Reklama

Reklama

Epizody(7)

Videa (17)

Trailer 3

Recenze (9)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

poslední dobou mám čím dál raději filmy a seriály z tohoto období a Good Lord Bird se hodně povedl.Inspirován skutečností nabízí mix dramatu,westernu a hodně černé komedie,přičemž nikoho neidealizuje ani neshazuje a nechybí mu nadhled.Nejvíc to platí o samotném Johnu Brownovi.Ten je vnímán jako rozporuplná postava a přesně takový je i tady.Náboženský fanatik,který je dost často úplně mimo,ale má svoje ideály,které nejsou v jádru špatné a je ochoten jim obětovat cokoliv.Ethan Hawk je skvělý a i když byl skvělý i v jiných kouscích,tohle je jeho zatím životní role...80% ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Táto uzavretá 7-dielna miniséria patrí k tomu najlepšiemu, čo som za uplynulý rok v rámci TV tvorby videl. Asi životná rola Ethana Hawka, ktorý tu famózne a na doraz hrá fanatického bojovníka proti otroctvu Johna Browna v predvečer americkej Občianskej vojny. Je to čiastočne historická dráma, sú tam dosť krvavé westernové prestrelky a má to taký zábavný cynicko-ironický nadhľad (hrdinovia nie sú vôbec pateticky idealizovaní, práve naopak, často sa správajú naivne či vyslovene hlúpo), ktorý spolu s vizuálom spôsobuje, ako by sa to odohrávalo v tom istom vesmíre ako Django Unchained. ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ta show, který chci vidět a ztrácet u nich čas. Nejenom, že se to skvěle hodí do světa nekonečně omílaných témat, ale zároveň to má potenciál diváka trochu vzdělat. Good Lord Bird je stylem vyprávění i humorem blízko tvorbě bratří Coenů, a třeba scenáristicky je to, jako jejich většinová tvorba, rovnou fenomenální. Ethan Hawke si navíc svojí roli užívá neuvěřitelnym způsobem, kdy si každou jednu scénu krade pro sebe. John Brown věřil, že v boji proti otroctví nelze použít slov, naopak za rovnoprávností lidu je nutno jít přes mrtvoly. A vskutku, proti idiotům nelze kráčet s knihou, jen s nabitými kolty v rukách. Neuvěřitelná seriálová satira a zároveň dosud nezfilmovaná lekce historie. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Cynická černohumorná lekce černé historie vyprávěná černým chlapcem ve svátečních dívčích šatech. Ethan Hawk se chopil ztvárnění abolicionisty Johna Browna s neuvěřitelnou chutí. Uřvaný bibli citující fanatik, bojující za práva černých, který de facto odstartoval občanskou válku je hlavním tahounem celé série a slabší jsou jen pasáže, kde odchvátá mimo záběr. Coenovský styl sem tam přeruší fantastické krvavé pasáže. Pochybné výklady bible ve světle těch rudých jatek dávají dokonalý smysl. Jmenuji se kapitán John Brown! A přišel jsem ve jménu Vykupitele. Krále králů a svaté trojce, a tímto vám přikazuji jděte! Jděte v Jeho blahoslaveném jméně. Jděte! Protože on je na straně spravedlnosti a vy na straně okovů! ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Po Underground Railroad příjemně odlehčená série, příběh Johna Browna a jeho božích pistolníků na výpravě zburcovat Ameriku, vymýtit otroctví na Jihu a pokrytectví na Severu. Osobně jsem našel kámen úrazu ve fiktivní hlavní postavě černošskýho děcka - mnohem radši bych ten fokus na samotného Browna, v jehož roli "starozákonně" zapálený Hawke je zábavný a super. Až moc často jsem si říkal sakra, tohle mě nezajímá, dejte mi radši dění jinde. To a ještě něco málo mi chybělo ke čtvrté hvězdě... ♪♫ ()

Galerie (124)

Reklama

Reklama