Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Agent indických elitních speciálních sil Kabir (Hrithik Roshan) má sestavit a vycvičit tým pro boj s islámskými teroristy. Do Indie přijel právě jeden nechvalně známý člen ISIL a tuší se, že chystá velký bombový útok. Neví se ale kde. Khalid (Tiger Shroff), jehož otec byl odhalen jako zrádce a zabit přímo Kabirem, se snaží očistit jméno rodiny tvrdou prací v protiteroristických jednotkách a chce se účastnit i této mise. Kabir ho odmítá, ale na doporučení velení jej nakonec přijme. Moc mu však nevěří. Tvrdí, že zrádná krev se dědí a navíc mu zabil otce, což Khalid ví. Jenže teroristé, proti kterým tým stojí, jsou první liga a je nezbytné si naprosto důvěřovat… Je nutno celou teroristickou síť co nejrychleji rozkrýt a odhalit dříve, než bude pozdě. Jak se ale zdá, zase se roztáčí kola zrady. Nebo je vše jinak? (Big Bear)

(více)

Recenze (29)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $21miliónovTržby USA $4,654,000Tržby Celosvetovo $67,179,155▐ Indovia sú čistý blázni, okopčiť Mission Impossible, no fúha. Doslova pózerské predvádzanie svalov, drsných svalnatých chlapov v najlepšej forme, akčné až nad mieru, spomalené vycibrené zábery, no ako keby to bolo od Baya. Je vidieť že Siddharth Anand asi úplne žerie americké akčné filmy, proste je tam stále cítiť Bay či John Woo. Prvú polovicu som akosi trpel tím všetkým čo sa na mňa sypalo, fakt dosť všemožne prekombinované. V druhej som sa už nechal unášať tým akčným dejom až mi tá strmhlavosť prestala vadiť ale druhý krát by som to už nedal, ten záver fakt už bol cez čiaru prehnaný. /55%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejdražší a největší Bollywoodský film letošního roku s dvěmi největšími bodybuildery a tanečníky a je to nečekaně dost super. Nejblíže má film k Fast and Furious, co se týká akce, příběhově je to samozřejmě daleko spletitější, často se skáče v čase a film dokáže šokovat nečekanými zvraty. Dějově mě to hodně bavilo, má to velmi rychlé tempo, intenzivní hudbu, různorodou akci ( motorky, sporťáky, letadlo, boj na zemi) a i ty dvě taneční vsuvky mě bavily ( první je úžasná choreo a podobný footwork dělám taky). Věřím, že né všem to sedne ( hodně lidí můžou odradit náruživé pohledy dvou hlavních protagonistů, či přehnanější akce), ale člověk si zvykne, stačí přistoupit na pravidla a taky na jiný svět. Testosteronem nabitá a vášnivá akčnárna, která má koule. 8/10: ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Moje první zkušenost s Indickým akčním filmem a celkem spokojenost. Pěkně vygradovaný vztah mezi ústřední dvojicí slušná akce i když ke konci už jsem se trochu nudil. Přeci jenom délka je lehce přehnaná a pár věcí mi tam přišlo navíc, takže ve finále si myslím, že lepší 3* jsou tak akorát.65% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Od Indů jsem už lecos viděl a musím říci, že jdou nahoru. Jasně, je to pořád takové hodně hi tech béčko, ale stačí už málo a bude to dobré. Hlavně omezit ty planoucí pohledy do kamer a trochu zkrátit to baletění při střelbě. Kdo se bojí písní a tanců nemusí. Ve filmu se s tím divák setká jen dvakrát a je to tam docela umně zakomponováno, takže to tak neruší jako jindy, kdy třeba vojáci najednou po boji začnou tančit jak smyslů zbavení. Indie má problém s islámským terorismem, čemuž se díky sousedům není co divit a tak i zde můžeme sledovat boj protiteroristické jednotky s islamisty chystajícími na hranicích Indie velký útok. Akce střídá akci a stejně tak co se týče lokací se divák podívá od Portugalska až na Severní pól. Za mne docela milé překvapení u kterého jsem vydržel bez zívání celých 155 minut. Dávám za 4 šachové figurky. * * * * ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

