuctové provedení, které hraje na rádoby vážné momenty, které jsou ale používané u nějakých tajemných skoro hororů, ale zde to nemůže za nic platit, jelikož kamera a styl provedení obrazu připomíná Tima Burtona na colorgradingovém LSD tripu. Nedá se nicméně upřít dobré odsýpání posledních dvou dílů a hlavně jedné z posledních scén posledního dílu, kdy se proplétají všechny linky. Obecně vzato pohodová podívaná. Lehce nadprůměrná, ale mluvil o těch číslech, která má je skoro směšné. Že by se dalo mluvit o nějakém extrémním obohacení se říci nedá. Dalo by se to vidět i za deset let a mělo by to asi stejný lehce nadprůměrný dosah ()

haluska11 

všechny recenze uživatele

1. série: Tři ženy, tři nepovedená manželství, tři vraždy. Nejen to tvoří neskutečně estetický seriál s hravými paralelními linkami z různých dekád. Vypointované dialogy a skvělé herecké výkony slouží jak komickému, tak dramatickému účinku. Ačkoliv se může zdát, že jde o seriál výhradně ženský, není tomu tak. Feministický tón není vtlačen násilně a není přehnaně okatý, byť mírně evokuje Stepfordské Paničky. Na své si přijdou fanoušci madmenovské atmosféry - a to u příběhu poslušné manželky z šedesátek, která se anonymně spřátelí s milenkou svého muže. V osmdesátkách má neodolatelná buržoázní Lucy Liu aférku se 17-letým synem své kamarádky - její manžel je totiž patrně homosexuál. Moderní doba prozkoumává fungování polygamního vztahu tří mladých lidí - vše ale brzy fungovat přestává. Nejen Netflix dělá pořádné návykovky - na první sérii jsem si pošmákla za dva dny. //5 trávových koláčků z 5. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden dům, 3 ženy, 3 různé dekády ve kterých se jejich životy odehrávají a 3 důvody k vraždě. Každá dekáda má své kouzlo, ale asi nejvíc mi sedly ty 60ky (jak atmosférou, tak dějově). 8/10 ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

Jako jo, první dvě epizody strhující, pak klid a závěr opět skvělý. Taková sbírka výjevů klasických komedií, to vše v moderním hávu a v každém díle trochu jiného artu/přidané hodnoty. super ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Jeden dům, tři různé časové pásma, tři manželky a tři nedokonalí manželé. Jak toto může dopadnout? První příběh se odehrává v raných 60. letech. Domácí puťka a nevěrný manžel. Puťka se časem odváže a snaží se manžela dostat zpět.  Její zvláštní chování pochopí člověk teprve ke konci a že o zvraty není nouze. Druhý příběh je o desetiletém manželství, kde se hned provalí, že manžel je gay. Ten je zahraný opravdu skvostně, moje nejoblíbenější postava série. Tenhle příběh je nejkomediálnější a též i nejlidštější. Třetí příběh je z nového milénia o otevřeném manželství. Pokud nevíte jako já před sérií, co to je, pak vězte, že to je naprosto jebnutá záležitost, kdy si manželé jsou po dohodě nevěrni. Co se stane, když si jeden z partnerů do domu přivede milenku a začnou žít pohromadě jako velejebnutá rodina? Nejslabší díl a po dokončení jsme si nebyli ani jisti, zda šlo o podporu takového úchylného vztahu či o jeho odsouzení. ()

pumpkinqueen 

všechny recenze uživatele

Jakožto zaryté fanynce Zoufalých manželek se mi do toho tak moc nechtělo, přestože jsem dlouhou dobu hledala něco, co by se tomu alespoň vzdáleně podobalo! S ničím jsem nebyla dostatečně spokojená, protože jsem měla tendenci to porovnávat... A pak přišla Beth Ann, Simone a Taylor. Tři dějové linie, minulost jednoho jediného domu. Rozhodně Zoufalky nenahradí, ale vytváří spolu něco stejně satirického a neodolatelného, jako ony - líbivé prostředí, manželské problémy a trocha mrtvol k tomu... A přesto je to zase trochu jiné, originální. Ne vše mi úplně sedlo, např. linie ze současnosti s Taylor a jejím polyamoriním vztahem mě osobně až tolik neoslovila a nepřipadala dostatečně zajímavá, ale předchozí dvě to naprosto vyvážily. Myslím, že každý, kdo má rád temnější komedie a takovou americkou směsici žánrů, si tam to svoje najde a rozhodně nebude zklamaný. ()

Související novinky

Pokračování Shazama našlo záporačku

Pokračování Shazama našlo záporačku

13.04.2021

Herečka Lucy Liu (Kill Bill, Kung Fu Panda) hlásí návrat do první ligy, objeví se totiž jako záporačka v pokračování komiksového blockbusteru Shazam! Fury of the Gods od studia Warner Bros. Liu… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama