Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejdůležitější momenty a odhalená tajemství válek 20. století.  Tajemství války – překvapivá a výjimečná série dokumentující nejvýznamnější vojenské a politické špionážní operace dvacátého století. Ucelený dokument, kterým nás bude provázet Charlton Heston (Ben Hur, Planeta opic), držitel ceny Akademie, obsahuje doposud nezveřejněné materiály z tréninkových aktivit špiónů ale i záběry z přímého boje. Jednotlivé epizody se soustředí na klíčová témata války – od verbování špiónů až po plánování tajných operací na území cizích států. Veškeré podklady a informace jsou představovány s důrazem na přesnost údajů a událostí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Pětašedesátidílný dokumentární seriál o zdánlivě epizodních či okrajových událostech v kontextu s válečným děním >lidsky skvěle pokrokového< , násilím a zvraty však velmi produktivního 20. století. Řemeslně standardně americké, faktograficky samozřejmě lehce ovlivněno americkým pohledem na věc. Snad jen proto nelze poctivě dát plný počet hvězd... - - - P.S. Vzhledem k absenci informací o seriálu na čsfd i na stránkách tv Prima, která jej uvádí ve svém vysílání, nechť si každý dohledá sám více na http://www.secretsofwar.com/ . . . - - - P.P.S. Pozor! Nezaměňovat se seriálem "Secrets of World War II" ( http://www.csfd.cz/film/178058-secrets-of-world-war-ii/ ) - zde česky uvedený jako "Tajemství války" - bohužel tak jako tento seriál, uváděný pod stejným českým názvem. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Trvalo mi přes rok než jsem zhlédla všechny dostupné díly, ovšem stálo to za to. Válka je hnusná v jakémkoliv období. ()

Tomatáš 

všechny recenze uživatele

Velmi zájímavý dokument. Mnohokrát jsem měl pocit, že z dokumentu se plynule stává až konspirační teorie. Ale pokud mohu srovnávat, tak se nebojím "zákulisí války" posunout až na samotný vrchol pyramidy dokumentárních filmů, věnových válečným konfliktům. ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Výborně zpracované jednotlivé momenty a osobnosti 2. světově války. Vyzdvihl bych spoustu neznámých záběrů a detaily v dílech a tématech. Rozhodně dobrá série dokumentů. ()

L'Alpagueur 

všechny recenze uživatele

Tak konečně jsem to našel na youtube. Jistě americkou zahraniční politiku nelze idealizovat, ale přesto považuji americký intervencionismus za menší zlo než izolacionismus. Mimochodem dva poslední prezidenti USA (Barack Obama a Donald Trump) jsou izolacionisté, proto se USA stáhly z Libye po hned po svržení Kaddáfího a v Sýrii nezasáhly vůbec, takže tu stále máme uprchlickou krizi, která by při americkém zásahu vůbec nebyla. ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

Tajemství války popisuje jednotlivé válečné operace tak podrobně a monotónně, že může zaujmout snad jen válečné nadšence. V té záplavě informací lze jen velmi těžko rozeznat skutečné perly a tak vám nakonec všechno splývá dohromady a jen těžko udržíte pozornost. ()

fooggyy7 

všechny recenze uživatele

Svět se dlouho zmítal v bojích mezi komunizmem a demokracií. Tak toto může vyblít pouze vypatlaný americký mozek ()

Reklama

Reklama