No, pro mě to bylo zklamání, když už utratím tolik peněz za lokace, specialisty na triky a akce, tak snad už nemusím šetřit na scénáři. Také je škoda, že taneční vsuvky byly jen 2, když mám k dispozici 2 nejlepší tanečníky (tedy 2 z nejlepších) v Indii, tak proč to nevyužít více. Tanec společenský je však ve velké míře nahrazen tancem bojovým. Za ten bych v rámci hodnocení sportovních dvojic dala za umělecký dojem šestku. Asi spoiler: Je důležité vědět, že součástí povinné výbavy ledoborce není člun, záchranná vesta či KPZ, ale 2 luxusní sportovní automobily. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Film je nepřehlédnutelný ale zároveň těžkopádný aby fungoval. Je to takové machistické. Tato bromance je sice strhující, ale je to jako šlehačka na dortu bez cukru. Taková popcornová zábava. Je zde od všeho něco -akce drama, hudba, romance, exotické lokality a automobilové honičky. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Standardní indický akční film, který mě dokázal zaujmout několika akčními scénami, ale nedokázal mě přesvědčit, aby mě indické filmy začaly bavit. Opět nechybí dlouhá zpívající a taneční čísla. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nepopsatelný zážitek, popsatelný leda kostrbatě a chaoticky. Syntéza Bonda, Hunta, Bournea, Ramba, Jackieho Chana, Indieho Jonese, majora Zemana i Rosamundy Pilcherové. Dva nestvůrně zduřelí borci se svalstvem jistě vytuněným nějakým příšerným bollywoodským černomagickým bioinženýrstvím. Mix žánrů, záplava akce, barev, vtipných gagů, akrobatických bojových kreací, praštěných zápletek a zvratů, retardovaných dialogů i nějaké té obligátní hudby (ale ty nemnohé songy byly tentokrát hodně mdlé a holčina z jisté telenovelické vsuvky opravdu ale opravdu nebyla Katrina Kaif, i když se jí tak urputně snažila napodobovat). Hrithik se už dávno nestydí za svůj dvojitý palec na pravici a minimálně ve dvou scénách ho naplno ukáže (brrr!). Vizuálně omračující lokace, i když třeba Marrákeš se tedy zrovna věrohodně nevyvedla a digitální úprava spousty záběrů byla znát. Ale i tak pastva pro oči. Z těch dvou tří desítek mnou viděných indických filmů není sice War zdaleka ten nejlepší, ale z hlediska moderní doby je jistě ten nejvelkolepější. Jsme svědky zrození další supervelmoci. Má své lidi všude, její agenti a komanda operují po celém světě a její nejvěrnější synové z nejvěrnějších jsou často uvědomělí státotvorní muslimové. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Hollywoodskym štýlom natočený akčniak v ktorom musí dobrý agent Tiger Shroff chytiť zbehnutého agenta (Hrithik Roshan), ktorý naviac Tigera vytrénoval. Lenže prečo vlastne Hrithik Roshan zmenil strany a je vôbec zlý? To je komplikované a vo filme sa to odkrýva postupne. Prvá hodina ma absolútne nadchla. Vzťah medzi ústredným duo mi pripomenul kamarátstvo na život a na smrť vo filmoch Johna Woo, ktorého minimálne dva filmy (Killer, Face/Off) tu výrazne citujú. Film dejovo skáče dopredu a dozadu a v dlhých flashbackoch nám postupne odkrýva komplikované vzťahy medzi duom, ktoré má tragickú spoločnú minulosť. Kým sa to všetko dozvieme, tak tie ich vzájomné uhrančivé pohľady môžu fakt pôsobiť teplo. Ale majú svoje dôvody a gay kontext je určite nechcený. Veľkú pochvalu si zaslúžia akčné scény. Konečne sa Tiger Shroff poriadne predviedol aj v bitke s kvalitnou kontaktnou choreografiou v scéne akože bez strihu. Asistovali pri nej Adkinsovi spolupracovníci Ron Smoorenburg alebo Brahim Achabbakhe, takže o jej kvalitách fakt nemusíte pochybovať. A vydarili sa aj prestrelky alebo naháňačky. Sem tam nie je CGI úplne top, ale akcia je tak dobre prevedená a zostrihaná, že to nevadí. Dynamiku a atmosféru jej dodáva aj parádna inštrumentálna hudba. Zo začiatku som fakt uvažoval o plnej paľbe. Lenže po hodine film spomalí. Začne sa odkrývať motivácia Roshanovej postavy behom čoho vo filme dlhšie absentuje Tiger Shroff a bez ich vzájomnej chémie je film o triedu slabší. A aj následná akcia je už viac Bollywoodska. To znamená veľkolepejšia kvantita na úkor kvality. Takže sa dočkáme až príliš šialených kúskov v ktorých sa evidentne inšpirovali sériami ako Mission Impossible alebo Fast and Furious. Nie je to žiadna tragédia, ale už to nie je taká pecka ako komornejšie a poctivejšie akčné scény z prvej polovici. Naviac sa vo finále dočkáme šokujúceho prekvapivého zvratu, ktorý síce nie je nezmyselný, ale dosť ma mrzelo jak postava, ktorú som si obľúbil dopadla. Proste tragický záver po vzore HK školy. No a čo sa týka povinných tanečných vsuviek, tak sú tu len dve. Prvé hudobné číslo ma bavilo a to som vydržal bez pretáčania, ale to druhé už išlo mimo mňa. Celkovo som ale z filmu nadšený a je to pre mňa najlepší Bollywoodsky akčniak. 8/10. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Za mě hodně povedený akčňák, ve kterém je málo tanečních vsuvek, což mi přijde u těchto dvou herců jako nevyužitý potenciál. Jinak akce pěkně přehnaná a je jí opravdu hodně. Za mě 90 %:) ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Na Indii normálně nekoukám, ale na tohle jsem na doporučení mrkla. A nebylo to špatný, ale... No, pár jich tam bylo. Tiger Shroff se půlku filmu tváří jako ztracený medvídek, který neví, která bije, ale jinak dobrý. Asi mám prvního oblíbenýho indickýho herce :) Z jeho intenzivních pohledů s Hrithikem Roshanem jsem už jen čekala, kdy ty dva na to vletí. Takový pohledy Roshan nevrhal ani na tu holku. Taneční scény naštěstí jen dvě. Druhá umístěná celkem v poho, i když nudnější, ale první opět tak nepřirozeně vmáčknutá, že jsem si říkala, co to sakra...? Jak to pasuje do děje? Přitom by třeba úplně stačilo, aby Roshan řekl: A teď se jdeme bavit, aby to srozumitelně navazovalo, a ne vážný řečičky, střih a tajtrlíkování na útesu. Akce a souboje slušný, na stopáž 155 min to vcelku rychle utíkalo, prostřední část sice trošku drhla, ale pak se zas rozjelo, líbilo se mi postupné odkrývání příběhu, zvraty, chemie mezi hlavní dvojicí :) lokace a hudba. Překvapivě tedy spokojenost. Musím se přiznat, že jsem se u toho bavila víc než u JK filmů, které jsem v poslední době viděla. ()

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

Mega-epická a pompézní indická akční jízda! Testosteronem "překypující", anaboliky a posilovnou 30 hodin/den naboostovaní Alpha-males Hrithik a Tiger se proženou 155 minutovým akčním nářezem jako dva uragáni!! Karate, kungfu, střílení, honičky na motorkách, honičky autama, atomová raketa vypuštěná ze severního pólu, seskok z mostu do vody asi 1000 metrů dolů, emotivní dramata, kdy se hrdinům samotným derou z těch pompézních a od samotného začátku extrémně vypjatých scén, derou se jim slzy do očí... Do toho příjde několik naprosto nečekaných zvratů, kdy všem divákům padá klapačka nevěřícně na zem. V první polovině kluci taky zazpívají a zatančí, ve finále si to pak natvrdo v kostele (jak jinak!!) rozdají. A kdyby se tam na konci nakonec zeslíkli oba úplně do naha a ošukali se, ani bych z toho překvapenej nebyl, protože tam to od začátku stejně směřovalo ... Hele je to prostě masakrózní Indie se vším všady ... Můj epickej komentář si vynásobte stem a zhruba se dostanete na level toho filmu. Nemyslet, nepřemýšlet, vypnout mozek, nejlíp se pořádně vyhulit a budete se fakt bavit. Ale ne přímo tím filmem, ale na úkor filmu ... :-D ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

War sa mi v podstate páčil, hlavne zaujal, akcie je tam požehnano a tie tanečné vsuvku, no ťažko do takéhoto filmu toho narvať viac, ale to poletovanie vzduchom a kopanie nohami bolo dobré. V princípe dobrý akčný film, samozrejme vlastenectvo v prvej úlohe, romantická línia sa nakoniec nekonala a pripomínalo mi to "nejaký" Hollywoodsky film :-) ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Tu to bolo u mňa skoro na 5. Fantasticky vystavaný príbeh, síce riadne podojená frenčíza MI, ale ok nič proti tomu. Roshan je "iba" cool, ale Tiger si strihol mega dvojrolu, za čo mu treba zatlieskať. Tú emočnú stránku moc neriešim, ale akcia obsiahla snáď všetko. Kontaktné martialy (a nejedna one-shotovka), prestrelky pri ktorých to len tak čvachtá krvou a finále ako sa dvaja rivali naháňajú na lamboch po zamrznutej zemi. Veľmi efektívne a na bolly musím povedať, že 2 a pol hodiny tu bolo plne využitých bez akejkoľvek vaty. Okrem spomenutého MI tu bolo cítiť aj riadny vplyv T2 a o výbuchoch až Bayovských, či Emmerichových rozmerov ani nehovorím. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Indové milují okázalou akci, sošné hrdiny s pěstěnými těly, hýřivé dekorace a lokace, stopáže okolo tří hodin (a více), tanec s písní, bez kterých to prostě nejde (působí to jako ničivá reklamní vsuvka v ději) a svoji vlast. War působí, že má tak 300 minut a že by z toho šlo udělat 12. dílný seriál. Tak členitý je děj s tunou flashbacků a střídáním exteriérů, co by mohly i bondovky s Rogerem Moorem závidět. Přesto by se tohoto filmu nemusel lekat evropský divák mající z bollywoodských naivních taškařic despekt a právě tento epos by mohl být stravitelným vstupem pro fanoušky akce nepolíbených filmy made in India. Neboť děj se odehrává vesměs v Evropě a oba hlavní představitelé jsou vymodelováni do západní podoby a nejedna dívka či gay ocení jejich upocená muskulaturní těla. Oba hrdinové jsou, ale dostatečně drsní macho, aby si plakát s nimi vylepil indický fakír na skříňku. U indických filmů je kladen důraz na hrdinství jednotlivce, které je buď tvořeno nadlidskými schopnostmi, výdrží či nezlomnou vůlí se postavit nepříteli a jiná světová kinematografie do takových extrémů nejde. Což působí komiksově, pohádkově, leč natočeno natolik epicky a v reálném světě, že jde vlastně o učebnicovou ukázku "Jak prezentovat stoprocentně kult hrdinství". To spočívá v nízkých záběrech, aby vynikla impozantnost postavy ve zpomalených nájezdech kamer, drsných pohledů a opulentní akce s výbuchem v zádech. Zde je tohoto dosyta, ale ukočírováno do "norem EU". Takže je to jako by John Woo natočil Rychle a zběsile 8. Režie, akce, herecké fyzické výkony jsou natolik vypiplané, že i přes dějové klišé si tohle zaslouží 4 hvězdy. ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Proti proudu a proti všem, ale co naplat, když to tak zcela jasně a skutečně cítím. Celou dobu jsem byl plně ponořen do příběhu, hltajíc každou jeho drahocenou minutu s plným nadšením a zaujetím. Dnes již nesleduji každý výlisek Made In USA, a tak nemohu jasně určit všechny filmy, kterými se nechali tvůrci inspirovat. Já sám si vystačím s několika podobnostmi viděnými v sérii o Jamesi Bondovi, takže kdo se podivuje nad tím, jak je něco takového možné, tak se rovněž musí stejným kritickým pohledem dívat i na filmy z této řady. Kdo se pozastavuje na zpomalených ukázkách, kde vyniknou vytrénovaná těla hlavních hrdinů, tak ho musím rovněž upozornit, že podobné „nenápadné“ prvky jsou v každém prvním i druhém filmu z USA, kde nezůstane jen u herců, ale jsou zde tak představeny naprosto prvoplánovitě i herečky. To vám nevadí? Styl natáčení a „filmařského jazyka“ je pro vás hůře uchopitelný? Ano, je to indický film, no a? Nutí vás někdo se na to dívat? Jestli ano, tak to nahlašte na první policejní stanici! Jedná se o omezování osobní svobody a musíte jednat! Z T. Shroffa se stává rok od roku zářivější herecká hvězda a ze spojení s již kultovním H. Roshanem vzniklo pro mě bez přehánění kultovní duo, ve kterém precizní zkušenost sdílela své žezlo s obrovskou nadějí do budoucna, jenž vyčnívá svým umem již v součastnosti. Fenomenální nápad a spojení, které jsem si neskutečně užíval. Zkuste tedy kritizovat něco, co není vidět jinde, kde to naopak většina oslavuje a nazývá kultovní. Není to jen zemí původu? Co třeba písně? Někdo při nich trpí, někdo si je, jako já, bezmezně užívá. Je to jiné? Ano. Je na tom něco špatného? Nikoliv, jen pro našince nezvyklé. Nic víc a nic míň. Jestli vás to jakkoliv omezuje, tak se zařiďte dle mé rady uvedené výše, nebo tyto filmy vynechte. Já osobně konstatuji, že písní bylo bohužel velmi málo. Provedením dobré, ale kdo zná, jak to umí v Indii rozpálit, tak zde zůstali hodně pozadu a za očekáváním. Možná i díky tomu, aby tento film zabodoval i tam, kde publikum tyto věci ocenit neumí, třeba i u nás. Vysoký rozpočet se nějak zaplatit musí, že? Nápad, akce a hlavní herecké duo mě naprosto uchvátilo. Musím se však rovněž zmínit i o záporech. Moc jich nebylo, ale přeci jen. Vůbec mi nesedla herečka V. Kapoor a závěrečná půlhodina, kde jsem samotný nápad přijal, ale postrádal jsem původní sebejistý styl vyprávění, ve kterém jsem poprvé cítil „umělost“ a odbytost, což je škoda. Jinak naprostá paráda od první minuty a i přes tu závěrečnou část jsem unešený a maximum pěti hvězd je toho jasným důkazem. Tímto osobně děkuji Lomrimu za to, že porušil svá pravidla a snímek přeložil. Poskytl mi (nám všem) tak opět vskutku výtečnou podívanou. ()

Pollock 

všechny recenze uživatele

Ale jo, proběhl i nějaký ten taneček, a několik akčních scén mě opět po nějaké době dobře rozesmálo, takže vcelku spokojenost. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Indický prierez Mission Impossible 2 až do poslednej časti, trochu toho Fast and Furious, jedno skvelé choreo, jedno slabšie, vynikajúca výprava, efekty na úrovni, superhrdinský koniec, pár šokujúcich zvratov, nooo... pokiaľ človek vie, do čoho ide, tak fajn film. Pokiaľ ale človek nemá skúsenosť s Indiou, tak napriek akcii to moc neodporúčam, pretože je to predsa len iný svet. Za mňa silné tri hviezdy. Prepletené, premyslené, akčné, výbušné, testosterónové, dvaja z najväčších borcov v Indii v hlavných úlohách, ja som spokojný. UPDATE: Po druhom zhliadnutí dvíham na možno teraz slabšie, ale predsa len štyri hviezdy. ()

Wencek 

všechny recenze uživatele

Když se váš bojový úkol zdá jako Mission Impossible a vy se v boji proti zlu musíte protloukat sám jako Jason Bourne. Nevíte komu věřit, kdo je přítel či nepřítel a všude se musíte vyhýbat kulkám, tak si přijdete jako by jste byli v Matrixu. Ale když končně najde hlavního padoucha, tak ho Rychle a zběsile doženete a vám nezbývá nic než se mu postavit Tváří v tvář. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

TO snad ani líp nešlo!! Promotat Bondy, Bruslíky a všelijaký Terminátorově podobný ptáky, nacpat to do super koukatelně homosexuálních metroušů, vystajlovaných jak na karneval, proložit to Einkessel buntesovejma estrádama, nééééskutééééčně zpoooomaliiit sebemožnější záááběry, dodat výbornou zápletku, promakat děj, a do toho nádherně vybarvenýho guláše naházet mrak super krásek. No pak už to stačilo proložit blikátkama, super hláškama, vychytanejma exterierama a dokonale roztřískatelnejma interierama, nakonec rozmlátíme pár super sporťáků a zničíme ledoborec včetně přilehlýho kostela, převlíkačka, svlíkačka, záškodníci, přestřelky a multiakce, no skoro mi chyběl moment, že na sebe ti dva klaďasové vlítnou a naplněj krom svých zadnic i mou spustlou duši.. To se nedá popsat. To se musí prostě prožít, přežít, a vydejchat. Je to INDICKÁ BOMBA, která si chcala lechce vytírá prdel se zbytkem akčního světa. Tak. ()

Reklama

Reklama